Aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke

Vi nyter asparges i alle slags forkledninger for tiden, og denne aspargessuppen var en høydare. Ypperlig som middag til tre eller som forrett til 6. Finn frem:

  • 1 bunt asparges, i ca 1 cm lange biter
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • ca 1 dl melk
  • 1 plommetomat eller 4 cherrytomater, i små biter
  • salt og pepper
  • friske krydderurter
  • 3-6 skiver spekeskinke, sprøstekt
  • god olivenolje

Brekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen. Kok opp grønnsaksbuljong, matfløte og melk i en tykkbunnet kjele. Kok aspargesen i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er møre og fine. Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er.

Ta opp ca 1/3 av aspargesen (gjerne flere aspargestopper) og kjør de resterende 2/3 av aspargesen sammen med væsken i en foodprosessor eller bruk stavmikser, til du får en glatt og jevn konsistens på suppen. Kok opp suppen og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Stek spekeskinken i litt smør, til de blir sprø. La dem renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær opp tomatene i små båter/biter.

Øs opp suppen, fordel tomater og asparges oppi og legg en skive sprøstekt spekeskinke på toppen. Pynt gjerne med friske krydderurter hvis du har, og drypp noen dråper av din beste olivenolje over. Serveres med godt brød eller grisini som tilbehør.

Enjoy!

 


, ,

9 Kommentarer

  1. Laila 4. juni 2012 at 16:06 #

    Fantastiske bilder!! Spørs nok om ikke denne erstatter morgendagens oppsatte middag :)

    • Laila 5. juni 2012 at 18:32 #

      Jeg bare elsket suppen!!

  2. Jorunn 4. juni 2012 at 23:10 #

    Sprøstekt spekeskinke må prøves :)

  3. Elin 5. juni 2012 at 00:20 #

    Lekre bilder, og som alltid innbydene. Jeg skal prøve å lage en asparges suppe en dag :)

  4. Christina 6. juni 2012 at 10:03 #

    Å kjære vene… det så helt HIMMELSK ut!! :) mm!! også asparges som er sååå godt..

  5. Lillian 12. juni 2012 at 16:09 #

    Aspargessuppe ble middag i dag, erstattet spekeskinke med noen krepsehaler jeg ville benytte, det var veldig godt. Denne skal garantert brukes igjen, da kanskje som en forrett.

  6. Hanne 13. juni 2012 at 13:11 #

    Hei, skal teste ut denne suppen som ser så god ut! Men hvis jeg skal øke mengden litt, kan jeg bare ta noen dl mer med grønnsaksbuljong eller blir blandingsforholdene feil da? Vil jo ikke ha en suppe som er helt tynn og med «vass-smak» heller. :)

  7. Irina 31. mai 2013 at 23:09 #

    Så utrolig fin blogg du har Trine!! Masse jeg har lyst til å lage.. Sjekk ut min nyoprettede matblogg også:
    http://www.minmatglede.wordpress.com

    Det er sååå gøy å dele matoppskrifter:)

    Hilsen Irina

  8. Stian 9. februar 2014 at 18:45 #

    Bruker du grønn asparges, eller hvit asparges på glass? Brukte grønn asparges, og da ble suppen mintgrønn.. Veldig god på smak uansett!

Legg igjen en kommentar