Linsesuppe med chorizo og paprika

Grunnoppskriften til denne enkle, men likevel så gode linsesuppen har jeg fått fra Bjørg, som er en av mine trofaste, matglade lesere og som gjerne deler sine oppskrifter. Jeg har «pimpet» grunnoppskriften med paprika, chorizo og vårløk, men den kan fint nytes i sin opprinnelige form også. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Grunnoppskrift

 • 1 løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 liter kyllingbuljong
 • 200 gram røde linser (grønne kan også benyttes)
 • 1 boks hermetiske tomater, hakket
 • ca 1 ts kajennepepper

I tillegg tilsatte jeg:

 • 1 rød paprika, i biter
 • 200 gram chorizo, i biter
 • 3 vårløk, i ringer

Fres løk og paprika i litt smør eller olje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og la den frese med noen sekunder, før du tilsetter hermetiske tomater, kyllingbuljong og linser (se anvisningen på pakken). La suppen småkoke i ca 30 minutter, til linsene er ferdigkokt. Hvis du benytter ferdig oppbløtte linser kan du redusere koketiden til 5-10 minutter.

Tilsett chorizo og vårløk mot slutten av koketiden. Smak til med kajennepepper. Serveres med godt brød til.

Ønsker du en vegetarisk variant kan du erstatte kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong (og selvsagt droppe chorizoen).

Enjoy!


, , ,

13 Kommentarer

 1. Anna 30. mars 2012 at 13:35 #

  En veldig god og mettende suppe (min kunne nesten grense til linsegryte). Hadde ikke vårløk, men puttet i en gulrot i stedet. I tillegg hadde jeg eltefrie rundstykker på lur i fryseren, så det ble et fullverdig «Trine-måltid». 🙂 Takk for alle gode tips og oppskrifter!

 2. Vivi 25. april 2012 at 20:36 #

  Helt fantastisk god! Denne kommer jeg definitivt til å lage igjen 😀

  • Trine ;) 28. april 2012 at 23:20 #

   Så bra! 🙂

 3. Nina 27. april 2012 at 21:37 #

  Her i huset har den indiske kyllingsuppen vært favoritten i hele vinter, vi har spist den minst en gang i uken. Knallgod! Men i kveld ville jeg prøve noe nytt, så da falt valget på denne. Suppen ble lagd med kikerter og chili-pølse i stedet for linser og chorizo (man tager hva man haver), og resultatet ble veldig bra. For meg som teller kalorier og ikke spiser mye pasta o.l, er det ekstra inspirerende å finne gode oppskrifter som samtidig er sunne. Denne suppen kommer til å havne på mine ukemenyer fremover. Tusen takk for en fin og inspirerende blogg!

  • Trine ;) 28. april 2012 at 23:02 #

   Så gøy at kyllingsuppen har falt i smak! Kikerter- og chilipølsesuppen din høres også kjempegod ut! Takk for hyggelig tilbakemelding!

 4. Elin 31. mai 2012 at 18:14 #

  Denne ble en hit! Prøvde versjonen med chorizo, paprika og vårløk. Mettende og veldig smakfull 🙂

 5. Silje 11. september 2012 at 09:59 #

  Dumt spørsmål, men skal både linser og tomater være hele i suppen?

 6. Inge 1. april 2013 at 15:09 #

  Hei,

  Hvordan printer jeg oppskriftene? Ser alle muligheter, men ingen printer..

  • Trine ;) 1. april 2013 at 17:51 #

   Årsaken til at utskriftsknappen og en del andre elementer har blitt fjernet er pga feilsøk ifbm de tekniske problemene jeg har hatt de siste månedene. Det blir dessverre slik til over påske, til feilen er funnet og eliminert. Du kan eventuelt kopiere teksten og lime inn i et word-dokument.

 7. Lappedamen 26. september 2013 at 20:07 #

  Denne suppen er kjempegod! Blir nok min favoritt en stund fremover. Hadde den til middag i går, men hadde ikke chorizopølse så det ble noen skinkebiter isteden. Smakte himmelsk. Takk for supert middagstips.

 8. Terese 6. desember 2013 at 01:24 #

  Hei! Jeg ville bare gjøre deg oppmerksom på at omlag halvparten av rettene du har postet under vegetar nettopp ikke er vegetar, ettersom de inneholder skinker, bacon og chorizo. Dette vil du gjerne rette opp i!

 9. Lise Kristin Sæther 17. mars 2015 at 16:59 #

  Knallgod!!:) Og går kjempefort å lage suppen hvis du har ferdigkokte linser. Paprika ble erstattet med gulrot. Tar det man har:) .

 10. Julie Henriksen 2. oktober 2017 at 22:51 #

  Dette har blitt en klassiker her etterhvert! Lager den riktignok uten chorizo, men benytter istedet en chilli. Meget god!

Legg igjen en kommentar