Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

Dette er virkelig lettlaget og god mat, som passer like godt til hverdags som til fest. Grønnsaker og svinefilet stekes raskt i stekepannen, og legges deretter i et ildfast fat, hvor svinefileten pensles med en dæsj med chilipasta og grønnsakene dryppes med en klunk soyasaus. Det hele stekes ferdig i stekovnen, svinefileten skjæres opp og hele formen plasseres på bordet. Enklere kan det knapt gjøres. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 800 g svinefilet
  • 2-3 ss chilipasta (sambal oelek)
  • 2 rødløk, i båter
  • 1/2 hvitløk, grovhakket
  • 1 stor rød paprika, i grove biter
  • 1 gul paprika, i grove biter
  • 1 squash, i grove biter
  • 0,75 dl soyasaus
  • litt persille, finsnittet (kan sløyfes)

  • Tilbehør etter ønske, for eksempel bulgur, couscous eller (vill)ris.

Fres grønnsakene i olje i en stekepanne i et par minutter. Ha grønnsakene i et ildfast fat og drypp soyasausen over.

Stek svinefileten på alle sider. Fordel chilipastaen på svinefileten og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av fileten. Stekes ved 150 grader til svinefileten har en kjernetemperatur på 68 grader.

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

La kjøttet hvile i ca. 10 minutter, før du skjærer det opp i jevne skiver og legger det tilbake oppå grønnsakene. Dersom grønnsakene ikke er helt ferdige kan du la dem kose seg videre i stekeovnen på 225 grader mens kjøttet hviler. Kok tilbehøret etter anvisningen på pakken.

Sett formen på bordet, sammen med for eksempel couscous og godt brød.

Enjoy!




, ,

16 Kommentarer

  1. Ann C 16. februar 2012 at 09:18 #

    Denne oppskriften skal jeg prøve med en av svinefiletene som ligger i fryseren. Jeg elsker slike alt-i-ett-oppskrifter :)

    Forresten, mange av bildene dine vises ikke i Firefox for tiden. Det gjelder både gamle og nye bilder.

  2. Tove 16. februar 2012 at 09:54 #

    Så aldeles nydelig ut :-)

    Tove

    • TAaB 15. mars 2012 at 17:13 #

      Jeg har laget retten – den ER nydelig! Men obs obs: chilipasta kan være så mangt, ganske svak og STERK! Smak på den før dere marinerer fileten, for den brenner godt på tunga om chilien er sterk.

  3. Øystein 16. februar 2012 at 17:17 #

    Inspirasjonsside dei siste tre dagane når det kjem til middagslaging!
    Og så fine foto!

    http://www.tidogtanke.no

  4. Anne-Kariin 18. februar 2012 at 22:34 #

    Hadde dette til middag nå i kvled, falt i smak hos alle 6, utrolig godt. Serverte det med fløtegratinerte poteter som passet perferkt sammen med den sterke samal olek. I morgen skal vi teste ut din lasagne :o)

  5. KaIr 21. februar 2012 at 17:04 #

    Nydelig. Jeg tilsatte også litt ingefær og sopp. Serverte med ris.

  6. Linda 22. februar 2012 at 11:14 #

    Hei

    Sikkert et dumt spm men får man kjøpt chillipasta på butikken i krydderhyllen?

    • Trine ;) 22. februar 2012 at 11:18 #

      Du må nok i en velassortert dagligvareforretning (eller innvandrerforretning). Anbefaler deg å lete i hyllene der du også finner ulike glass med ulike «eksotiske» sauser og marinader, eller å spørre de som jobber der. Lykke til!

  7. Solveig 12. januar 2013 at 17:30 #

    Hei! Denne skal lages i morgen. Mener du altså en halv hvitløk, altså temmelig mange fedd? Ikke et halvt fedd? Ble litt usikker her:)
    Hilsen Solveig, fan av bloggen din

    • Trine ;) 12. januar 2013 at 17:37 #

      Ja, jeg mener en halv hvitløk. Denne retten er ganske spicy, men du kan selvsagt redusere mengden hvis du synes det høres mye ut. :)

  8. Kathrine 27. mars 2013 at 20:20 #

    Dette har vi spist i dag – kjempegodt! Digger bloggen din :-)

    • Trine ;) 27. mars 2013 at 20:25 #

      Takk for det! :)

  9. Christel 20. februar 2014 at 08:37 #

    Laget denne retten til familien i går, ble en suksess :) Minstemann fikk pølse og makaroni for det ble nok i sterkeste laget for en på 18mnd, men akkurat passe brennende for resten av oss! Etter at jeg kjøpte boken din og har hatt mye problemer med å velge «Hva skal jeg lage nå?!». Alt ser jo så godt ut :) Så jeg fant ut at jeg lager meg et lite prosjekt der jeg begynner fra begynnelsen å prøver å lage meg igjennom hele boken din, oppskrift for oppskrift. Har vært helt topp til nå, gode smaker hver uke, alle oppskriftene har vært overraskende gode. Neste på listen er Jambalaya, kan ikke se at denne har blitt lagt ut på bloggen din? Synes ofte det er greit å lese kommentarer og slikt her for da får jeg gode tips og råd.

    Uansett, takk for en kjempe fin blogg og bok! Nå har jeg middagene satt for resten av året 😀

  10. Benedicte 7. februar 2015 at 12:29 #

    Hei. Skulle ønske du kunne sette opp ca tid det tar i ovnen før kjøttet når den temperaturen.
    Greit for planleggingen og ikke alltid jeg har steketermometer. Gjelder alle rettene dine med kjøtt i ovnen. Selvsagt er steketermometer best men ja takk, begge deler. Takk!

  11. Tommy 13. april 2015 at 19:25 #

    Kan du legge til ca pris på handleliste? :)

    • Trine ;) 19. april 2015 at 00:20 #

      Nei, jeg har ingen planer om det. Jeg driver bloggen alene og jeg ønsker heller å fokusere på å legge ut nye oppskrifter.

Legg igjen en kommentar