Sjokoladepanna cotta med espresso og bringebær

Denne desserten serverte jeg broderen da han og et par Amaroneviner kom innom på hyggelig middagsbesøk sist helg. Desserten har jeg smakt meg frem til, for espresso, mørk sjokolade, fløte og friske bær må jo bli en bra match! Og det ble det. Du kan jo benytte dette som et utgangspunkt for å smake deg frem til din egen dessertfavoritt. Slik gjorde jeg det:

1/2 dl varm espresso (eventuelt litt mer)
100 gram mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold, finhakket
3 dl kremfløte
½ dl melk
2 gelatinplater
1-1,5 ss sukker

bringebær, frosne eller friske
melis

Legg gelatinen i kaldt vann i ca 2 minutter. Ha sjokoladen i en bolle og ha i espressoen. Rør godt sammen, til sjokoladen løses opp. Varm opp fløte og melk til kokepunktet og rør sammen med sjokoladeblandingen. Om ikke all sjokoladen ble oppløst i espressoen, blir den det nå. Pass imidlertid på at blandingen ikke koker, for da korner sjokoladen seg. Smak til med sukker og eventuelt mere espresso. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i blandingen, til de er helt oppløst. Hell blandingen i 4-5 porsjonsglass og sett til avkjøling. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet. De bør stå i alle fall i 4-6 timer, men gjerne over natten. Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet ca en halvtime før servering, slik at alle de gode smakene kommer til sin rett.

Panna cottaen kan serveres slik den er, eller med friske bær, for eksempel bringebær. Mos eventuelt noen av bærene med litt melis. Ha dette i porsjonsglassene rett før servering og pynt med friske bær. Gi desserten et melisdryss (bruk tesil) og server!

Enjoy!


8 Kommentarer

 1. Siven 26. februar 2011 at 01:23 #

  Ser helt fuperfantastisk ut, men hvor mye er en liten boks kremfløte i dl?

  • Trine 26. februar 2011 at 18:08 #

   En liten boks kremfløte inneholder ca 3 dl. 😉

 2. Lisbeth 22. mars 2011 at 18:18 #

  Dette ser veldig godt ut! Hvor mange porsjoner får du ut av denne oppskriften?

  • Trine 22. mars 2011 at 18:25 #

   Ja, dette er godt! Som det også fremgår av oppskriften rekker denne til 4-5 porsjoner. Lykke til! 😉

   • Lisbeth 24. mars 2011 at 12:32 #

    Takk for svar Trine 🙂 Hvis jeg hadde lest godt nok så hadde jeg jo sett det..

    Serverte denne desserten i går til jentegjengen og den slo veldig godt an. Til hovedrett hadde jeg laks med erterisotto som også ble veldig godt! Forretten var en veldig enkel og frisk salat med spinat og jordbær. Som dressing laget jeg en bringebærvinagraitte.Nam!

    Takk for matinspirasjon 🙂

 3. Anita 3. november 2013 at 00:39 #

  Hei- kan denne fryses.( tenkte å lage den i dag og bruke den om 14 dager)

 4. Christel 7. mars 2014 at 13:34 #

  Laget denne i går, og for en smak! 😀 Jeg pleier å lage vanlig panna cotta med vanilje, men ville prøve noe nytt denne gang. Angrer ikke 🙂 Det eneste var at plutselig kokte fløten og jeg lot den ikke kjøle seg ned før jeg helte over sjokoladen, så den gjorde som du sa, den kornet seg. Men ble kjempegodt for det:)

  • Trine ;) 16. mars 2014 at 01:53 #

   Så bra at det ble godt på smak likevel! 🙂

Legg igjen en kommentar