BOEUF BOURGUIGNON

Da jeg skulle feire fødselsdagen min sist helg falt valget på Boeuf Bourguignon, en fyldig og god gryterett med fransk rødvin og mørt og godt storfekjøtt. Denne gryteretten, som har fransk opphav, er kjekk å servere når du som vert eller vertinne ikke ønsker å tilbringe så alt for mye tid på kjøkkenet når gjestene begynner å strømme på. I alle fall ikke når du har fødselsdag! Til 6-8 porsjoner trenger du omtrent:

  • 1,6 kg storfekjøtt, i terninger
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 2 ss provencekrydder
  • 2 laurbærblad
  • ca. 150 g tomatpurè
  • 1 boks Jacobs oksekraft
  • ca 4,5 dl vann
  • 1/2 flaske rødvin
  • 15-20 sjalottløk, hele
  • 5 gulrøtter, i staver
  • 1 sellerirot, i staver
  • 200 g sprøstekt bacon, i biter
  • nykvernet sort pepper
  • eventuelt litt salt
  • persille, finhakket
  • poteter
  • fløte
  • smør
  • salt
  • hvit pepper

I denne retten kan du benytte enten bog, høyrygg, mørbrad eller annet storfekjøtt som egner seg til koking. Brun kjøttet raskt i smør, i små porsjoner av gangen. Fyller du opp stekepannen med for mye kjøtt vil temperaturen i pannen synke så lavt slik at du ikke får den stekeskorpen som er nødvendig for et godt resultat. Ha deretter kjøttet over i gryten du skal tilberede retten i.

Tilsett hvitløk, sjalottløk, provencekrydder, pepper, laurbærblad, tomatpure, vin, kraft og vann. Har du ikke kjøttkraft kan du fint benytte kjøttbuljong eller oksefond. Ha da i den totale væskemengden (kraft + vann = ca 7 dl) og smak til med buljong/fond (følg anvisningen på pakken). Kok forsiktig opp og la kjøttet stå å trekke i ca. 1 time under lokk.

I mellomtiden kan du forberede potetpurèen (eller annet ønsket tilbehør). Kok potetene i usaltet vann. Når potetene er ferdigkokte tilsetter du fløte (matfløte eller kremfløte), en raus smørklatt, salt og pepper – og moser potetene med et egnet redskap. Hold mosen varm.

Når kjøttet har kost seg ca. 45 minutter tilsetter du grønnsakene og lar de trekke med til de er møre og fine, etter ca. 20 minutter. Rett før servering tilsetter du baconet og smaker til gryten med salt, pepper og eventuelt litt mer provencekrydder. Gi retten et dryss av persille og server!

Enjoy!


, , , ,

72 Kommentarer

  1. siri 24. oktober 2010 at 10:12 #

    >Dette så kanllgodt! Denne skal testet og kanskje brukes i barnedåpen som vi skal ha om to uker, lager alt dagen før og varmer opp samme dag! Vi vil ha fløtepoteter til istede:D nam nam Når jeg var yngre var jeg mye i ungarn der spiste vi noe som het Langos til lunsj. Dette er et tynt brød som friteres og som topping bruker man rømme, hvitløk og ost. Jeg savner en oppskrift på dette!! Er det noe du vil ha som en utfordring du som er så flink med gjærbakst?

    • bjørn 30. oktober 2012 at 11:18 #

      søk på lingos så finner du oppskriften.Bytt ut tilbehør med god klask med rømme..godt lass med rød løk og ett fjell med reker…langosbrød .her har du på vitløkolje med pensel.Dette måltid setter allt til side.vi kom i kontakt med dette i sverige og har servert gjester senere. ser kanskje ikke så fantastisk ut.Men smaken ohhhhhh.

  2. Ellen - my royal dream! 24. oktober 2010 at 11:22 #

    >Nam nam nam! Så utrolig mye god mat du viser på denne bloggen!Her må jeg innom flere ganger når jeg trenger noe godt å spise 🙂 Legger meg til som følger jeg!Ha en god søndag! Klem Ellen

  3. Laila 24. oktober 2010 at 14:10 #

    >Da er nok en vellykket middag (reker) etter din oppskrift fortært. Ricciarelliene var også farlig gode.Oreo muffinsene skal prøves neste helg når nevøen min kommer.

  4. Fjordheim 24. oktober 2010 at 14:26 #

    >hadde Fransk lammegryte til middag i dag etter inspirasjon fra din blogg. Den smakte veldig godt, selv om jeg ikke hadde alt som stod i oppskriften. Takk for dine gode middagstips. Godt med litt variasjon på den fronten av og til. Ha ei god uke 🙂

  5. Bente 24. oktober 2010 at 16:14 #

    >dette ser virkelig godt ut.Må titte litt oftere innom her 🙂

  6. Cecilie 24. oktober 2010 at 18:49 #

    >Denne lagde jeg til middag i dag, nesten lik oppskrift som denne. Det er første gang jeg har laget den, men det blir ikke siste gang. Utrolig god. Jeg brukte også Jakobs kraft : )

  7. Kaja 28. oktober 2010 at 07:20 #

    >Hei,Tenkte jeg skulle lage denne herligheten nå mamma kommer på middag i dag. Har bare ett spørsmål.. Når tar du oppi bacon? Drysses den over til slutt?Ellers takk for en inspirerende blogg! -Jeg er ofte innom her 🙂

  8. Trine ;) 28. oktober 2010 at 07:38 #

    >Takk for koselige tilbakemeldinger! Siri; Langos var nytt for meg. Gøy med utfordringer, men akkurat nå drukner jeg i de – og har alt for liten tid til denslags! ;)Kaja; baconet skal haes i rett før servering, har oppdatert oppskriften. Lykke til med middagsbesøket i dag! Trine 😉

  9. Solveig 31. oktober 2010 at 10:18 #

    >Hei Trine,Vi hadde middagsgjester på fredag og lagde denne gryten + oreo cupcakes. Det ble veldig vellykket, maten smakte så godt! Tusen takk for oppskriftene, og for en flott blogg du har laget. Vi er nå "faste brukere" av din blogg :)Klem fra Solveig

  10. Snuppesnella 9. november 2010 at 20:21 #

    >Fikk et tips hos datteren min om den utrolig flotte matbloggen din.Her var det godt å være. Lagrer den under mine favoritter og prøver nok å lage noen av oppskriftene.Tusen, tusen takk. Skikkelig lekre bilder også !

  11. Anonymous 8. januar 2011 at 20:44 #

    >Denne prøvde vi i kveld, den var helt nyyydelig! Tusen takk 🙂

  12. Irene 3. februar 2011 at 16:22 #

    Denne retten ser perfekt ut. Har ofte valgt en noe egenkomponert versjon av Biff stroganov til selskaper med mange gjester, og hvor jeg selv ønsker å delta framfor å stå på kjøkkenet. Men på lørdag skal jeg prøve denne. Håper den slår an blant mine venner med gourmetganer.

    Ha en fin ettermiddag

    Hilsen Irene

  13. Marianne 18. mai 2011 at 09:41 #

    Hei Trine!
    Jeg skal lage denne retten til min egen bursdag i morgen og lurer på om jeg kan gjøre deler av gryten ferdig allerede i dag?
    Tenker evt å følge oppskriften fram til du begynner med potetpureen og så gjøre resten i morgen.
    Tror du dette skal gå bra med tanke på mørhet på kjøttet osv (jeg har kjøt høyrygg)?

    (Forøvrig skal jeg ha med Rooms gulrotkake på jobb i morgen og servere svinefilet fylt med feta og soltørket tomat på jentefest lørdag, så her feirer vi i din ånd kan man si!)

    • Trine 18. mai 2011 at 17:22 #

      Det går nok bra å lage gryteretten i dag, kjøle helt ned og oppbevare den i kjøleskapet, og så varme den opp i morgen. Ha en fin bursdag! 😉

  14. Monica 30. mai 2011 at 14:34 #

    Denne laget jeg på fredag og den var fantastisk god 🙂 Jeg har laget mye fra bloggen din og er alltid fornøyd. Tusen takk for mange gode oppskrifter!

    • Trine 30. mai 2011 at 23:19 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! 😉

  15. Tina 12. august 2011 at 15:14 #

    Hei! Denne gryteretten er blitt en slager hjemme hos oss ! Tusen takk for mange fine oppskrifter! Du har gjort vår hverdag mye mer spennende 🙂

  16. Merethe 7. november 2011 at 17:32 #

    Prøvd og vurdert som fantastisk god!

    • Trine ;) 7. november 2011 at 17:44 #

      Så bra! 🙂

  17. Sissel 24. november 2011 at 20:48 #

    Som vanlig når jeg skal ha middagsgjester leter jeg på dine fantastiske sider etter inspirasjon! 🙂 Denne gangen har jeg lyst til å prøve meg på denne gryten, så helt nydelig ut. Men lurer på om du har noen vinforslag? 🙂
    Takk for en flott og inspirerende matblogg!

    • Trine ;) 24. november 2011 at 21:27 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Mitt beste vintips er å spørre på polet. Si hva du skal servere og hva slags vin du vanligvis foretrekker, så får du vanligvis et godt vintips. Det gjør i alle fall jeg! Lykke til med middagsselskapet!

  18. Tonje 2. januar 2012 at 12:14 #

    Hei. Vi lagde denne retten på nyttårsaften. Fantastisk godt, så nå skal vi bruke opp de siste restene til å lage dette i dag også! Anbefales virkelig 🙂

  19. Linda Lente 8. januar 2012 at 10:42 #

    Enda en rett fra loggen din som gikk rett hjem! Dette var nydelig, og kommer garantert til å bli laget igjen. Vi var kun fire til bords i går kveld, så det blir deilige rester til søndagsmiddag i dag.

  20. Astri 17. januar 2012 at 12:05 #

    Hei,
    Jeg vil anbefale å bruke en Le Crouset gryte og sette hele gryten inn i stekeovnen i 3-3,5 timer etter den har kokt opp på platen – fantastisk…. Men du har en fantastisk matblogg her – for oss som elsker å lage mat 🙂

  21. Marthe H 23. februar 2012 at 19:04 #

    Denne ser kjempebra ut! Blir kjøttet bedre og mørere jo lengre det koker?

  22. Frank 5. mai 2012 at 22:31 #

    Hei! Prøvde denne i går til fruen. Jegber hjemme i pappaperm og det er digg å prøve noe nytt. Dette ble skikkelig godt og like godt oppvarma dagen etter. Skulle jeg kommet med en kommentar er det atbkjøttet godt kunne puttet nærmere 1-2 timer før man tilsatte grønnsakene. Men kjempegodt altså.

    Ang vin i gryta tror jeg ikke det spiller så stor rolle. Vi valgte en rioja til omegn 100 kr (burde selvsagt hatt en fransk en) som fungerte. Takk for gode oppskrifter

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:27 #

      Så bra at det falt i smak! Jeg håper du finner mer inspirasjon på bloggen til å overraske fruen med flere míddager. Og kos deg i pappapermen! 🙂

      • Frank 24. mai 2012 at 11:07 #

        Ja skal prøve grillet svinefilet med fetakrem idag.

  23. Mariell 2. juli 2012 at 00:06 #

    Hei!
    Tenkte å prøve denne gryten, men kan ikke bruke løk (annet enn hvitløk). Har du noen ideer om hva løken han byttes ut med?

  24. Camilla 11. september 2012 at 21:28 #

    Hei!

    Flott blog du har, med masse inspirasjon!
    Vurderer sterkt å lage denne gryten til barnedåp, men tenker litt på tilbehør. Hva mener du vil være mest naturlig og passe best; en salat eller (dampede – har ovn for slikt..) grønnsaker til?
    På forhånd takk for svar 🙂

  25. Totte 16. september 2012 at 10:45 #

    Dette er noe av det beste jeg har smakt!!

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 23:41 #

      😉

  26. Hanna 6. oktober 2012 at 02:02 #

    Kjære Trine,
    Jeg er så fornøyd med bloggen din fordi alt blir så vellykket hver gang.
    Men jeg har prøvd denne retten to ganger nå, med to forskjellige type kjøtt og jeg får det ikke ordentlig til. Jeg prøvde med mørbrad første gang, som ble utrolig seigt og sist prøvde jeg med noe kjøtt jeg fikk hos en veldig flott slakter, det ble litt tørt og seigt, men ikke så ille.
    Noen teorier rundt hvorfor jeg ikke får det til er at jeg muligens bruner kjøttet litt for lenge i starten. Jeg har heller ikke en tykk jerngryte så varmen forsvinner kanskje litt fort? Jeg får aldri brukt alle grønnsakene fordi væsken ikke dekker alt, i tillegg til at varmen er borte så grønnsakene blir aldri ferdig.
    Må man kanskje ha en tykk jerngryte for at dette skal bli vellykket? Det er bare kjøttet som er litt tørt og grønnsakene som er litt seie, ellers er «sausen» fantastisk god.

    Tusen takk for en strålende blogg!

    Mange hilsener,
    Hanna

    • Trine ;) 7. oktober 2012 at 23:28 #

      Det kan nesten høres ut som om at du ikke koker/trekker retten lenge nok siden heller ikke grønnsakene dine ikke er ferdige. Du må derfor la det trekke litt lengre neste gang. Kjøttet skal brunes veldig raskt, et par minutter, i varm stekepanne.

      Lykke til!

      • Hanna 25. oktober 2012 at 09:21 #

        Tusen takk, jeg får prøve igjen 🙂

    • Nina 29. januar 2013 at 14:34 #

      Hei.
      Jeg lagde denne retten for første gang på søndag. Brukte okse høyrygg og entrecote. Høyryggen lot jeg trekke først en time i kraft, tomatpure, rødvin, hvitløk, krydder og vann som jeg brant ut i panna etter hver bruning. Etter en time tok jeg oppi resten og hele gryta stod og trakk på laveste varme i 2-3 timer. Gryta ble super! Lykke til neste gang!

    • Helene 10. september 2014 at 01:39 #

      Det må ikke være jerrngryte men lokket må være ordentlig på hele tiden. Da skal det bli nok væske. Har du damphull i lokket eller noe? Det har jeg opplevd og da går mye av fuktigheten ut.

  27. Eva 12. oktober 2012 at 22:05 #

    Fantastisk god oppskrift

  28. lotta 28. oktober 2012 at 22:39 #

    Hei.Vet du om det er gluten i denne?

  29. Trude Myran Kjøsnes 3. januar 2013 at 15:31 #

    Hei,
    Laget denne gryta til vår årlige vennefest. 14 stk til bords,
    hovedretten var da denne gryta med mandelpotetstappe til og hjemmebakt flatbrød.
    Brukte en blanding av entrecote av okse, og grytekjøtt av elg – det ble kjempegodt, mørt kjøtt og deilig saus..Fikk kjempeskryt !
    Så da synes jeg nesten jeg må sende dette skrytet videre til deg! Tusen takk for kjempegode oppskriver og en inspirerende matblogg !!!

    • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:31 #

      Det høres kjempegodt ut! 🙂

    • Gry Mørch Jensen 9. september 2013 at 22:53 #

      Hei Trude 🙂 Husker du hvor stor porsjon du laget? Skal ha den til 13 på lørdag, men er så usikker på mengden? På forhånd, takk for svar 🙂
      Mvh Gry

  30. Petter 26. januar 2013 at 17:59 #

    Hei Trine!

    Har lagd retten i dag, men synes to sellerirøtter er mye, er du sikker på at du ikke mente selleristenger? De er jo på størrelse med en kålrot! Ellers takk for fin blogg!

    • Trine ;) 26. januar 2013 at 21:28 #

      Helt enig med deg! Jeg har halvert mengden nå 🙂

  31. Nina 28. januar 2013 at 12:24 #

    Hei.
    Søndagsmiddag i går var Biff Bourguignon, ble toppers. Brukte blanding av høyrygg og entrecote. Høyryggen trakk i kraft,hvitløk, krydder,rødvin og tomatpure i en time før jeg tok oppi alt det andre. gryta stod på det minste i 3-4 timer og ble helt toppers. Med blåbær og bringebærpai til dessert ble det mye skryt til kokken!! 🙂 Ny favoritt meny ja!!
    Bloggen din er super, skriver ut og lager meg kokebok!!

    • Trine ;) 28. januar 2013 at 17:18 #

      Høres kjempegodt ut! Slike gryter blir jo bare bedre jo lengre de står og putrer 🙂

  32. Heidi 10. mars 2013 at 20:28 #

    Hei Trine
    Først av alt, du har en superduper blogg som jeg besøker og bruker oppskrifter fra med jevne mellomrom med stort hell. I dag hadde jeg etter nøye overveielse valgt denne gryteretten til vennebesøk, jeg tenkte at den skulle være rimelig grei å få til. Heldigvis startet jeg i god tid og etter å ha stekt kjøttet, begynte jeg å helle oppi væsken (4,5 dl vann+Jacobs kraft 2,5 dl+1/2 flaske rødvin 750ml/2=375 ml) tilsammen ca 1,1 liter. For meg lignet dette mer på en suppe enn en gryte, hvis jeg hadde kokt denne en time så hadde den fremdeles vært suppe. Jeg hadde tre timer på meg, diverse poteter, meljevning, lang koking gjorde at jeg fikk redusert væskemengden betraktelig, men allikevel ganske så rennende. Er det noe jeg gjør feil, smaken ble god, men den så ikke så lekker ut etter 3 timers koking og det var jo heller ikke fremgangsmåten. Håper du kan gi meg et tips.
    Mvh Heidi

  33. Merethe 18. juni 2013 at 11:03 #

    Denne er super god! Enig i at den blir relativt tynn.
    Jeg videresendte også oppskriften til min mor.
    Jeg vet ikke om det hadde vært en ide å poengtere at kjøttet trenger lenger koketid dersom man bruker høyrygg og ikke entrecote? Mulig at det kun er meg som matte konferere med min mor. Jeg hadde alder laget en rett før hvor kjøttet må stekes + kokes (På tide selvsagt ;-))

  34. Gry 8. september 2013 at 20:44 #

    Hei Trine 🙂 Takk for en flott blogg, den blir brukt jevnlig 🙂 Jeg skal feire min 40 årsdag lørdag 14. Tenkte derfor jeg skulle prøve å lage denne 🙂 Vi blir 14 tilbords (halvparten menn som er glad i mat, hvis du skjønner) og lurer derfor på hvor stor porsjon jeg bør lage? Tror du det holder å doble? Og skal jeg da doble alt i oppskriften? Og kan jeg bruke friske urter fremfor provancekrydder, og hvilke urter bør jeg da evnt bruke?
    På forhånd takk for svar 🙂
    Mvh Gry

  35. jeanette holen 15. september 2013 at 16:55 #

    denne er sååå god ! Skal servere den på fransk aften, men trenger forslag til en enkel «fransk» forrett som kan passe til… ? Har tenkt på noe ost eller noe men det blir kanskje voldsomt ?

  36. Anne Kristine 23. februar 2014 at 16:06 #

    hei
    jeg laget denne retten og den ble god. Ungene ville ikke spise da det ble litt mye smak av rødvin.
    Er det mulig å bytte den ut med noe, eller bare vann?

  37. heidi 7. mars 2014 at 11:23 #

    Hei,
    Først må jeg bare si at bloggen din er veldig bra med mange inspirerende retter!

    så et spørsmål: jeg tenkte å lage en treretters middag til et selskap og ønsker å ha denne til hovedrett. Har du noen tips til forrett og dessert som passer bra til denne?

    Hilsen Heidi

  38. Line 3. september 2014 at 13:58 #

    Hei Trine! Skal servere denne til 13 pers i selskap, hva gjør jeg. Dobler oppskriften?
    Og skal evt. alt dobles?

    Setter pris på svar!

  39. Randi 19. mars 2015 at 18:33 #

    Hei! Har laget boeuf bourgogne med høyrygg, masse rødvin, lang tid i jerngryte i ovnen på lav temperatur, og det er helt nydelig. Har et stykke 3kg entrecote. Hva tror du – blir det tørt, eller kan det gå an siden det er litt fettmarnorert? Takker på forhånd for ditt råd

  40. Hjelp! 31. august 2015 at 20:12 #

    Hei Trine!
    Kjæresten min lagde denne retten igår og smaken ble fiasko. Krise!
    Jeg mistenker at det har gått ørlite fort i svingene, og som hun sa: jeg tok det jeg hadde. Gulrot, sjalottløk, sellerirot, kraft (ble byttet med hønsebuljong) manglet iallefall. Jeg tror muligens vi tester på ny, mens hun er på trening elr noe kanskje…
    Uansett: råvarene (kjøtt og vin) er kjøpt inn så vi må fikse dette.
    Vi skal servere gryte og potetmos til omlag 70 personer.
    Hvordan vil du gå fram?
    Vil du steke/koke kjøttet først for så å tilsette grønnsakene etter en tids koking?
    Bruker man lengre tid på å koke større (porsjoner) gryter eller vil tidsbruk være relativt sett de samme (eks vil kjøttet bli like mørt ved å koke en full gryte med kjøtt uavhengig av om det er en 4- liters eller en 20-liters?
    Håper på superraskt svar!😃😃😃

  41. Helene N. Andreassen 8. oktober 2015 at 01:55 #

    Hei

    Jeg tenkte lage denne retten til helga, med elg, og det jeg lurer på er om det er ingredienser som da kanskje bør byttes ut, grønnsaker eller krydder?

  42. Vibeke 28. oktober 2015 at 11:37 #

    Hei 🙂 kan denne lages dagen før? Ser kjempe god ut 🙂

    Mvh Vibeke

    • Trine ;) 21. januar 2016 at 17:45 #

      Ja, den blir nesten enda bedre da. 🙂

  43. Quezia 21. januar 2016 at 17:31 #

    Hei,Trine!😄

    Tusen takk for så mange gode oppskrifter som du legger ut til oss!
    Når jeg skal skrive ned ukens menyen må jeg alltid innom bloggen din for å finne ut hva vi skal ha til middag!! Alt blir vellyket og jeg få masse skrytt!!😄😊
    Nå har jeg tenkt å lagge denne retten i helga da vi skal feire sønnen min sin bursdag. Lurte bare på om jeg kan bruker indrefilet av storfe på denne oppskriften?!
    Hilsen Q

    • Trine ;) 21. januar 2016 at 17:41 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Du må ikke benytte indrefilet av storfe i slike gryteretter, da blir den uforholdsmessig dyr, og retten blir heller ikke så god. De blir aller best dersom du benytter langt rimeligere stykningsdeler, som for eksempel bog, høyrygg eller mørbrad. Lykke til!

  44. Quezia 25. januar 2016 at 19:47 #

    Hei,Trine!!
    Stakk innom for å takke deg for tips. Jeg brukte bog, og den blei veldig mør og god!!
    Vi var 18 stk til bords og fikk masse skryt fra alle sammen!! Utrolig god gryte. Den var helt NYDELIG !! 😀
    Tusen takk;)
    Hilsen Q

  45. Jane 2. februar 2016 at 22:52 #

    Heihei

    Tenkte å lage denne til bursdagen min til helgen og lurte på om jeg kan ha poteter i terninger i gryten istedet for å ha noe ved siden av? Tenkte å lage den dagen i forveien for å slippe å stå med maten før gjestene kommer 🙂
    Og har ønsket meg den nyeste boken din til bursdagen og 😉

    Hilsen Jane

  46. Kristin Bruland Jømne 20. mai 2016 at 15:00 #

    Hei Jeg skal lage gryterett til ca. 100 personer. Fikk lyst til å servere denne, men det blir jo ganske mye vin. Kan det erstattes av noe annet ? Eller kanskje du har ett bedre forslag til gryterett.

    Hilsen Kristin

  47. Charlotte 18. juni 2016 at 13:59 #

    Forslag til forrett?
    Denne gryta er hekt fantastisk og jeg skal lage den i navnefest til min sønn. Noen som har tips til forrett som passer til? Og gjerne dessert.

    Tenkte «verdens beste fiskesuppe» og panna cotta.

    Takk for tips!

  48. May Kristin 28. juli 2016 at 19:02 #

    Kjempegodt !! Kommer til å lage denne flere ganger. Jeg doblet mengden bacon 🙂 ….må jo ha mye av det som er godt 🙂

  49. Tone 11. desember 2016 at 14:08 #

    Hei. Lurte på om denne kan fryses? Skal ha folk her i jula, og tetnke å lage noe av maten på forhånd og ha i frysen. Synes det er så greit å slippe å stå så lenge på kjøkkenet med gjester, og bare ta noe opp fra fryseren og varme 😉 Kan jo lage potetene på dagen da.
    Har du forslag til middager ting man kan lage og putte i frusen en uke eller to før?

  50. Beate 29. desember 2016 at 16:30 #

    Nydelig gryte som kan anbefales på det aller, aller varmeste! Har laget den to ganger, med stor suksess 🙂 Den siste gangen så lagde vi den dagen før, helt genialt og smaken ble nesten enda bedre. Vi brukte bog og kjøttet var så mørt at det delte seg i munn. Kokte/trakk det mye lenger enn oppskriften anbefalte siden jeg har ‘panikk’ for at kjøttet ikke skal være mørt 😉

    • Trine ;) 29. desember 2016 at 17:32 #

      Dette er en favoritt! Og ja, den blir bedre om den lages dagen før – og ellers får koke litt ekstra 🙂

  51. Ina 26. januar 2017 at 11:52 #

    Hei og takk for flott blogg. Har du noen erfaring med å benytte denne oppskriften i en slow cooker?

  52. Gry Haukeli 21. april 2017 at 11:10 #

    Hei! Jeg skal lage dobbel porsjon, men er usikker på mengden av de ulike ingrediensene. Fint om du har mulighet til å gi tilbakemelding. 🙂

Legg igjen en kommentar