Innbakte horn med rød pesto, ost og skinke

Vinterferie, hytteliv og late dager gir mer tid og overskudd til å finne på noe ekstra godt til lunsj, slik som for eksempel disse innbakte hornene. Hornene kan fylles med det du måtte ha lyst på. Hva med for eksempel blåmuggost og røkt skinke? Ta en titt i kjøleskapet, kanskje du har rester som du kan fylle hornene med? Hvitost og skinke er ofte det tradisjonelle fyllet i innbakte horn, men jeg synes det kan være godt med litt mer smak og tilsatte denne gangen litt rød pesto som jeg hadde til overs. Hornene smaker best når de er helt nystekte, men er du så heldig at du får et par til overs kan du fryse de ned og lure oppi minstens lunsjboks når det ikke serveres lunsj i barnehagen. Det er alltid populært! Til 16 innbakte horn trenger du:

Gjærdeig:
1/2 kg hvetemel
1 ts sukker
3,5 dl melk, lunken
75 gram smeltet smør
25 gram gjær
Fyll etter smak, for eksempel:
1 glass rød pesto
ca 10 skiver røkt skinke, i strimler
16 skiver hvitost

Lag vanlig gjærdeig: Rør ut gjæren i litt av melken. Når gjæren er oppløst tilsetter du resten av melken, smøret og sukkeret. Ha deretter i hvetemelet og kjør deigen i en kjøkkenmaskin eller elt den for hånd (som jeg må gjøre på hytta) til den er smidig og fin. Hold igjen litt på melet slik at deigen ikke blir for kompakt. Deigen skal være så løs som mulig, da blir sluttresultatet best. Hev deigen under plast til dobbel størrelse, i ca 30-40 minutter.

Del deigen i to og form to boller. Kjevle ut til en rund leiv og kutt den opp i 8 trekanter. Smør litt rød pesto på den bredeste delen av trekanten, ha litt strimlet skinke over og deretter en osteskive. Begynn i den bredeste delen og rull sammen mot den spisse delen, til et horn. Legg hornene på bakepapirkledt stekeplate og la de etterheve under et klede i ca 30-40 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stekes ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til hornene er passe stekt. Serveres umiddelbart, før de forsvinner!


20 Kommentarer

  1. Sjarmerende-Gjenbruk 2. mars 2010 at 15:11 #

    >Jeg blir sulten hver gang jeg er innom…Go middag!Klem fra Hanna

  2. MatBit 2. mars 2010 at 15:50 #

    >For en utrolig lekker blogg du hadde!! Her var det jammen meg mye inspirasjon å hente. Når jeg blir "stor" skal jeg jammen meg bli like flink som deg til å bake så mye lekkert og lage så mye god mat!!! Elsker mat, men pengene setter en liten stoppe i døra – dessverre. Studietiden, youknow. Men igjen, absolutt nydelig blogg! :)

  3. Sommertid 2. mars 2010 at 16:12 #

    >Smart med litt annen fyll enn det som er vanlig, må utprøves. De ser iallefall herlig gode ut, mums !

  4. NL 2. mars 2010 at 19:53 #

    >De horna så utrolig lette og luftige ut. Takk for tipset om godt fyll – det må jeg forsøke en dag. Takk!

  5. Camilla 2. mars 2010 at 20:51 #

    >Hmm… Jeg blir sulten av å lese bloggen din! :)

  6. Merete 2. mars 2010 at 21:33 #

    >Nå sitter jeg og er litt splittet i mine tanker. De er: Skulle ønske jeg hadde funnet denne bloggen tidligere! Og, Nei, at jeg skulle komme over så mange deilige fristelser. Jeg heller mest til den første tanken, og føyer deg opp på mine favoritter!Ha en fin uke!

  7. Monica 2. mars 2010 at 22:08 #

    >Disse må jeg prøve, for da tror jeg jammen samboer'n blir glad:)God idé å ha rød pesto i. Kjempe fine bilder du tar foressten – er imponert!

  8. Bjørg 2. mars 2010 at 22:49 #

    >Mmmmm..desse må prøvast ut!:) Får lyst til å prøve alt du legger ut. Ser så fristande ut :) takk for inspirasjon!!Klem

  9. Elisabeth 3. mars 2010 at 16:19 #

    >Disse må jeg bake. Til helgen kanskje?

  10. hjem hos linda 3. mars 2010 at 21:21 #

    >yummi,yummi,yummi……..:0)Klæm Linda

  11. MacNina 7. mars 2010 at 15:19 #

    >Jeg har akkurat bakt horn med oppskrift fra bloggen din. Suuupergode! Henter masse inspirasjon fra bloggen din. Mat er gøy :)Ha en fortsatt fin dag!

  12. Ida 18. mars 2010 at 13:28 #

    >Jeg bakte disse i går, og de var helt fantastiske :) Deigen var kjempegod og luftig.

  13. Annette 17. mars 2011 at 16:17 #

    Kan man erstatte noe av det fine hvetemelet med grovere mel? Hvordan går du isåfall fram for å få deigen like luftig og god?

    • Trine 20. mars 2011 at 20:01 #

      Du kan fint erstatte noe av melet med grovere mel. Bakst med grovere mel blir noe mer kompakt enn finbakst.

  14. Ida 6. april 2012 at 16:03 #

    Disse bakte jeg i dag! Ble utrolig gode og luftige!!:-) takk for super oppskrift!

  15. Inger 19. mars 2013 at 14:34 #

    Lagde ikke helt etter oppskrifta, men brukte som grunnlag – brukte halvt om halvt med grovt mel og dobla deigen. Hadde bare ost og skinke tilgjengelig, men de ble kjempegode likevel. Fikk 16 store horn, samt 16 rundstykker, da jeg ikke hadde mere fyll:)
    Jeg bruker mange av dine oppskrifter som basis, med egen vri, alt ettersom hva jeg har tilgjengelig i skapet.
    Takk for en super blogg!!!

  16. Kristin 20. februar 2014 at 17:46 #

    Hei!

    Takk for fantastisk blogg!! Kan disse horna lages etter «Verdens beste boller» metoden?

  17. Mari 2. september 2014 at 12:47 #

    Hei :) Finner utrolig mye herlig inspirasjon til både matlaging og baking på bloggen din. Vi prøver ut flere nye oppskrifter hver uke, og matgleden bare blomstrer :)

    Kan gjæren erstattes med tørr gjær? og da en halv pose ca? eller blir det helt feil..?

  18. Ann-Kristin 17. november 2014 at 20:46 #

    Disse er nydelige!! Jeg har bakt dem utallige ganger. Pleier å bruke grønn pesto i stedet for rød. Syns det smaker litt «mer» da. Men det er jo smak og behag :).

  19. Marthe 16. desember 2014 at 02:35 #

    Har laget disse tidligere, og de ble helt nydelige! Beste hornene jeg noen gang har smakt! Men lurer bare på hvilken rød pesto du har brukt? Jeg sendte kjæresten på butikken og tok bare til takke med det han fant…….

Legg igjen en kommentar