Scones

I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og laget derfor scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt! Og raskt gikk det også, ca 20-25 minutter totalt, fra jeg begynt med deigen til jeg tok ut nystekte, deilige scones ut av ovnen… Her er det bare å sette i gang!

Til ca 12 scones trenger du:
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts sukker
1/2 ts salt
100 gram kaldt smør
1 egg

1,5 dl melk

Fremgangsmåte:
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen, men ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete, tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett.

Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i ca 12-15 min. Scones bør serveres nystekte, feks med brunost eller hjemmelaget syltetøy.

Velbekomme!


24 Kommentarer

  1. Christina 28. oktober 2011 at 11:56 #

    Legger ved referanse til en fantastisk god sconesoppskrift fra Opplysningskontoret for brød og korn

    http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/scones/

    • Rita 6. juli 2014 at 11:25 #

      Med 4ss bakepulver kan de ikke smake særlig godt

  2. Kristine 5. februar 2012 at 17:39 #

    Dette var godt! Og mine scones ble faktisk seende ut omtrent som på bildet ditt også, noe som slett ikke er noen selvfølge uansett hvor nøye jeg følger en oppskrift 🙂

  3. Mari 18. desember 2012 at 18:51 #

    mine ble litt tørre – noen tips til dette? Hvor mange dager vil du si de holder seg?

    • Trine ;) 18. desember 2012 at 23:49 #

      Scones er ikke så holdbare og blir fort tørre. De bør derfor helst nytes når de er ganske nystekte.

  4. Anne Gunhild Floa 1. februar 2013 at 13:40 #

    I dag har jeg og min datter bakt disse scones’ene. Det var en suksess, spesielt fordi vi skar ut noen av dem med en stjerneform. De smakte veldig godt med jordbærsyltetøy, mango-ananas-syltetøy og honning. Disse kommer vi til å lage flere ganger.

  5. Rakel 24. juni 2013 at 21:23 #

    Hei! Her om dagen smakte jeg scones med appelsinsmak (og vanilje) fra kaffebrenneriet. Det smakte kjempegodt. Har du et tips til hvordan jeg kan få med disse smakene OG bruke din oppskrift? Appelsinjuice er jo veldig «tilgjengelig», kan det brukes? Takk for svar på forhånd!

    • Rita 1. desember 2013 at 05:58 #

      Du kan sikkert bruke revet appelsinskall og vaniljestang:-)

  6. Venke Synnøve 28. juni 2013 at 21:59 #

    Ikveld har me bakt sconesane dine, og dei blei kjempegode. Du kan sjå dei på min blogg 🙂
    Me tilsatte tørka aprikoser og sjokoladebitar for det gjere dei på favorittkafeen vår 🙂
    Eg må sjekka ut bloggen din meir 🙂
    Ha ei flott helg!

  7. Camilla 2. oktober 2013 at 16:40 #

    Hei!

    Lagte disse sconesene idag til blomkålsuppen (din oppskrift), og dette smakte kjempegodt

  8. Ida 25. januar 2014 at 08:25 #

    Hei!

    Hvis jeg erstatter 1,5dl av melet med havregryn, må jeg tilføre mer væske?

  9. Lena 14. februar 2014 at 14:45 #

    Hei.

    Dersom jeg kune vil lage 6 stk, er det bare til å halvere alt av ingredienser?:)

  10. Marthe 3. mars 2014 at 21:46 #

    Bakt disse flere ganger nå. De er enkle å lage, og. jeg har alltid det som trengs i hus. og selvfølgelig det viktigste, De er veldig gode:-)

    • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:09 #

      🙂

  11. Ingrid 23. januar 2015 at 17:04 #

    Hei! Kan man legge deigen i kjøleskapet over natta, og steke dem neste dag?

  12. Lise 19. desember 2015 at 13:30 #

    Ja, jeg lurer også på om deigen kan ligge i kjøleskap over natta? Evt kan Scones fryses?

  13. Wenke 26. januar 2016 at 23:03 #

    Hei
    Kan man lage scones deigen om kvelden og steke te frokost ?

  14. Ketil A. E. 27. mars 2016 at 10:58 #

    Takk for en kjapp og god oppskrift! Kjempegode frokostbrød.

  15. Pia 3. mai 2016 at 12:12 #

    Har ikke egg….kan jeg allikevel bake disse?

  16. Marthe 27. juli 2016 at 09:36 #

    Blitt min favoritt oppskrift på scones. Lett, med ingredienser som jeg alltid har, og det viktigste de smaker nydelig 🙂

  17. Wenche 31. juli 2016 at 14:51 #

    8 dl hvetemel,2ss sukker,3ts bakepulver,1 Ts salt,50 gr smør,4 dl kefir.
    220gr ca 10 min!

  18. Sandra 31. januar 2017 at 21:29 #

    Hei
    Prøvde oppskriften og fulgte den etter oppskrift, men de vokste ikke!
    Hva har jeg gjort galt?

  19. Charlotte 22. februar 2017 at 10:40 #

    Baker disse ofte, gjerne med litt havremel👍barna elsker de😊

  20. Tea 17. mars 2017 at 08:13 #

    kan man bruke olje istedet for smør?

Legg igjen en kommentar