Innbakte pølser

Nok en herlig og avslappende påske på hytta ligger bak oss. Med små og store barn på besøk. Enda flere i år enn i fjor. Og neste år blir vi enda flere. Da er det godt at de store barna fremdeles liker det de var så glade i da de var små, nemlig innbakte pølser.

Til en gjeng sultne barn i alle aldre trenger du:
Hvetedeig:
5 dl lunkent vann
ca 10-12 dl hvetemel
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også benyttes)
1/2-1 ts salt
4 ss olivenolje
Lag fyll av:
Ketchup
Tomatsaus av soltørkede tomater (Heinz)
Revet ost
Pizzakrydder eller Provencekrydder

Grillpølser
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til hvetedeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.
Del deigen i 3 emner og kjevle ut en rund leiv. Del leiven i 8-12 «trekanter». Smør litt fyll på den bredeste delen, legg en grillpølse oppå, og rull fra det bredeste området til det smaleste. Thea på 8 år ble raskt en racer til å lage innbakte pølser!
Legges på en bakepapirkledt stekeplate og forheves ca 15 minutter. Hvis du vil kan du pensle deigen med sammenvispet egg. Stekes ved 225 grader i ca 10-15 minutter, eller til brødet rundt pølsene er passe stekt.

12 Kommentarer

  1. Elise 14. april 2009 at 21:33 #

    >Det der så jo bare kjempe godt ut! Har sett på matbloggen din i lang stund nå og sikla på mange av oppskriftene, tenkte å lage disse innbakte pølsene imorgen, gleder meg masse! Fortsett med å legge ut matoppskrifter, du er kjempe flink :)Hilsen Elise

  2. Hanne 16. april 2009 at 07:48 #

    >Høres ut som god og kjekk turmat. Skal testes!Ha en fin, fin dag!

  3. Trine ;) 13. mai 2009 at 06:37 #

    >Takk for hyggelige kommentarer! Innbakte pølser er enkel og god mat, og ypperlig som turmat. Denne oppskriften laget jeg til min eldste datter da hun skulle lage middag alene for aller første gang, og det begynner å bli en god stund siden nå…

  4. Helene 12. juni 2012 at 13:19 #

    Lagde disse idag, til barnehageavslutning. De ble kjempegode! Håper barna liker de like godt som meg 😉 Takk for god oppskrift!

  5. LineL 18. oktober 2012 at 22:06 #

    Hvordan er disse å fryse og hvordan anbefaler du å tine de?

  6. Ida 13. mars 2014 at 17:21 #

    Hvor mange porsjoner blir det?

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:43 #

      Oppskriften gir 24-36 innbakte pølser.

  7. Beate 3. juni 2015 at 19:46 #

    Hvor mye kerchup? Og hvor mye soltørkede tomater?

  8. Hanneke 11. oktober 2016 at 21:44 #

    Kan man lage de en kveld i forveien og bare varme opp?

  9. Svime79 8. november 2016 at 17:45 #

    Jeg skjønner ikke den der «tomatsaus av hermetiske tomater» og de spørsmålene over her hadde også vært fine å få svar på…:/

    • Trine ;) 9. november 2016 at 08:42 #

      Det er et ferdigprodukt, men ikke sikkert det er i handel nå siden dette innlegget er er 7 1/2 år gammelt.

  10. Lena 24. mars 2017 at 15:42 #

    Kan man fryse disse?

Legg igjen en kommentar