Mange har ønsket oppskrifter på "one pot" og andre kjappe og enkle middagsretter for travle dager. Her kommer derfor enda en one pot - en smakfull vegetarrett som er ferdig på under en halvtime dersom du er litt rask på labben (eller får hjelp til å skjære opp ingrediensene). I gryta har du blant annet pasta, grønnsaker, tomater, kraft og urter, koker opp, lar det småkoke i ca. 20 minutter - før du setter gryta på bordet. Kjapp, enkel og veldig god rustikk mat, som alle klarer å lage!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

350 g pasta
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i små terninger
2 stilker stangselleri , i små terninger
1/2 squash , i små terninger
250 g røde linser , ferdig kokt
100 g cherrytomater , delt i to
6 soltørkede tomater , i biter
400 g hermetiske tomater , hakket
2 ss tomatpuré
10 dl grønnsakskraft
1 dl melk eller fløte
1 ts oregano , tørket
2-3 klyper chiliflak , smak til
2 ts balsamicoeddik , smak til
1/2-1 ts sukker , smak til
salt og pepper , smak til
parmesan eller annen ost
basilikum eller andre urter

SLIK GJØR DU

One pot-pasta vegetar

Skjær opp grønnsaker og tomater som angitt og ha dem i en gryte. Tilsett deretter pasta, hermetiske tomater, linser, tomatpuré, grønnsakskraft, melk/fløte, balsamicoeddik og krydder, og kok opp. Sett på lokk og la det koke til pastaen er al dente, etter 20-25 minutter. Rør av og til.
One pot-pasta vegetar

Mot slutten av koketiden smaker du til retten med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer oregano og chiliflak.

Servér retten umiddelbart, med frisk basilikum, revet parmesan og godt brød som tilbehør.

One pot-pasta vegetar

TIPS

 • Bruk gjerne en type pasta som trenger litt lengre koketid enn for eksempel spagetti.
 • Isteden for grønnsakskraft kan du benytte utblandet grønnsaksfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
 • Dersom du ønsker litt tyggemotstand i linsene kan du vente med å tilsette dem mot slutten av koketiden.
 • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Følg meg gjerne på Instagram også (@trinesmatblogg), hvor jeg blant annet deler “trinn-for-trinn”-bilder/videoer og litt om hva som skjer “behind the scenes”, som for eksempel da jeg laget og fotograferte denne retten.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei:) Siden det når er sånn at pasta ikke er så bra å spise dagen etter… har jeg lest. Går det an å lage denne med hvite bønner feks? Når man lager for en person så er det ofte greit å lage så man har dagen etterpå.

  1. Du mener nok ris! Pasta er ikke noe problem å spise dagen etterpå, kanskje ikke llike godt da! Men det er risrester man ikke skal ta vare på pga baketrievekst.

   1. Begge deler går forresten helt fint, så lenge man avkjøler risen eller pastaen raskt og holder de avkjølt etterpå. 🙂 Det vil si at den kan stå maks 2 timer i romtemperatur før den settes i kjøleskap. Deretter holdbar i 2-3 dager i kjøleskap og skal varmes skikkelig før bruk.

 2. Denne var helt snadder. Jeg presterte å glemme å ha i linsene, men det gjorde ingenting, den var kjempegod uansett, gikk ned på høykant. Anbefales!

 3. Hei. Gler oss til å lage denne i dag. Men stussa litt på anslått tidsbruk. Er tidsbruken oppgitt i oppskrifta tid ein brukar etter at alle ingredienser ligg klare, ferdig oppskorne på benken og vatnet/krafta koker?

  1. Nei, tid til å kutte opp grønnsakene skal også være inkludert (men ikke tid til å finne frem i skuffer og skap). Det med tidsbruk er vanskelig å anslå, for man har ulikt tempo og utstyr på kjøkkenet. Og dessuten bruker man ofte lengre tid første gang man lager en rett. Er du litt dreven vil du klare og preppe det meste på 10 minutter, og retten er vanligvis ferdig etter ca. 20 minutter koking hvis man har en kjapp koketopp. Jeg har imidlertid nå endret tidsbruken til 30-45 minutter.

   1. Takk for kjapt svar. 30-45 minutt er nok meir rett enn 25-30 minutt sidan det er anbefalt 20 minutt koketid, ja. Eg har iallfall ikkje sjans til å kutte opp alt og få det på kok i gryta på 5-10 minutt.

 4. Veldig god oppskrift Trine. Falt i smak hos både sto og små! Tenkte jeg skulle fryse restene, men det ble tomt i gryta gitt 😉

 5. Bruker alltid å lykkes med alle oppskriftene dine, men denne ble veldig våt – mer som en suppe. Er det noe jeg har gjort galt? I såtilfelle ville jeg gjerne visst hva, for likte smakene og konseptet med one-pot.

 6. Dette ble skikkelig godt, men pastaen min var allerede ferdig kokt etter 10 min. Kan det ha med at pastaen jeg brukte er glutenfri og vegansk?

 7. Hei Trine, takk for en nydelig gryte! Jeg lurer på, kunne du legge ut på bloggen en god oppskrift på en tyrkisk børek? Jeg elsker kombinasjonen filodeig, ost og spinat. Har søkt på nett, men ikke funnet «hjem». Kunne du sjekke ut en oppskrift?

 8. I likhet med en annen som har kommentert, ble også min gryte mer som en suppe. Skal det virkelig være 10 dl kraft i den?
  Ble velsmakende likevel, det blir jo alle oppskriftene dine

 9. Takk for god oppskrift! Parmesan er som regel ikke vegetarisk, i tilfelle noen ikke er klar over det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste