Torsken hviler i dagens oppskrift på en seng av sunn, fargerik og smaksrik grønnkål, og toppes av en deilig rød pesto. Dette er kjapp og god hverdagsmat, som du gjerne kan invitere gjester på.

Ingredienser

FISKEN

600 g torskeloin eller skreifilet
2 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk , knust
1 ss smør
salt og pepper

RØD PESTO

50 g pinjekjerner , ristede
40 g parmesan , finrevet
10 soltørkede tomater , grovt hakket
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 1/2-2 dl extra virgin olivenolje
sitronsaft (smak til)
salt og pepper

SMØRDAMPET GRØNNKÅL

300 g grønnkål , strimlet
2-3 dl vann
2 ss smør
8-10 cherrytomater , delt i to
1/2 sitron , revet skall (smak til)
1 ss pinjekjerner

TILBEHØR

4 porsjoner poteter eller ris

SLIK GJØR DU

Kok poteter eller ris.

RØD PESTO

Rist pinjekjernene til både pestoen og grønnkålen i en tørr stekepanne til de tar litt farge. Pinjekjernene kan eventuelt byttes ut med solsikkekjerner. Legg ca. 1 ss til side og ha resten oppi en liten kjøkkenmaskin med kniver/stavmikser eller lignende. Tilsett også parmesan, hvitløk og soltørkede tomater (husk å bløtlegge dem i ca. 30 minutter dersom du benytter den tørkede typen). Kjør blandingen og tilsett olivenoljen til du får ønsket konsistens på pestoen din. Jeg synes den er best dersom pinjekjernene ikke er helt finmalt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Pestoen er holdbar flere dager, forutsatt at den oppbevares i tett emballasje i kjøleskapet.

Pannestekt torsk med smørstekt grønnkål og rød pesto

PANNESTEKT TORSK

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken, sammen med hvitløksfeddene (hele, men «skvis» dem gjerne litt med knivbladet), i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Ønsker du heller å bake fisken i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften. Bytt gjerne ut torsken med laks, sei eller annen fisk.

SMØRSTEKT GRØNNKÅL

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en romslig gryte. Ha i vann, ca. 1 cm fra bunnen, og kok opp. Tilsett 1 ss smør, salt og grønnkålen, og la det koke på litt over middels varme i et par minutter, til grønnkålen faller sammen. Hell av restvannet og tilsett 1 ss smør, cherrytomatene, sitronskallet og resten av pinjekjernene. Krydre med salt og pepper.

SERVERING

Server fisken sammen med grønnkålen og med potet eller ris som tilbehør. Topp det hele med en raus skje med rød pesto og server umiddelbart.

Pannestekt torsk med smørstekt grønnkål og rød pesto

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Her har vi dagens middag 🙂 Selvfølgelig med litt personlige justeringer, jeg er helt håpløs på å følge oppskrifter til punkt å prikke.

  2. i dag blir det torsk med grønnkål her i huset, gleder meg. Jeg elsker å lage mat, å jeg får masse inspirasjon fra din matblogg,. Ønsker deg en fin dag

  3. Jeg har laget de fleste av torskerettene dine, og denne havner i topp 3! Veldig frisk og god smak av grønnkålen med sitronskall, og pestoen tok retten til enda en høyde. Kan trygt anbefale denne retten, den vil bli laget mye hos meg 🙂

  4. Nydeleg! Treåringen i huset kunne ikkje få rost dagens middag nok. Femåringen spiste også rubbel og bit, mens eittåringen ropte mæææ (mer) før han hadde svelgt forrige bit. Brukte skrei-loins, og dei blei helt perfekte etter framgangsmåten din. Takk for inspirasjon og god oppskrift. (Takk også for mange andre gode tips enn dette!)

  5. Kjempegodt! Grønnkål + det andre tilbehøret gjør seg veldig godt til torsk. Denne retten kommer jeg til å lage flere ganger!

  6. Veldig godt! Torsken min rakk å bli kald innen grønnkålen var ferdig, men jeg får vel ønske meg stekepanne med lokk :p

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste