Det er på tide med en ny torskerett, og denne gangen har torsken fått selskap av gulrøtter med et hint av appelsin, silkemyk blomkålmos og en deilig basilikumpesto med litt krønsj. Deilig helgemat, eller hvis du vil kose deg litt ekstra i hverdagen!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700 g torskeloin eller torskefilet
grovt salt eller flaksalt
nøytral olje
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
3 kvister timian , hvis du har
salt og pepper

BLOMKÅLMOS

1 stor blomkål , i jevnstore biter
3 poteter , i jevnstore biter
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 ss smør
1-2 ss crème fraîche

APPELSINKOKTE GULRØTTER

6 gulrøtter , i staver
2 ss smør
1 appelsin , saften
1 ss honning
salt og pepper

BASILIKUMPESTO

1 potte basilikum
40 g pinjekjerner
50 g parmesan , finrevet
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje (ca.)
1-2 ss sitronsaft , smak til
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter. Skyll av saltet torsken og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss smør, hvitløk og timiankvistene – og la fisken steke 2-3 minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

Mens torsken trekker salt koker lager du blomkålmosen. Skyll blomkålen og del den opp i jevnstore biter (også stilken). Skrell potetene og del dem i to. Kok blomkål, poteter og hvitløk i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på grønnsakene. Hell av kokevannet og la kasserollen stå å dampe på lav temperatur i et par minutter slik at alt vannet fordamper. Tilsett smør og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Smak til med crème fraîche, salt og pepper.

Skrell gulrøttene og skjær dem opp i jevnstore biter. Kokes i usaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og tilsett smøret. La gulrøttene surre litt i smøret og tilsett deretter appelsinjuice og honning. La det stå å surre til væsken er nesten kokt inn og gulrøttene er møre. Krydre med salt og pepper.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge, og la de avkjøles noe. Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker helst at pestoen har en litt grov konsistens, slik at den også tilfører retten litt tyggemotstand. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server torsken sammen med blomkålmos og gulrøtter, og topp det hele med en raus skje med basilikumpesto.

Torsk med pesto, appelsinkokte gulrøtter og blomkålmos

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk godt!Helt nydelig! Men jeg synes ikke gulrøttene skal koke 10 min før de syder i appelsinsaft… Jeg jukset litt med ferdig prat- sikkert enda bedre, om mulig, med hjemmelaget pesto❤

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste