ANNONSE - MENY

Jeg elsker fisk, og det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Fisk er noe av det sunneste du kan spise og er kjapp å tilberede. Min samarbeidspartner MENY har gjennom sin kampanje "Sunnspirasjon" som mål å legge til rette for at vi spiser grønnere, grovere og renere. Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Ett av virkemidlene er «Fisketirsdag» som er et viktig bidrag i arbeidet for å få oss til å spise enda mer fisk. Hver tirsdag får du derfor 30% rabatt på fersk fisk, et tilbud jeg selv ofte benytter meg av.

I dag vil jeg dele en oppskrift på pannestekt torsk med en smakfull salsa med chilisalami og en lun potet- og spinatsalat. I tillegg til fersk og fin torskefilet fra MENYs ferskvaredisk har jeg blant annet brukt Slegge chilisalami fra Ask gård, perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel og smør fra Rørosmeieriet, som forøvrig er tre Matskatter fra lokalmatprodusenter. Matskattene er norske produkter med en unik kvalitet som det ligger mye lidenskap, kunnskap, stahet og matglede bak, og ikke minst er det stor fokus på dyrevelferd. Lag en deilig fiskemiddag med norske Matskatter som deilig tilbehør du også - en kjapp, enkel og smakfull hverdagsmiddag eller festmiddag som står på bordet på under en halvtime dersom du er litt kjapp på labben.

Annonse

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700 g torskefilet eller skreifilet
grovt salt eller flaksalt
nøytral olje til steking
2 ss Rørossmør
2 fedd hvitløk
2-3 kvister timian

LUN POTETSALAT MED SPINAT

600 g perlepoteter
2 ss Rørossmør
1-2 rødløk , i tynne båter
1 fedd hvitløk , finhakket
100-150 g babyspinat
salt og pepper

SALSA MED CHILISALAMI

2 ss pinjekjerner , ristet
1 dl olivenolje
100 g Slegge salami , i små terninger
3 soltørkede tomater , i små terninger
1 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts sitronsaft
1 klype chiliflak
salt og pepper
1 ts frisk timian , grovt hakket

SLIK GJØR DU

TORSK MED CHILISALAMI OG LUN POTETSALAT

LUN POTETSALAT MED SPINAT

Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre, etter 12-15 minutter. Hell av kokevannet.

Stek løken i litt av smøret et par minutter og tilsett deretter hvitløk, de ferdigkokte potetene og resten av smøret. La dem steke med på litt under middels varme til løken er blank og myk. Rett før servering tilsettes spinaten. Krydre med salt og pepper. Potetsalaten er ferdig når spinaten har «falt sammen».

TORSK MED CHILISALAMI OG LUN POTETSALAT

PANNESTEKT TORSK

Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter.

Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss smør, hvitløk og timiankvistene. La fisken steke i ytterligere 2-3 minutter, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

TORSK MED CHILISALAMI OG LUN POTETSALAT

SALSA MED CHILISALAMI

Mens potetene koker lager du salsaen. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne og legg til side. Hakk opp hvitløk og soltørkede tomater. Fjern skinnet på chilisalamien og skjær den opp i små terninger. Stek pølsebitene i litt av oljen et par minutter. Tilsett resten av oljen, hvitløk og soltørkede tomater, og varm opp mot kokepunktet. Hold salsaen varm, men pass på at den ikke koker. Smak til med en klype chiliflak, sitronsaft, salt og pepper. Rett før servering tilsetter du pinjekjerner og frisk timian.

SERVERING

Server fisken umiddelbart med salsaen og den lune potetsalaten som tilbehør.

TORSK MED CHILISALAMI OG LUN POTETSALAT

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. Les mer om «Fisketirsdag» her og få inspirasjon til deilige fiskemiddager. Matskattene finner du samlet her.

Visste du at du kan bestille ingredienser til oppskriftene mine (+ det du ellers trenger) og få dem levert på døra eller hente dem på et hentepunkt? Nå får du også 5% bonus på alt du kjøper via nettsiden min. Les mer om det her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vi er kjempefornøyd med oppskriftene fra Trine. Denne torskeretten er noe av det beste vi har smakt! Vi er to pensjonister som for tiden er mest bare oss to., Vi er enige om at Trines oppskrifter har gjort middagen til høydepunktet i hverdager som ellers er helt like. Tar skal du ha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.