Denne deilige retten fikk vi servert da vi var på hyttebesøk hos gode venner i sommer. Den falt i smak hos både store og små, og selvsagt ble vertinnen avkrevd oppskriften. Dette er snaddermat hvor svinenakken får kose seg i ovnen mens du gjør andre ting, og deretter får den en liten runde på grillen (eller stekes raskt i stekepannen). Som tilbehør serveres en smakfull glace, en knasende sprø coleslaw og en deilig rissalat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

OVNSBAKT SVINENAKKE

1 1/2 kg svinenakke (ca.)
salt
2 sitrongress (kan sløyfes)
1/2 lime , i skiver
1/2 ingefær , tommeltykk bit i grove skiver
1/2 hvitløk , grovt hakket
1 chili , i skiver
1 dl vann

GLACE

2 dl kraft (fra svinenakken)
5 ss soyasaus
4 ss hoisinsaus
1 rød chili , finhakket
2 ts ingefær , revet
3 ss akasiehonning
4-6 ss brunt sukker (smak til)
1 ss maisenna utrørt i ½ dl kaldt vann pr. 1 ss maisenna

RISSALAT

6 porsjoner jasminris , kokt etter anvisningen på pakken
1/2 chili , i grove biter
1/2 sitrongress , i grove biter
1/2 ingefær , tommeltykk bit i grove skiver
1/2 lime , saften
5 ss olivenolje
4 ss sesamfrø , ristede
1 neve fersk koriander

FENNIKELCOLESLAW

1 fennikel , i tynne skiver
150 g nykål , finsnittet
1 gulrot , i tynne staver
1/2 rødløk , i tynne ringer
1 eple , i tynne staver
3 ss majones
3 ss rømme
sukker
1-2 ss sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

SVINENAKKE MED GLACE, RISSALAT OG COLESLAW

Del svinenakken i to på langs og legg den i en ildfast form. Krydre med salt og legg grovhakket sitrongress, hvitløk, chili, lime og ingefær på toppen. Hell i vannet og dekk til med aluminiumsfolie. Sett formen inn i ovnen på 175 grader i en time. Etter en time tar du ut formen og snur kjøttet. Ha på folien igjen og sett formen i ovnen en time til. Hell av kraften og sil den (skal brukes i glacen), og la kjøttet hvile på en tallerken.

Bland sammen alle ingrediensene til glacen og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker til du får ønsket sødme på sausen. Rør ut maisenna i kaldt vann, tilsett i blandingen og kok opp.

Skjær opp fennikel, rødløk, nykål, gulrot og eple som angitt over. Rør sammen majones og rømme, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Vend salaten sammen.

SVINENAKKE MED GLACE, RISSALAT OG COLESLAW

Kok risen etter anvisningen på pakken, men tilsett også sitrongress, ingefær og chili i vannet under kokingen. Kok opp risen under omrøring, sett på lokk og la den koke ferdig. Ta kjelen av platen, løft av lokket og la den dampe i 5 minutter før du rører i den. Fjern sitrongress, ingefær og chili. Drypp over litt olivenolje, og tilsett lime og sesamfrøene. Tilsett hakket koriander rett før servering.

Rett før servering ringler du litt nøytral olje over kjøttet og griller det raskt på alle sider til det får en fin stekeskorpe. Pensle kjøttet med litt av glacen et par ganger under grillingen. Kjøttet kan alternativt stekes raskt i en stekepanne, hvis du heller foretrekker det.

Skjær kjøttet opp i serveringsstykker og legg på et serveringsfat. Drypp ca. halvparten av glacen oppå kjøttet og dryss sesamfrø over, og server resten av glacen ved siden av. Nytes med rissalaten og coleslaw som tilbehør.

SVINENAKKE MED GLACE, RISSALAT OG COLESLAW

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne prøvde vi i dag, den var aldeles nydelig. Trodde jeg var på Dinner i Oslo når jeg satt meg til bords. Takk for en fantastisk flott og inspirerende matblogg, den brukes ofte?
  God jul til deg og dine???

  1. Coleslawen kan gjerne lages på forhånd. Risen blir best om den serveres relativt nylaget. Glacen må lages etter at kjøttet er ferdig, siden du skal benytte kraften fra kjøttet i denne.

   Lykke til!

 2. Denne oppskriften er helt fantastisk!!
  Lagde dette i går til 8 gjester, aller var superfornøyd

  Takk for all inspirasjon. Jeg har fått mange favorittoppskrifter!

  Mvh
  Karin

 3. På bildene ser kjøttet så usigelig grått og trist ut, men ut fra ingredienslisten er sikkert smaken utmerket. Er det en idé å bruke lavere temp og lengre tid?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste