I dag kan jeg friste med en deilig og saftig krydderkake med - squash. Squash er en utrolig god og anvendelig grønnsak, og ikke minst er den enkel å dyrke selv. Jeg har vært selvforsynt med squash på hytta siden St. Hans og bruker den i mange ulike retter. Du har kanskje blitt gledelig overrasket av gulrotkake tidligere? Da kan jeg love at også denne vil falle i smak! Squashen gir en smakfull og saftig kake, og toppet med deilig ostekrem kan dette raskt bli en ny favoritt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SQUASHKAKE

1 squash , ca. 350 g
3 egg
250 g sukker
100 g demerarasukker
1 ts vaniljesukker (ekte)
2 dl solsikkeolje eller soyaolje
400 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts kanel , malt
1/2 ts nellik , malt
1/4 ts muskatnøtt , malt

OSTEKREM

100 g smør , romtemperert
200 g kremost , romtemperert
350 g melis , siktet
1 sitron
1-2 never valnøtter , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Squashkake med ostekrem

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Smør og strø to brødformer (ca. 13 x 23 cm) eller dekk dem med matpapir innvendig.

Mål opp alle ingrediensene og riv squashen på et råkostjern eller lignende (jeg pleier å rive ca. halvparten på den groveste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den noe finere delen), slik at du har alt klart før du begynner.

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og olje i en kjøkkenmaskin. Rør sammen de øvrige tørre ingrediensene og tilsett mens du rører på lav hastighet. Når alt er godt blandet tilsetter du den revne squashen og rører det hele forsiktig sammen.

Fordel røren i brødformene og stek kakene på rist midt i ovnen ved 150 grader i 60-75 minutter. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Er fyrstikken ren er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du kaken noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken i formen i minst 20 minutter, og hvelv den deretter over på en rist for avkjøling.

Rør sammen romtemperert smør og siktet melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost, finrevet skall av 1 sitron og ca. 1 ss sitronsaft. Tilsett eventuelt litt mer melis dersom du ønsker kremen fastere. Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og dryss over grovt hakkede valnøtter.

Squashkake med ostekrem

Squashkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses (men da helst uten ostekremen).

Oppskriften har jeg fått fra min venninne Bjørg, men jeg har gjort noen endringer, blant annet redusert sukkermengden noe. I tillegg har jeg toppet kaken med den samme ostekremen jeg benytter på gulrotkaken (med noen modifikasjoner).

VELBEKOMME!

Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Meld deg på e-postlisten for nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Skal vaniljesukker være i kaken eller i ostekrem? I listen over ingredienser står 1 Ts vaniljesukker under ostekrem mens i beskrivelsen står det at vaniljesukker skal piskes med egg og sukker i kaken.

  2. Veldig god kake! Duftet godt av krydder i kjøkkenet da den ble stekt.
    Jeg serverte den bare med litt smør på

  3. Ei fantastisk god og saftig kake som heile familien liker. Og at det er squash i den kan ingen merke. Denne skal lagast fleire gongar!

  4. Hei! Jeg lagde denne i dag – til stor glede for samboer. Smakte veldig godt og det luktet så godt i huset! Jeg synes at glasuren tok litt mye smak vekk fra kaka. Har du et tips til hvordan jeg kan få mer kakesmak og mindre glasursmak? Er det så enkelt som å smøre på mindre glasur? Takk for gode oppskrifter!

  5. Hei. Tror du det går bra å bruke former som er 12 x 29 cm? Var der eneste vi hadde merket jeg da den var ferdig til å settes i ovnen. Den blir kanskje litt lav?

  6. Hadde en squash liggende og ingen middagsretter i tankene, så da måtte det bli kake – Takk for oppskrift! Jeg testet med 24-form, og stekte på 175 grader i 1 time. Funket veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste