Kombinasjonen spinat og feta er magisk! Prøv den som fyll i filodeig som stekes gyllen og sprø i stekeovnen. Serveres sammen med en smakfull honningdipp med et hint av sitron og chili, en deilig kontrast til den salte fetaosten. Prøv det du også, alene som en liten aperitif/smårett/forrett, eller som del av et mezemåltid.

Ingredienser

FETA- OG SPINATRULLER

1/2 rødløk , finhakket
nøytral olje til steking
1 fedd hvitløk , knust
200 g babyspinat , hakket
200 g feta , smuldret
1 klype chiliflak
salt og pepper
5-6 ark filodeig
olivenolje
sesamfrø

SPICY HONNINGDIPP

100 g flytende honning
2 ss sitronsaft (ca.)
1/2 ts chiliflak (ca.)

SLIK GJØR DU

Meze - Feta- og spinatruller med spicy honningdipp

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær opp grønnsakene som angitt.

Stek løken på middels varme i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett spinaten og la den stå å surre til den så vidt faller sammen. Ha spinatblandingen over på en tallerken og la den avkjøles noe. Hell av eventuell overskuddsvæske. Smuldre over fetaosten, rør godt sammen og smak til med nykvernet sort pepper, salt (om nødvendig) og chiliflak.

Klipp eller skjær filodeigarkene i to. Legg ca. 1 spiseskje spinat og fetafyll på hvert ark, brett over sidene og rull sammen som vårruller. Pensle med litt olivenolje rundt kanten på enden slik at det «limes» sammen.

Meze - Feta- og spinatruller med spicy honningdipp

Legg rullene på et bakepapirkledd bakebrett med skjøten ned. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til rullene er sprø og gylne.

Mens rullene stekes lager du dippen. Finn frem en liten kjele (ca. 10 cm i diameter) og rør sammen ingrediensene. Smak deg frem til en fin balanse mellom den søte honningen, den syrlige sitronen og den spicy chilien.

Server rullene umiddelbart med den lune dippen som tilbehør.

Meze - Feta- og spinatruller med spicy honningdipp

TIPS

  • Filodeig er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig i velassorterte matvarebutikker. Filodeigen tørker ut nokså fort etter at den er tatt ut av pakningen, så legg et kjøkkenhåndkle over deigen mens du jobber.
  • Rullene kan oppbevares ustekt (tildekket) i kjøleskapet og stekes umiddelbart før servering.

Lag gjerne rullene som en del av et meze-måltid (flere oppskrifter kommer). Alle meze-oppskriftene finner du samlet her.

Meze - Feta- og spinatruller med spicy honningdipp

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Litt skuffet over at du ikke krediterte meg for å gi deg tipset om at jeg ønsket at du skulle publisere en god børek med spinat og feta. Ingen tilbakemelding. Nå publiserer du denne oppskriften, som jeg spurte om du kunne lage. Men du skulle ha anerkjent at tipset kom fra meg.

    1. Jeg laget denne oppskriften 11.4, fire dager før du spurte etter oppskrift på bloggen, så tipset kommer nok ikke fra deg. (Se svaret mitt på bloggen: «Jeg har nettopp laget og fotografert en oppskrift på små filoruller fylt med spinat og feta. Det er bare å følge med fremover.») Jeg setter stor pris på forslag og innspill fra mine lesere, men denne retten har vært planlagt lenge og ble laget som en del av en større meze-buffet som kommer på bloggen ila mai. Håper retten faller i smak! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste