Komboen laks (eller ørret), pak choy og en smakfull soyasaus skal ikke undervurderes! Prøv den du også, gjerne med paprikaris som tilbehør.

Ingredienser

FISK

700-800 g laksefilet (eller ørret), i 4 biter
salt og pepper

SOYAMARINADE

2 fedd hvitløk , finhakket
2 ts frisk ingefær , revet
4-5 ss sweet chilisaus
2-3 ss soyasaus
1 lime , saften (ca.)

TILBEHØR

4 porsjoner ris
1 rød paprika , i små terninger
1 gul paprika , i små terninger
2 pak choy (eller hjertesalat), i båter
frisk koriander
sesamfrø

SLIK GJØR DU

 

Kok risen etter anvisningen på pakken. Rens paprikaene og skjær dem opp i små terninger. Fres paprikaen i litt nøytral olje, til den er mør. Vend paprikaen forsiktig inn i risen når den er ferdigkokt.

Bland sammen alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak til med chilisaus, soyasaus og lime til du får en fin balanse på marinaden.

Del opp laksen i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stek fisken i nøytral olje i 2-3 minutter på den ene siden på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke nesten ferdig på den andre siden også. Fordel deretter ca. halvparten av marinaden over fiskestykkene. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. (Laksen kan også bakes i ovnen, se denne oppskriften for fremgangsmåte. Drypp ca. halvparten av marinaden over fisken før du setter den i ovnen.)

Rens og skyll pak choy (eller hjertesalat) og del opp i 4 båter. Stek salaten på begge sider i nøytral olje (på middels varme) til den er mør. Krydre med salt og pepper.

Server fisken umiddelbart, med et lite dryss med ristede sesamfrø over, sammen med salaten og paprikarisen – og med resten av marinaden som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste