Smuldrepai er en rask og smakfull dessert for både store og små. Denne er fylt med epler, hasselnøtter og sjokolade - en deilig kombinasjon. Server den lunken med litt vaniljeis eller en klatt stivpisket kremfløte.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 epler , i terninger
75-100 g sukker
1 ts kanel
2 ss sitronsaft
100 g smør + 1 ss til steking
75-100 g hvetemel
50 g havregryn
1 ts vaniljesukker
50 g hasselnøtter , grovt hakket
25 g mørk sjokolade , grovt hakket
vaniljeis eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme).

Skrell eplene og del dem opp i terninger, ca. 2×2 cm. Rør inn ca. 1/3 av sukkeret, ½ ts kanel og sitronsaft. Ha ca. 1 ss smør i en stekepanne, tilsett eplene og la dem surre under stadig omrøring, til de er «karamellisert», men ikke så lenge at de blir most. Dersom stekepannen din ikke tåler å stå i stekeovnen har du eplene over i en smurt ildfast form, ca. 22-24 cm i diameter.

Smuldre sammen smør, hvetemel, havregryn, resten av sukkeret, vaniljesukker og ½ ts kanel. (Dersom eplene er søte, kan det være lurt å holde igjen litt på sukkeret.) Fordel halvparten av smuldredeigen, sitronsaft og de hakkede hasselnøttene over eplene, og vend det hele forsiktig sammen. Smuldre resten av deigen over. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og sprø. Hakk sjokoladen og strø den over den varme desserten.

Serveres lunken, med stivpisket kremfløte eller vaniljeis som tilbehør.

Smuldrepai med karamelliserte epler

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.

  Først vil jeg takke for fantastiske oppskrifter, jeg har vært gjennom en «haug» av rettene dine, og omtaler deg til venninner som «min venninne, Trine»:-) Oppskriftene er utrolig lette å følge, men akkurat til denne oppskriften, er det noe jeg ikke helt skjønner – slik jeg leser det, skal sitronsaften blandes sammen med eplene, kabelen og sukkeret. Så kommer jeg til neste del, og der står det at sitronsaften skal å sammen med smuldredeigen og nøttene – hva e riktig? Jeg har laget smuldrepaien klar, og håper det skal gå greit at jeg ikke steker den før i kveld etter at kylling Pad Thai er spist.

  God helg!

  Hilsen
  Catrine

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Det setter jeg utrolig stor pris på!

   Jeg skjønner at du stusset litt på fremgangsmåten her. Jeg har nå gjort noen små endringer, ser det bedre ut nå?

   Du kan fint vente med å steke smuldrepaien. For å beholde sprøheten ville jeg ha gjort alt klart, men ventet med å blande det sammen til rett før du skal steke den. Lykke til!

   1. Hei Trine!
    Lurer også på dette med sitronsaften. Den dukker opp to ganger i løpet av oppskriften uten at det står noe om at mengden skal deles opp. Ikke et stort problem, men ser du svarer at du har endret noe ..?
    Hilsen Kari,
    trofast og svært fornøyd bruker av oppskriftene dine.

   2. Hei Trine! Denne et forberedt til steking om ca 1t. Stusset imidlertid også på dette med sitronsaft for klarer ikke å se noe endring i oppskriften her… Men blandet den da sammen med eplene og sløyfet å ha den i del 2 så får håpe det blir bra allikevel.

 2. Hei, ser lekkert ut og skal teste den i kveld. Men 4 epler, det kan være så mye forskjellig – ihvertfall nå når vi kan plukke dem i hagen. Tenker du at et eple er omtrent som et pink lady størrelse??
  Hilsen Trude, superfan!

  1. Ja, epler kommer i ulike størrelser. Pink lady er vel et greit sammenligningsgrunnlag (selv om vel de også kommer i ulike størrelser). I denne oppskriften er det ikke så farlig om du benytter mer epler enn det som står, godt blir det likevel!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste