Hvem klarer vel å motstå deilige skolebrød med solgul vaniljekrem i midten - omkranset med melisglasur og kokos? Ikke jeg i alle fall! Hva med deg?

Ingredienser

1 porsjon søt gjærdeig
300 g vaniljekrem
1 egg , til pensling
melis + vann
kokosmasse

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen som angitt i grunnoppskriften og la den forheve.

Ha deigen på melet underlag og del den opp i 18-24 jevnstore biter, avhengig av hvor store skolebrød du vil lage. Trill til runde boller, og la dem hvile på bakebordet under et klede i 5-10 minutter. Press bollene flate med håndbaken, slik at de er ca. 2 cm høye. Fordel bollene på 3 bakepapirkledde bakebrett, og la dem heve under klede til omtrent dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter.

Lag en liten grop på midten av hver bolle og pensle resten av bollen med sammenvispet egg. Fordel deretter en raus teskje med vaniljekrem i hver bolle. Jeg har her benyttet ferdigkjøpt vaniljekrem og fordelt kremen på bollene med en sprøytepose.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) på midterste rille i ca. 12 minutter, til bollene er gylne og fine. La bollene avkjøles helt på rist.

Rør sammen melis og vann til du får en jevn glasur. Smør glasuren på skolebrødet og strø kokosmasse over.

La skolebrødet hvile noen minutter, og nyyyt!

TIPS

  • Dersom du vil lage vaniljekremen selv (de blir utvilsomt aller best da) kan du benytte denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Jeg lurte på om disse kan fryses ned med vanilje kremen? 🙂 tusen takk for supre oppskrifter!

  2. Ser at du anbefaler at gjærdeig skal eltes i 10-15 min. Kjøpte meg ny Kenwood Chef XL Elite kjøkkenmaskin KVL6300S. Denne kan kun elte i 3-4 min av gangen. Dette gjør det veldig tidkrevende bare det å elte ferdig en gjærdeig. Dette er en maskin som er kommet bra ut i tester. Vet du om det finnes maskiner som kan elte i 10-15 min uten stopp

    1. Hm, det var rart. Jeg har to Kenwood-maskiner selv (med litt bedre ytelse) og begge elter deigen fint i 20 minutter. De er riktignok litt varme mot slutten… Nå har jeg ikke finlest bruksanvisningene ift eltetid, og vet derfor ikke hva som er anbefalt av produsenten. Jeg hadde også tidligere en Kenwood fra 1995 som ble pensjonert for 4-5 år siden, og denne fikset også langvarig elting bra. Det er mine erfaringer, mulig produsentene skriver dette for å være på den sikre siden. Jeg er imidlertid veldig nøye med å ikke bruke større deiger enn hva som er anbefalt i bruksanvisningene, for det vil i alle fall slite unødig på maskinen.

  3. Jeg har en helt ny Kenwood chef Xl 1800 watt. Jeg har ingen problem med å elte i 20 minutter.

  4. Prøvde disse idag, og endte opp med brent 1. batch. Altfor sterk varme eller for lang steketid. Senket til 200 grader i 10 minutter, da ble de bra. Har aldri hatt problemer med ovnen før så det var rart.

  5. Disse laga jeg for første gang for 1 mnd siden og jeg skal lage de maaange ganger til:).jeg brukte speltmel og de ble veldig bra, store of luftige.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste