Å være matblogger er utrolig gøy! Jeg har opplevd så mye spennende og jeg har lært utrolig mye, om mat - og om meg selv, blant annet. Jeg har truffet mange flinke, hyggelige og rause mennesker, stiftet nye bekjentskap og fått venner for livet. Jeg har blitt stoppet på gaten, i butikken og på stasjonen - av lesere som gjerne vil hilse på meg, rose bloggen, eller som ønsker tips til middagen. Jeg må innrømme at dette er litt av en overgang for en som tidligere bare puslet med personvernjuss helt innerst inne i landskapet i 7 etasje i Oslo Z. For noen måneder siden fikk jeg også hyggelig besøk i mitt lille juridiske hjørne, av en leser som var på jobben min i embets medfør, og som hadde så lyst til å fortelle meg hvor glad hun var i bloggen min - og å gi meg en kokebok hun selv likte godt, nemlig "A year in my kitchen" av Skye Gyngell. Slike øyeblikk er helt spesielle.

Dagens oppskrift på nydelig sjokoladesorbet er hentet fra denne flotte kokeboken. Jeg har imidlertid gjort noen mindre endringer i oppskriften, blant annet redusert sukkermengden noe.

Ingredienser

175 g sukker
5 dl vann
200 g mørk sjokolade av god kvalitet (feks Valrhona)
1 ss bakekakao
1/2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
friske bær eller frukt , eventuelt som garnityr

SLIK GJØR DU

Varm opp vann og sukker på lav varme. Når sukkeret er helt oppløst lar du det få et forsiktig oppkok, og la sukkerlaken deretter småkoke i ca 5 minutter.

Hakk opp sjokoladen og ha den i en stor bolle sammen med kakaoen. Siden sjokolade er hovedingrediensen i denne desserten er det viktig å benytte sjokolade med høyt kakaoinnhold (minst 64%) og av god kvalitet. Hell forsiktig den varme sukkerlaken oppi bollen med sjokoladen, mens du rører hele tiden. Rør til sjokoladen er helt oppløst og smak eventuelt til med vaniljeekstrakt. Sett sjokoladeblandingen til avkjøling en stund, og deretter i kjøleskapet til den blir helt avkjølt/kald.

Kjør deretter sjokoladeblandingen i en ismaskin, til den har en fin og «kremete» konsistens. Det tar 25-35 minutter avhengig av hva slags ismaskin du har. Spis sorbeten umiddelbart, eller ha den i en avkjølt boks og legg den umiddelbart i fryseren. I boken anbefales det å servere kumquat kokt i sukkerlake som tilbehør, men sjokoladesorbeten er etter min mening søt nok fra før og ekstra sukker er slett ikke nødvendig. Server derfor gjerne friske bær eller for eksempel clementinbåter som tilbehør, og nyyyt umiddelbart. Og du, dette er heavy saker altså, så det trengs ikke mye til hver!

Tusen takk Øydis!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Så utrolig koselig Trine!
  Du har jo en nydelig blogg med vakre bilder! Jeg titter på bildene dine på Instagram og her inne. Ikke så ofte jeg lager maten, for det går i ett hos meg med fulltidsjobb, mann og to små barn som krever sitt, men når bloggere som deg gjør så mye ut av bloggen så blir jeg inspirert!

  Ha en fin dag!

 2. Hei. Veldig inspirerende blogg, med flotte bilder!

  Har du noen andre gode is-oppskrifter? Sjokolade-is? Mokka?

  Mvh
  Bernt

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste