Hva er vel bedre til kaffen enn mørke, fyldige sjokoladekjeks med små hvite sjokoladeoverraskelser inni? Til 20-24 nydelige sjokoladekjeks trenger du:

Ingredienser

125 g mørk sjokolade 70%, smeltet
125 g smør romtemperert
50 g sukker
75 g brunt sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
150 g hvetemel
30 g bakekakao
1 ts natron
100 g mørk sjokolade 70%, hakket
100 g hvit sjokolade , hakket
melisdryss (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Smelt 125 gram mørk sjokolade i vannbad. Pass på at bollebunnen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Rør smør og begge sortene sukker til det blir ”kremete”. (Har du ikke brunt sukker kan du fint bytte ut det brune sukkeret med hvitt sukker.) Rør inn den smeltede sjokoladen og bland godt, og tilsett deretter egg og vaniljesukker. Bland alt det tørre og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Tilsett til slutt hakket mørk og hvit sjokolade. Du skal nå ha en ganske fast, men ikke kompakt deig.

La deigen hvile 15-30 minutter i kjøleskapet og trill den deretter til en pølse som er ca 5 cm i diameter. Del opp i skiver og trill til kuler.  Du kan selv bestemme hvor store kjeks du vil ha.

Legg kulene på bakepapirkledt stekebrett med god avtand mellom hver. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 12-15 minutter, til kjeksene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, det er jo ikke så lett å se om de er brent siden cookiesene er så mørke. Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du avkjøler dem videre på rist. Gi gjerne kjeksene et lite melisdryss før servering, men det er slett ikke nødvendig.

Sjokoladekjeks

Oppbevar kjeksene i tett boks. De er holdbare i noen uker. Alternativt kan du fryse ned deigen, og steke opp ved behov.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. I dag har jeg prøvd en av dine retter for første gang. Det var laks med fenikkel og eplesalat og dillsaus. Det var nydelig :)))
  Hiver meg på en av ukemenyene dine. Tar den fra uke 2. Det var den som kom først opp :))
  Kerstin

 2. Åh de ser ljuvliga ut! Men vad är natron..? Som bakpulver eller nåt annat?
  Nu blev jag sugen på att baka… nåt till helgen kanske. Fick pröva några fantastiska kakor från ett litet bageri i Stockholm: choklad- och kardemummakakor.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 3. Natron er natriumbikarbonat,baking soda på engelsk – altså et hevemiddel,men ikke det samme som bakepulver

 4. Kjære Trine:-)
  Jeg er hverken baker eller kokk, du skulle visst hvor mange ganger jeg har prøvd meg på forskjellig, men mislyktes… Men det var helt til jeg fant din blogg! Har nå prøvd meg på boller, kanelsnurrer (flere ganger), lussekatter, et av grovbrødene, biscotti, chicken ticka masala, og nå står skolebrød til heving. Alt av bakst har blitt så luftig og godt, ja, helt perfekt. har fått masse skryt! Kyllingen var også helt nydelig!

  Men jeg hadde så gjerne ønsket meg ei oppskrift på et godt, grovt, luftig og saftig brød UTEN hele korn!!! (Men ikke såkalt no knead bread). Vår datter på 10 nekter å spise kornbrød, og jeg har aldri lyktes med hjemmebakt brød (uten om det jeg prøvde fra bloggen din), så da går det for det mest i ferdigkjøpt kneip.
  Så vær så snill kjære Trine å legge ut ei slik oppskrift:-) Er sikkert mange med meg som hadde blitt glad da:-)
  Klem, og tusen takk for en fantastisk blogg:-)

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy at du har lyktes med det du har forsøkt deg på, og at de rundt deg vet å sette pris på dine mesterverk!
   Ja, det stemmer nok at jeg har mye korn og kjerner i brødene, og det er rett og slett fordi vi er veldig glad i det hjemme hos oss. Bloggen er jo i stor grad preget av hva vi liker. Jeg skal imidlertid se hva jeg får til, men kan ikke love noe med det aller første, for her går det i hundre tidlig og sent! 🙂

 5. Hei! Har akkurat prøvd meg på sjokoladekjeksene, og i motsetning til alt annet jeg har laget ved hjelp av dine oppskrifter, ble ikke dette så vellykket. Kjeksene rullet som kuler “falt” ikke sammen under steking, så når det var et par min igjen av steketiden måtte jeg trykke dem flate med en kniv. Da jeg skulle ha dem på rist smuldret dem opp og knakk i flere biter. Det kan vel tyde på at deigen var for tørr?
  Et som til oppskriften din også: Når skal man ha i brunsukkeret?
  Jeg har sagt det før, men sier det igjen; tusen takk for en kjempebra matblogg! 🙂

 6. Hei Trine!

  Dette er en gammel oppskrift, men har i det siste blitt familiens favoritt! Tenkte jeg skulle dele to endringer jeg gjør:

  1) Jeg bruker fremgangsmåte mer som https://trinesmatblogg.no/recipe/sjokoladecookies/

  2) Jeg bytter ut hakket mørk sjokolate med non-stop, det blir kjempegodt! 🙂

  Ellers takk for mange gode oppskrifter, du er en stor inspirasjon i bakingen!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste