Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom!

Ingredienser

400 g mørk sjokolade (ca. 55 % kakaoinnhold, hakket)
50 g smør
2 egg (store )
175 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts flaksalt
90 g hvetemel (siktet)
½ ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter.

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene, og vend det hele forsiktig sammen.

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling. Oppbevar kjeksene i tett boks.

Nytes med en kopp god kaffe eller et glass kald melk!

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Tenkte å bake disse til helgen, men med brunt sukker, er det da brun farin eller demerasukker? 🙂

 2. Hei! Jeg lurer på om det går an å lage disse med bakekakao i stedet for smeltet sjokolade? Skal jeg i så fall ta mer smør i, eller litt mindre mel?

  1. Nei, du kan ikke erstatte kokesjokoladen med bakekakao. Det skal være 400 g kokesjokolade i denne oppskriften, og resultatet vil bli et helt annet (både ift smak og konsistens) med bakekakao. Anbefaler deg derfor å finne en annen oppskrift isteden.

 3. Hei Trine. Fantastiske kjeks! Baker disse ofte. Men lurer på hvordan det er å steke disse med varmluft istedet? For å ta flere brett i gangen ved dobbel porsjon.

 4. Disse har jeg prøvd to ganger nå og jeg vet ikke om jeg gjør noe feil, men jeg må bruke dobbelt så mye mel for å få en grei konsistens som ikke renner så mye ut. Smaken, derimot, er helt nydelig og de er kjempeenkle å lage og supergode!
  Jeg lurer på om man kan bytte ut mørk sjokolade med hvit sjokolade? Eller har du en egen oppskrift på det kanskje?

 5. Går det an å bruke olje istedenfor smør?Åpnet kjøleskapet å så at vi ikke hadde smør

 6. Hei, jeg har tatt utgangspunkt i denne, men bytta halvparten av sjokoladen ut med henholdsvis 100g 70% sjokolade som går i sjokoladesmøret og 100g hvit sjokolade som blir hakket opp, og tar i en del mer flaksalt. Fantastisk gode! Nydelig oppskrift!

 7. Vil bare si at denne oppskriften var utrolig god! Lagde både etter oppskriften, men også et brett glutenfrie, gikk kjempefint å bytte ut melet med glutenfritt mel

 8. Å bruke brunt sukker i bakverk er nydelig. Prøv også i kanelsnurra.

  Bakte snurrende ned soltørka tomater og spinat. Nyyyydelig! Skal prøve andre godsaker i.
  Takk for mange gode oppskrifter – torsk med rød pesto

 9. Hei Trine
  Våre Sjokolade-cookie smakte som brownies er det meningen?
  Vi hadde i litt bakekakao+sjokolade og de ble helt topp!! ❤️❤️

 10. Hei Trine
  Våre Sjokolade-cookie smakte som brownies er det meningen?
  Vi hadde en del bakekakao+sjokolade og de ble helt topp!! ❤️❤️

  1. Hvis du følger oppskriften får du litt myke kjeks, med sprø utside. Dere har jo endret litt på oppskriften ved å tilsette bakekakao (isteden for noe av sjokoladen?), og det kan påvirke både smak og konsistens. Men bra at de ble gode på smak likevel! 🙂

  1. Jeg har ikke testet det selv, men tror du vil miste den sprø utsiden ved opptining. Men, du kan eventuelt fryse ned rester av deigen (feks. i isbltboks) og steke opp når behovet skulle melde seg.

 11. Hei Trine, jeg lagde disse for et par dager siden og de ble veldig harde. Vet du hva det kommer av? Smaken var det derimot ingenting å si på 🙂

 12. Hei, jeg fikk ikke til disse, så de går inn som den første oppskriften din som jeg ikke kommer til å lage igjen. For jeg er rett og slett en stor fan som har funnet kjærlighet til å lage mat fra bunnen pga deg. Men disse lyktes jeg ikke med, de ble flate og lite søte. Tok i bittelitt ekstra mel pga at deigen var ganske flytende, og hadde bare 300 g kokesjokolade (søndagsbaker). Mulig sjokoladen utgjorde det hele, men synes det er litt rart også. Takk uansett for bloggen, i den stod det info som manglet i kokeboka 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste