SJOKOLADECOOKIES

Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom!

Annonse

Ingredienser

400 g mørk sjokolade (ca. 55 % kakaoinnhold, hakket)
50 g smør
2 egg (store )
175 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts flaksalt
90 g hvetemel (siktet)
½ ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter.

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene, og vend det hele forsiktig sammen.

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling. Oppbevar kjeksene i tett boks.

Nytes med en kopp god kaffe eller et glass kald melk!

LYKKE TIL!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei! Tenkte å bake disse til helgen, men med brunt sukker, er det da brun farin eller demerasukker? 🙂

  2. Hei! Jeg lurer på om det går an å lage disse med bakekakao i stedet for smeltet sjokolade? Skal jeg i så fall ta mer smør i, eller litt mindre mel?

    1. Nei, du kan ikke erstatte kokesjokoladen med bakekakao. Det skal være 400 g kokesjokolade i denne oppskriften, og resultatet vil bli et helt annet (både ift smak og konsistens) med bakekakao. Anbefaler deg derfor å finne en annen oppskrift isteden.

  3. Hei Trine. Fantastiske kjeks! Baker disse ofte. Men lurer på hvordan det er å steke disse med varmluft istedet? For å ta flere brett i gangen ved dobbel porsjon.

  4. Disse har jeg prøvd to ganger nå og jeg vet ikke om jeg gjør noe feil, men jeg må bruke dobbelt så mye mel for å få en grei konsistens som ikke renner så mye ut. Smaken, derimot, er helt nydelig og de er kjempeenkle å lage og supergode!
    Jeg lurer på om man kan bytte ut mørk sjokolade med hvit sjokolade? Eller har du en egen oppskrift på det kanskje?

  5. Hei, jeg har tatt utgangspunkt i denne, men bytta halvparten av sjokoladen ut med henholdsvis 100g 70% sjokolade som går i sjokoladesmøret og 100g hvit sjokolade som blir hakket opp, og tar i en del mer flaksalt. Fantastisk gode! Nydelig oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.