Myke sjokoladekjeks hører julen til, som for eksempel disse laget av deilig mørk sjokolade - og dekorert med hvit sjokolade. Yummy!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

350 g mørk sjokolade , ca. 55% kakaoinnhold
50 g smør
2 egg
175 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
90 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
100 g hvit sjokolade (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha ca. 200 gram sjokolade i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller i mikrobølgeovnen.

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og rør til alt er godt blandet. Vend sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene (ca. 150 gram), og vend det hele forsiktig sammen.

Sjokoladekjeks med hvit sjokolade

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for avkjøling.

Når kjeksene er helt avkjølt smelter du den hvite sjokoladen og lar den avkjøles noen minutter, til den har tyknet noe. Ha sjokoladen i en sprøytepose, lag et lite hull og sprøyt den over kjeksene, som fortsatt ligger på bakeristen (med et bakepapir under). Når sjokoladen har stivnet legger du kjeksene forsiktig over i en tett boks. Legg dem eventuelt litt i kjøleskapet hvis du synes det tar lang tid før sjokoladen stivner.

Sjokoladekjeks med hvit sjokolade

Oppbevar kjeksene i tett kakeboks av metall på et kjølig sted. De er holdbare i 3-4 uker, men varer sjelden så lenge.

Min opprinnelige plan var å dyppe sjokoladekjeksene i hvit sjokolade og strø over peppermyntedrops. Det ble litt i overkant etter min smak, men junior på 10 år syntes de var kjempegode. Hva tror du?

Sjokoladekjeks med hvit sjokolade

LYKKE TIL!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste