I dag kan jeg friste med en deilig kyllingrett, hvor kyllingen har fått basilikum, sitron og hvitløk under skinnet. Som tilbehør serveres deilig blomkålpuré og smaksrik tomatsalsa. En enkel og velsmakende rett som du gjerne kan invitere gjester på.

Ingredienser

SITRONKYLLING

4 kyllingbryst , med skinn
2 ss smør , mykt
1 fedd hvitløk , finhakket
1 sitron , revet skall
1 neve frisk basilikum , finhakket

BLOMKÅLPURÈ

300 g blomkål , i biter
200 g poteter , i biter
1 ss smør (smak til)
salt og pepper

TOMATSALSA

200 g cherrytomater , i små terninger
2 ss god olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss kapers
salt og pepper
frisk persille , grovt hakket (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

tomatsalsa

Rør smør, hvitløk, sitronskall og urter godt sammen i en liten bolle. Løsne noe av skinnet på kyllingen og fordel ca. halvparten av smørblandingen under skinnet så godt det lar seg gjøre. Stek kyllingfileten på begge sider i stekepannen (i litt smør eller nøytral olje) og legg den med skinnsiden opp i et ildfast fat. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingen, og fordel resten av sitronsmøret oppå kyllingfiletene. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingkjøttet har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar omtrent 15 minutter. Øs gjerne noe av stekesjyen over kyllingen et par ganger i løpet av steketiden. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader.

Kylling med tomatsalsa og blomkålpureFjern det grønne fra blomkålen, og skjær bukettene + stilken opp i jevnstore biter. Kok potet og blomkål i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine (etter ca. 15 minutter). Hell av kokevannet. Tilsett smør og mos blomkål og potet med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.

Skjær opp tomatene i små terninger. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatene og tilsett kapers etter smak. Bland salsaen forsiktig sammen og gi den et lite dryss av frisk persille, hvis du har.

Servér kyllingen sammen med blomkålpuréen og topp det hele med tomatsalsaen. Drypp litt av stekesjyen fra kyllingen over, og server umiddelbart.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laget denne retten i går, og erfarte at smøret smeltet og rant ut i formen under tiden i stekeovnen. Mulig det kan være lurt å få lukket åpningen med tannstikker e.l.
    Tomatsalsaen smakte godt, det samme gjorde blomkålpureen

    1. “Gode olivenoljer” er jo ofte extra virgin. Bruk en DU synes er god, det er det viktigste i en salsa/salat. Lykke til!

  2. Sjelden jeg kommenter oppskrifter, men denne retten må bare folk få øynene opp for og prøve! Vi lager mye av maten din og dette tror jeg er en av mine nye favoritter! Den smørblandingen med hvitløk, sitron og basilikum var super deilig! Vi laget tomat og mozzarellasalat ved siden av med god olivenolje til og det ble så godt alt sammen. Stå på videre Trine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste