Kalvekjøtt er noe av det beste jeg vet, og saltimbocca er kanskje den kjappeste og enkleste måten du kan servere kalvekjøtt på. Og kanskje en av de aller beste? Det er kanskje ikke uten grunn at saltimbocca (visstnok) kan oversettes med "hopp inn i munnen". Gjør alt klart på forhånd, slik at du kan steke saltimboccaen rett før servering. Deretter er alt klart på under fem minutter.

Ingredienser

SALTIMBOCCA

4 kalveflatbiffer (ca. 400-500 g), i tynne skiver
8 salvie frisk, blader
sort pepper nykvernet
4 parmaskinke skiver
nøytral olje til steking
2 ss smør

PESTOBØNNER

150 g aspargesbønner
1/2 basilikum potte frisk
1/2 dl pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
1/2 dl parmesan revet
1-2 fedd hvitløk , grovt hakket
1/2-1 dl olivenolje extra virgin
sitronsaft , nypresset
salt og pepper

OVNSBAKTE POTETER OG TOMATER

3-4 mandelpoteter , delt i to
6-8 cherrytomater
olivenolje
maldonsalt og pepper

SLIK GJØR DU

Skrell eller vask potetene, del dem i to og legg dem i et ildfast fat. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek potetene ved 225 grader i ca. 20 minutter. Legg tomatene sammen med potetene, senk varmen til 200 grader, og la grønnsakene steke sammen til de er møre og fine, etter ca 10 minutter. Følg med mot slutten.

Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker at den har en litt grov konsistens i denne retten. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Saltimbocca med pestobønner og tomater

Når du kjøper kjøttet kan det være lurt å si ifra om at du skal benytte det til saltimbocca, slik at du får skjært det opp i tynne skiver, ca. to til hver. Legg plastfolie eller matpapir over en skive og bank kjøttet flatt (ca. 1/2 cm) med en kjøtthammer eller baksiden av en panne eller lignende. Legg salviebladene (eventuelt basilikumblader hvis du ikke får tak i frisk salvie) oppå kjøttet, ha på litt pepper og legg en skinkeskive på toppen. Skinkeskiven bør dekke kjøttstykket. Fest gjerne med en tannstikker eller to (uten smak). Ha ca. 2 ss olje i en varm stekepanne og stek ca. et minutt på hver side. Stek skinkesiden først. Ta pannen vekk fra stekeplaten, ha i smøret og la kjøttet hvile et par minutter før servering.

Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann til de er møre. Det tar 2-3 minutter. Hell umiddelbart av vannet.

Anrett saltimboccaen på varme tallerkener sammen med aspargesbønner og ovnsbakte tomater. Ha en raus klatt med basilikumpesto over aspargesbønnene og server potetene som tilbehør.

TIPS:

  • Hjemmelaget pesto kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.
  • Kok gjerne ut pannen med litt tørr hvitvin og drypp over kjøttet.
  • De ovnsbakte tomatene kan eventuelt erstattes med konfiterte tomater.
  • Potetene kan eventuelt erstattes med godt brød.
  • Aspargesbønner kan eventuelt erstattes med brekkbønner eller asparges.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Skulle paprikaen i ingredienslisten til pestoen egentlig vært hvitløk? Finner ikke noe sted i teksten at paprikaen er omtalt og omvendt er hvitløk nevnt i teksten, men ikke i listen over ingredienser

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste