Salte mandler er enkelt og smakfullt tilbehør når du skal servere tapas. Du lager dem enkelt selv.

Annonse

Ingredienser

250 g mandler
2 ss salt + litt til
vann

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Salte mandler

Skyll mandlene og ha dem i en kjele. Tilsett salt og fyll opp med vann slik at det akkurat dekker mandlene + litt til. Kok opp og la det koke under lokk i ca. 3 minutter.

Hell av vannet og fordel mandlene på et bakepapirkledd bakebrett. Pass på at mandlene er jevnt fordelt utover og at ingen ligger oppå hverandre. Strø over litt ekstra salt og stek mandlene midt i ovnen i 10-15 minutter. Mandlene er ferdigstekte når de er gylne utenpå og har en lys brun kjerne.

Salte mandler

Avkjøles helt på bakebrettet og oppbevares deretter i tett boks/glass.

Salte mandler

Nytes som tilbehør til tapas, men er også nydelig alene som snacks eller som topping på salater.

Salte mandler

Alle tapasoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.