ANNONSE - PROSCIUTTO DI PARMA

Dersom du har en pakke Prosciutto di Parma eller to på lur kan du enkelt trylle frem noe skikkelig godt på kort tid. Prosciutto di Parma (eller parmaskinke som vi kaller den) er en tradisjonsrik lagret spekeskinke av svin fra Parmadistriktet nord i Italia. Parmaskinke er et smakfullt og naturlig produkt av høy kvalitet, og er ikke tilsatt nitritt.

Parmaskinken tas rett fra pakken og kan kjapt og enkelt kombineres med for eksempel ost, frukt eller grønnsaker. Bruk gjerne sesongens plommer og server parmaskinken som forrett eller smårett sammen med salat og mozzarella. Plommene karamelliseres i en deilig balsamicosirup, og den deilige sirupen dryppes over salaten helt til slutt. Dette er en kjapp, enkel og smakfull rett som du fikser på under et kvarter om du er rask på labben!

Ingredienser

8 skiver Prosciutto di Parma
4-8 plommer
3 ss sukker
4 ss balsamicoeddik
nykvernet sort pepper
1 mozzarella (av bøffelmelk)
50-75 g ruccula eller annen småbladsalat
4 grener basilikum
extra virgin olivenolje
brød

SLIK GJØR DU

Parmaskinke og balsamicoglaserte plommer

Del plommene i to og fjern steinene. Del dem i 4-6 båter, avhengig av størrelsen på plommene. Finn frem en liten stekepanne eller kjele, og smelt sukkeret til det er karamellisert. Legg plommene med snittflaten ned og la dem surre i karamellen i 20-30 sekunder, før du snur dem over på den andre snittflaten. Ha i balsamicoeddik (gjerne en rimelig type) og litt nykvernet sort pepper og la dem stå å surre i 1-2 minutter, til plommene er knapt møre. Pass på at plommene ikke koker i stykker. Løft plommene forsiktig ut av pannen og ta vare på balsamicosirupen som er i stekepannen. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer med vann dersom pannen koker tørr.

Parmaskinke og balsamicoglaserte plommer

Fordel parmaskinke, plommer, mozzarella, småbladsalat og basilikum på porsjonstallerkener (eller på et stort fat dersom gjestene skal forsyne seg selv), og drypp balsamicosirupen over. Balsamicosirupen kan eventuelt byttes ut med en vellagret balsamicoeddik, hvis du har. Drypp gjerne også litt av din beste olivenolje over salaten. Serveres som forrett eller smårett sammen med godt brød, og gjerne sammen med en god vin i glasset.

Parmaskinke og balsamicoglaserte plommer

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Prosciutto di Parma. Parmaskinken får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Prosciutto di Parma er laget i henhold til strenge produksjonsspesifikasjoner fastsatt etter et strengt regelverk og har høye kvalitetsstandarder. For å være sikker på at du kjøper autentisk Prosciutto di Parma, se etter kronen på pakken, den eneste offisielle garantien!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste