Høstens plommer smaksettes her med brunt sukker, revet ingefær og sitronskall, og får kose seg under et sprøtt og søtt tertelokk. Det er kjapt, enkelt - og smaker nydelig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TERTELOKK

100 g smør , smeltet
50 g sirup
125 g hvetemel
50 g havregryn
1 ts vaniljesukker

PLOMMEFYLL & TILBEHØR

600 g plommer , i 4 båter
75 g brun farin
1 ts ingefær , finrevet
1 ts sitronskall , finrevet
300 g crème fraîche , stivpisket

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og rør inn sirupen. Rør sammen de tørre ingrediensene til tertelokket og rør det sammen med smørblandingen (for hånd), til du har en litt klissete deig. Finn frem en tallerken som har omtrent samme diameter som formen du skal benytte (ca. 25 cm i diameter). Legg plastfolie over tallerkenen og ha tertedeigen oppå plasten. Trykk tertedeigen jevnt utover og brett plastfolien over. Sett tertedeigen i kjøleskapet i 30-60 minutter. Den vil da stivne noe og bli lettere å plassere oppå plommefyllet. (Alternativt kan du forme deigen til en liten klump som du presser litt ned, og som du kjevler ut mellom to ark bakepapir etter at den er avkjølt litt i kjøleskapet.)

Rustikk plommeterte med ingefær og sitron

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Del plommene i to og ta ut steinene. Del dem i 4 båter og fordel dem i en rund form, ca. 25 cm i diameter. Rør sammen sukker, ingefær og sitronskall og fordel jevnt over. Legg den avkjølte tertedeigen oppå plommene og fjern plastfolien.

Rustikk plommeterte med ingefær og sitron

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter, til tertebunnen er gyllen og fin.

Rustikk plommeterte med ingefær og sitron

La terten avkjøles i minst 30 minutter på rist, og server den lun med stivpisket creme fraiche, vaniljeis eller annet tilbehør etter smak.

Rustikk plommeterte med ingefær og sitron

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste