Jeg elsker kombinasjonen av røkt laks, pepperrot og sprøtt rugbrød, og har flere forretter med disse ingrediensene her på bloggen. I denne forretten får favorittkomboen også selskap av reddiker, stangselleri og småbladsalat. Men, for å få en god forrett må du bruke gode råvarer. Bruk røkt laks (eller ørret) i hel bit av god kvalitet, det merker du på smaken. Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt! 

Ingredienser

LAKS & GARNITYR

200 g røkt laks eller ørret
4 reddiker , i skiver
2 stilker stangselleri , i strimler
småbladsalat eller ruccula
rugbrødchips
extra virgin olivenolje

PEPPERROTKREM

150 g crème fraîche eller seterrømme
2 ss pepperrot , finrevet
1/2 (økologisk) sitron , finrevet skall
salt
pepper

SLIK GJØR DU

Røkt laks med pepperrotkrem og rugbrødsmuler

Dersom du ikke har kjøpt ferdige rugbrødchips må du starte med å lage dem. Se oppskrift her. Rugbrødchipsen kan gjøres ferdig flere dager i forveien.

Visp creme fraiche til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visper. Vend forsiktig inn finrevet pepperrot, sitronskall, salt og pepper. Smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene. Ha gjerne pepperrotkremen i en sprøytepose og sett den i kjøleskapet frem til den skal benyttes.

Skjær laksen i tynne skiver og fordel på 4 tallerkener (ca. 3 skiver pr. person). Skjær reddikene i tynne skiver og fordel på tallerkenen sammen med tynne strimler av stangselleri (bruk potetskreller, ostehøvel el.) og småbladsalat. Sprøyt små topper med pepperrotkrem på tallerkenene. Drypp litt av din beste olivenolje over og ha over litt nykvernet sort pepper. Knus rugbrødchipsen i mindre biter og fordel over. Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med en god hvitvin i glasset.

Røkt laks med pepperrotkrem og rugbrødsmuler

Forretten bør spises ganske umiddelbart etter at den er anrettet. Gjør gjerne klar rugbrødchipsen, pepperrotkremen (kan lages dagen før) og lakseskivene på forhånd. Skjær også opp reddiker og selleristang og ha dem i kaldt vann (la det renne av på litt kjøkkenpapir før du anretter). Da går det raskt å anrette forretten rett før gjestene setter seg til bords.

Røkt laks med pepperrotkrem og rugbrødsmuler

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste