Rødløksmarmelade er nydelig tilbehør til julens middager og et must på julebuffeter, og ikke minst er det en ypperlig spiselig gave.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 rødløk , i tynne skiver
2-3 ss olivenolje
1/8 ts kajennepepper
1/4 ts spisskummen
1 ts ingefærrot , revet
2 ss hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
1/2 dl balsamicoeddik
2 ss sukker (ca.)

SLIK GJØR DU

Ha oljen i stekepannen og rør inn kajennepepper og spisskummin. Ha i løkskiver og revet ingefær og la det surre i oljen til løken er blank og myk. Tilsett hvitvin (eller hvitvinseddik) og balsamicoeddik og la væsken koke inn over svak varme.

Tilsett sukkeret og la det surre med, til det er oppløst og løkblandingen er karamellisert. Smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.

Ha marmeladen på et rengjort og varmt syltetøyglass, sett umiddelbart på lokket og sett glasset på hodet. La rødløksmarmeladen bli helt avkjølt og oppbevar den deretter kjølig. Er glasset helt tett er det holdbart i flere måneder, mens et åpnet glass bør nytes innen 1-2 uker etter åpning.

Marmeladen smaker godt til for eksempel ribbe, storfekjøtt, kalvekjøtt og hvit fisk.

Lag dobbel eller trippel porsjon og gi bort et glass eller to i gave til noen du er glad i!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.

  Har ikke prøvd denne oppskriften ennå, men vil gjerne få takke for en flott blogg. Jeg bruker den nesten hver gang jeg vil lage noe litt ekstra godt og etterhvert også til hverdagsmat og kaker. Helt super. Masse flotte og smakfulle retter og veldig flott presentert.
  Ønsker deg en riktig god førjulstid

  Mvh Liv

 2. Hei!
  Så utrolig flott blogg du har. Mye variert og god mat. Denne oppskrifta skal jeg teste ut i kveld, både hørtes og så utrolig godt ut!!

 3. Hei,

  Jeg lurer på hvordan løkmarmeladen skal oppbevares. Må den stå kaldt og hvor lenge er den holdbar? Kan den legges under juletreet lille julaften?

 4. Hei, laget denne oppskriften nettopp, men tror jeg laget den noe for sterk. Hvor mye cajennepepper har du i den? Beate

 5. Hei! Har laget marmeladen utallige ganger etter at jeg fant den på din blogg i fjor / året før (?), alltid en slager både på eget bord og som gave. Takk:) lurte bare på, i den opprinnelige oppskriften hadde du også brunt sukker, ser du har utelatt det nå, har det lite innvirkning på smaken?

 6. Hei!
  Flott matblogg. Det er blitt en vane å lage mat etter dine oppskrifter 🙂
  Men, som flere andre, lurer jeg på holdbarhet og mengde av pepper og spisskummin, for min rødløkmarmelade ble såååååå sterk.

  Hilsen

 7. Hei,
  Tusen takk for dine oppskrifter. De er stor inspirasjon for meg. Og jeg har selv sagt kjøpt den første boka di og snart skal jeg ha også den andre.
  Jeg har et spørsmål angående rødløksmarmeladen. Jeg fulgte doseringene slik de er angitt, men det ble litt lite væske i stekepannen i forhold til løken. Kanskje fordi løkene var litt større enn du pleier å bruke? Kunne jeg i så fall hatt dobbelt så mye basilicoeddikk og/eller hvitvin i, så jeg får litt mer «marmeladisert» væske i tillegg til løkblandingen?

  mvh Eka

  1. Jeg har oppdatert oppskriften med mål, men smak deg frem til du får en fin balanse mellom smakene.

 8. Hei, hva er holdbarheten på denne? Hadde vært supert å kunne skrive det på når jeg gir bort i gave 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste