Rødløksmarmelade med balsamico

Rødløksmarmelade er nydelig tilbehør til julens middager og et must på julebuffeter. Til 1 glass trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 1 glass
Annonse

Ingredienser

3 rødløk i tynne skiver
2-3 ss olivenolje
kajennepepper
spisskummin
1 ts ingefærrot , revet
2 ss hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
1/2 dl balsamicoeddik
2 ss sukker (ca.)

SLIK GJØR DU

 

Ha oljen i stekepannen og rør inn kajennepepper og spisskummin. Ha i løkskiver og revet ingefær og la det surre i oljen til løken er blank og myk. Tilsett hvitvin (eller hvitvinseddik) og balsamicoeddik og la væsken koke inn over svak varme.

Tilsett sukkeret og la det surre med, til det er oppløst og løkblandingen er karamellisert. Smak eventuelt til med mere krydder om nødvendig.

Ha marmeladen på et sterilisert syltetøyglass, sett umiddelbart på lokket og sett glasset på hodet. La rødløksmarmeladen bli helt avkjølt og oppbevar den deretter kjølig. Er glasset helt tett er det holdbart i flere måneder, mens et åpnet glass bør nytes innen 1-2 uker etter åpning.

Marmeladen smaker godt til for eksempel ribbe, storfekjøtt, kalvekjøtt og hvit fisk.

Lag dobbel eller trippel porsjon og gi bort et glass eller to i gave til noen du er glad i! Denne oppskriften er også publisert på MatPrat, se Matbloggernes matgaver.

Enjoy!

  1. Hei.

    Har ikke prøvd denne oppskriften ennå, men vil gjerne få takke for en flott blogg. Jeg bruker den nesten hver gang jeg vil lage noe litt ekstra godt og etterhvert også til hverdagsmat og kaker. Helt super. Masse flotte og smakfulle retter og veldig flott presentert.
    Ønsker deg en riktig god førjulstid

    Mvh Liv

  2. Hei,

    Jeg lurer på hvordan løkmarmeladen skal oppbevares. Må den stå kaldt og hvor lenge er den holdbar? Kan den legges under juletreet lille julaften?

  3. Hei! Har laget marmeladen utallige ganger etter at jeg fant den på din blogg i fjor / året før (?), alltid en slager både på eget bord og som gave. Takk:) lurte bare på, i den opprinnelige oppskriften hadde du også brunt sukker, ser du har utelatt det nå, har det lite innvirkning på smaken?

  4. Hei!
    Flott matblogg. Det er blitt en vane å lage mat etter dine oppskrifter 🙂
    Men, som flere andre, lurer jeg på holdbarhet og mengde av pepper og spisskummin, for min rødløkmarmelade ble såååååå sterk.

    Hilsen

  5. Hei,
    Tusen takk for dine oppskrifter. De er stor inspirasjon for meg. Og jeg har selv sagt kjøpt den første boka di og snart skal jeg ha også den andre.
    Jeg har et spørsmål angående rødløksmarmeladen. Jeg fulgte doseringene slik de er angitt, men det ble litt lite væske i stekepannen i forhold til løken. Kanskje fordi løkene var litt større enn du pleier å bruke? Kunne jeg i så fall hatt dobbelt så mye basilicoeddikk og/eller hvitvin i, så jeg får litt mer “marmeladisert” væske i tillegg til løkblandingen?

    mvh Eka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits