Her kommer en variant av spansk potet-tortilla og italiensk frittata, en nydelig og anvendelig eggerett med poteter, løk og ost. Kan nytes varm, lun eller kald, og smaker nydelig sammen med for eksempel røkt laks, creme fraiche, rødløk og lodderogn. Kan også anbefales til spekemat. Prøv den til lunsj i dag eller en annen dag!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FRITTATA

500 g poteter (kokefaste), skrelt
1 gul løk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
1 ss smør
6 egg
100 g ost , revet
1/2 - 1 ts flaksalt
nykvernet sort pepper

FORSLAG TIL TILBEHØR

300 g røkt laks , i skiver
1 rødløk , i tynne ringer
200 g crème fraîche eller rømme
lodderogn
gressløk , dill eller spirer

SLIK GJØR DU

Potetpanne med røkt laks

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Skrell potetene (oppgitt mengde er ferdig skrelte poteter) og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. La dem avkjøles noe og skjær dem deretter i terninger, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm.

Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en stekepanne eller gryte som tåler å stå i stekeovnen (23-25 cm i diameter). Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Legg til side. Ha deretter litt nøytral olje og smør og stek potetbitene til de begynner å få litt farge.

Potetpanne med røkt laks

Finn frem en bolle og visp sammen eggene. Tilsett deretter løken, revet ost, potetbitene, salt og pepper, vend det hele forsiktig sammen og ha det tilbake i den varme stekepannen/gryta. Stekes på midterste rille i 20-25 minutter, til den er gjennomstekt og gyllen.

Hvelv retten på et serveringsfat. Serveres varm eller kald, med for eksempel røkt laks eller ørret, creme fraiche, lodderogn, rødløk og friske urter. Potetpannen er også nydelig tilbehør til spekemat.

Potetpanne med røkt laks

TIPS

  • Dersom du ikke har en stekepanne som tåler å stå i ovnen kan du benytte en ildfast form. Du må da steke den noe lengre siden formen er kald når du heller blandingen oppi.
  • Eventuelle rester kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager. Nyt det for eksempel sammen med favorittpålegget ditt til lunsj eller kvelds.

Potetpanne med røkt laks

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste