ANNONSE - CASTELLO

Blåmuggost tar pizzaen til nye høyder, har du prøvd det? Denne pizzaen er toppet med italiensk salami, mozzarella, rødløk - og Castello Blå, som jeg smuldret over etter at den var ferdigstekt. Castello Blå er en mild og kremete blåmuggost som er lett å like. Vi bruker den kanskje mest på ostebordet sammen med kjeks, men den gir også det lille ekstra til hverdagsrettene og helgekosen. Som for eksempel på denne pizzaen.

Annonse

Ingredienser

PIZZABUNN

400-450 g pizzamel eller hvetemel
3 dl vann , ca. 20 grader
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/4 ts salt
1 klype sukker
1 ss olivenolje

PIZZASAUS

400 g hermetiske tomater , hakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss olivenolje
1-2 klyper sukker , smak til
1 klype chiliflak , smak til
salt og pepper , smak til

TOPPING

100 g italiensk salami
1 mozzarella
1 rødløk , i tynne ringer
75-100 g Castello blå
basilikum eller oregano

SLIK GJØR DU

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Øk til middels hastighet og kjør deigen i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Tilsett olivenolje og elt i ca. 5 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar omtrent 1 time.

Pizza med italiensk salami og blåmuggost

Mens pizzadeigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i et dørslag og la de stå å renne av i ca. 15 minutter. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt chiliflak dersom du ønsker litt sting i sausen.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur og sett samtidig et bakestål/bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen.

Finn frem ingrediensene til toppingen.

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. Kjevle deigen tynt utover og legg den på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør tomatsausen jevnt over, men ikke helt ut i kantene, og fordel deretter mozzarella, salami og rødløk over.

Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader). Smuldre Castello Blå umiddelbart over den ferdigstekte pizzaen, og ha på friske krydderurter hvis du har. Server og nyt pizzaen umiddelbart!

Pizza med italiensk salami og blåmuggost

Castello Blå passer også godt til pasta, for eksempel i pastasausen eller smuldret over pastaen ved servering. Castello har et bredt utvalg av smaker, blant annet Castello Hvit med Chili og Castello Hvit med Geit. Prøv dem gjerne i salater, oppå burgeren eller smuldre osten over ovnsbakte rotgrønnsaker etter at de er ferdigstekte. Ta gjerne en titt her for mer inspirasjon til hva du kan benytte Castelloostene til.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Arla som står bak blant annet Castello Blå. Castello Blå og de andre smaksvariantene får du kjøpt i de fleste dagligvareforretningene. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.