ANNONSE - CASTELLO

Pepperkaker og blåmuggost er en nydelig smakskombinasjon! Saltet i osten demper sødmen i kjeksen og forsterker smaken. Du finner alltid pepperkaker og blåmuggost på bordet når jeg dekker opp til julebrunsj, julelunsj eller juletapas. Det har blitt en ny juletradisjon hjemme hos oss. Med pepperkaker og en deilig blåmuggost i hus kan du trylle frem en deilig munnfull på kort tid, enten du plutselig får gjester på besøk eller du bare vil kose deg med noe godt. Som her, hvor vi koser oss foran peisen med pepperkaker, blåmuggost og et bittelite glass med portvin.

Jeg bruker her Castello Creamy Blue, som er en mild og god blåmuggost som er lett å like. Den har en deilig og rund smak og passer derfor ekstra godt til pepperkaker. Pepperkakene baker jeg selv, men du kan selvsagt kjøpe ferdige pepperkaker. Blåmuggosten er her toppet med valnøtter og honning, men det kan du sløyfe hvis du vil. Prøv pepperkaker og Castello Creamy Blue du også - når du først har prøvd denne kombinasjonen er det vanskelig å stoppe å spise dem!

Annonse

Ingredienser

125 g sukker
125 g lys sirup
1 1/2 ts kanel
1 ts malt ingefær
3/4 ts malt nellik
1/2 ts malt pepper
1 ts natron
125 g smør , kaldt
1 egg , sammenvispet
300-350 g hvetemel
1 stk Castello Creamy Blue

SLIK GJØR DU

Pepperkaker og Castello

Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Ha sukker og sirup i en kjele og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett kanel, ingefær, nellik og pepper, og rør godt sammen. Tilsett deretter natron og rør fort og godt sammen. Krydderblandingen blir nå lysere og eser litt.

Ha smør og krydderblandingen umiddelbart i en bolle og kjør den med en kjøkkenmaskin med K-spade eller lignende. Rør til smøret er smeltet og du har en jevn blanding. Tilsett egget, rør godt sammen, og tilsett deretter hvetemelet litt etter litt, til du har en jevn og relativt fast deig. Kle deigen med plast og legg den i kjøleskapet i minst en time.

Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på bakepapirkledd bakebrett. Pass på at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de blir ferdigstekt omtrent samtidig. Stek pepperkakene ved 200 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt. Det tar omtrent 5-8 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på pepperkakene og stekeegenskapene til stekeovnen din. Det er derfor viktig å følge med mot slutten av steketiden.

Pepperkaker og Castello

La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter før du avkjøler dem videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks.

Når du blir fysen på noe godt, eller hvis du skal dekke opp til julebrunsj, julelunsj, julens ostebord eller juletapas: finn frem pepperkaker, Castello Creamy Blue, samt valnøtter & honning (kan sløyfes). Nytes i godt selskap, og gjerne sammen med et glass portvin eller litt gløgg.

Hjemmebakte pepperkaker og blåmuggost er også en praktisk spiselig julegave/vertinnegave å få. Bind gjerne sammen likt formede pepperkaker med litt hyssing, eller ha dem i en pen liten boks, og gi bort sammen med osten.

Pepperkaker og Castello

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Castello. Castello Creamy Blue finner du i ostedisken i de fleste dagligvareforretninger. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.