Soyasaus trives godt sammen med spicy smaker som chili og hvitløk, og setter en nydelig smak på for eksempel torsk. Torsken har i tillegg fått følge av rotgrønnsaker som gulrot og sellerirot, som sammen med grønne linser metter godt i magen også.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TORSK & SOYASMØR

700 g torskefilet , i porsjonstykker
salt og pepper
nøytral olje
2 ts smør , til steking
100 g smør
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
2-3 ss soyasaus
1-2 ss persille , finhakket

LINSER & ROTGRØNNSAKER

200 g grønne linser (ukokte)
1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2-3 gulrøtter , i små terninger
200 g sellerirot , i små terninger
4 dl vann
1 terning kyllingbuljong (eller tilsvarende mengde kyllingfond)
2 vårløk , finsnittet
litt sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Del opp fisken i like store stykker. Strø godt med havsalt på fisken og la saltet virke i ca. 15 minutter. Skyll av saltet under litt rennende vann og tørk fisken forsiktig med litt kjøkkenpapir. Slik tørrsalting gjør at torsken blir fastere i fisken. Stekes med skinnsiden ned på middels temperatur i litt olje i ca. 5 minutter, snu og tilsett smøret. La fisken steke i ytterligere ca. 2 minutter til den begynner å flake seg, og drypp det smeltede smøret over fisken mens den steker. Krydre eventuelt med salt og pepper. La fisken hvile et par minutter før servering.

Skyll linsene godt i rennende vann. Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres rødløk i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, sammen med de grønne linsene. Tilsett vann og buljongterning/fond og la det småkoke i ca. 5 minutter, før du tilsetter gulrøtter og sellerirot. La det småkoke i ca. 20 minutter, til både linser og grønnsaker er møre og fine. Tilsett vårløken mot slutten av koketiden, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ha smøret i en liten panne eller gryte, og la det putre på middels varme til det er nøttebrunt (men ikke brent). Fjern det hvite skummet som har dannet seg på toppen. Ta pannen av koketoppen og tilsett hvitløk og chili. Smak til med soyasaus til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Gi sausen et dryss av finhakket frisk persille, og server umiddelbart.

Servér torsken oppå en «seng» av linseblandingen og drypp soyasmøret over.

Pannesstekt torsk med spicy soyasmør og linser

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Fantastisk god rett som kommer til å bli lagd ofte. Eneste linsene jeg fant i nærbutikken her var GoGreen røde linser, men det var godt. Hva mener du med tørre linser? Og, alle disse nydelige oppskriftene dine fra bloggen og som jeg bruker ofte, får jeg dem hvis jeg kjøper kokeboken?

 2. Mange gode oppskrifter på bloggen, men de er litt tungvinde å lese synes jeg. Hadde vært litt enklere om gjøremål og ingredienser ble listet opp punktvis i kronologisk rekkefølge. I tillegg må jeg vel si at jeg generelt bruker mye lengre tid på oppskriftene enn det som står. Tar du med kuttetid av grønnsaker i tiden?

  1. Så leit å høre at du synes oppskriftene er tungvinte å lese. Jeg har nemlig siden ca. 2013 prøvd å strukturere ingrediensene i den rekkefølge de skal tilsettes, med unntak av proteinet som ofte står øverst. Det samme har jeg prøvd å gjennomføre i arbeidsbeskrivelsen.

   Det med tidsbruk er vanskelig, og noe jeg selv helst ville ha droppet. Men, det har vært et ønske fra mange av mine lesere. Kuttetiden er med i tidsangivelsen. Vi har jo ulike ferdigheter og tempo, og det tar ofte lengre tid første gang man lager en oppskrift. Tidsbruken må derfor tas med en klype salt, og er ment som et utgangspunkt. Jeg er takknemlig for tilbakemeldinger dersom tidsangivelsen i en konkret oppskrift virker helt urealistisk. 🙂

   1. Takk for svar! Jeg er nok ikke den raskeste til å kutte, nei:) Ser du anbefaler å ha alt ferdig kuttet før start og der har jeg nok vært for utålmodig, så skal prøve å gjøre det neste gang. Kjekt å vite at du setter proteinet øverst uavhengig av hvor i løpet det skal tilberedes, for i dette tilfellet holdt jeg på å steke fisken før tilberedelsene av grønnsakene:)Skal lese litt nøyere neste gang! Soyasmøret er i alle fall en hit er i husstanden. Erstatter smøret med melkefritt smør, men det fungerer også veldig bra!

 3. Disse fantastiske oppskriftene har endret hele kostholdet vårt!

  Men når det gjelder dette soyasmøret, så sliter jeg litt.
  Skal smøret kjøles litt ned før man har i hvitløken og chillien? Tar man det oppi kokende smør, så blir det jo fritert. Og fritert hvitløk smakte ikke så godt 🙂

 4. Tusen takk for enda en nydelig oppskrift. En gang i verden skjønte jeg at jeg kunne lage mat da jeg prøvde oppskriftene dine. De blir vellykkede HVER gang. Til gjengjeld kjøper jeg trofast kokebøkene, selv om jeg kun bruker nettoppskriftene. De lagres på telefonen og er alltid tilgjengelig når jeg plutselig står der da – i butikken og lurer på hva jeg skal ha til middag de neste dagene. Ekstra fint synes jeg det er at du utvikler deg og tilbyr mange oppskrifter med stor del av linser, eller vegetarretter. I familien vår spiser vi vegetar to dager i uken, så det er veldig velkomment.

 5. Utrolig bra fiskerettNydelig grønnsakragu med fine og gode smaker. Denne retten blir nok lagd flere ganger

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste