ANNONSE - BREMYKT

Nå har det endelig kommet et flytende steke- og bakeprodukt som inneholder meierismør, nemlig Bremykt Flytende. Produktet er en blanding av meierismør og rapsolje og inneholder ingen tilsetningsstoffer.

Bremykt Flytende kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter. Siden rapsoljen tåler høy steketemperatur er produktet godt egnet til steking av for eksempel torsk, slik jeg har gjort i denne oppskriften - samtidig som meierismøret setter en god smak på fisken. Torsken får her selskap av blant annet et smakfullt baconsmør og en silkemyk sitronpotetmos. Bremykt Flytende benyttes både i baconsmøret, og som en smaksetter i potetmosen. Prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

TORSK & BACONSMØR

750 g torskefilet eller torskeloin
flaksalt eller havsalt
125 g bacon , i strimler
Bremykt Flytende
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
3-4 kvister timian
1-2 ss soyasaus
1 sjalottløk , finhakket
1/2 ts fersk ingefær , finrevet
1-2 ss sitronsaft
salt og pepper

SITRONPOTETMOS & TILBEHØR

800 g poteter , skrelt
2 dl melk
4-5 ss Bremykt Flytende
1 sitron , finrevet skall
2-3 ss gressløk , finsnittet
salt og pepper
12 cherrytomater
1 brokkoli , i buketter
1-2 klyper chiliflak

SLIK GJØR DU

PANNESTEKT TORSK MED BACONSMØR OG SITRONPOTETMOS

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe litt på svak varme i et par minutter. Bruk en potetstapper og mos potetene. Tilsett Bremykt Flytende og rør godt sammen. Ha i så mye melk som er nødvendig for at mosen skal få ønsket konsistens. Skyll sitronen under rennende lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir, og riv deretter skallet fint med et zesterjern eller lignende. Smak til potetmosen med sitronskall, gressløk (kan sløyfes), salt og nykvernet sort pepper.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller flaksalt og la det hvile i ca. 15 minutter. Du kan også benytte skrei, hvis det er i sesong.

Bak gjerne tomatene i ovnen hvis du har tid. Legg dem i et lite ildfast fat og drypp over litt nøytral olje. Stekes ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Del brokkolien i jevnstore buketter, og skjær stilken opp i skiver. Kokes i rikelig saltet vann i 2-4 minutter, til brokkolien er knapt mør.

Skjær baconet i små biter og stek det i en tørr stekepanne til det begynner å bli sprøtt. Legg baconet til side.

PANNESTEKT TORSK MED BACONSMØR OG SITRONPOTETMOS

Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha 2-3 ss Bremykt Flytende i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett 2-3 ss Bremykt Flytende, hvitløk og timiankvistene – og la fisken steke 2-3 minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Løft fisken forsiktig ut av pannen, og tilsett gjerne ytterligere 2-3 ss Bremykt Flytende (eller etter smak) i stekesjyen etter fisken. Skru av varmen, tilsett sjalottløk og ingefær og rør godt sammen, og smak til med soyasaus og sitronsaft. Ta ut timiankvistene og hvitløksfeddene, og tilsett deretter baconet.

Server den pannestekte torsken sammen med sitronpotetmos, brokkoli og tomater. Ha en raus skje med baconsmøret og gjerne en liten klype chiliflak over fisken til slutt – og nyt det deilige fiskemåltidet umiddelbart!

PANNESTEKT TORSK MED BACONSMØR OG SITRONPOTETMOS

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Fjordland, som forhandler Bremykt Flytende. Bremykt Flytende finner du i kjøledisken sammen med annet smør. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hallo Trine . I går laget jeg pannestekt torsk og den var himmelsk god. Tusen takk for oppskriften. Jeg laget den til min mann og datter. Jeg er 78 år og har enda glede av å lage gode måltider og prøve noe nytt. God helg

  2. Mmmmm… Dette var kjempegodt! Pga dårlig planlegging ble bacon bytta ut med spekeskinke, men det ble nydelig søndagsmiddag som ble servert med rødvin til:) Tusen takk igjen Trine

  3. Denne var fantastisk god! Jeg sliter litt med å lage gode torskeretter, føler det ofte blir litt tamt. Men denne var helt nydelig!

  4. En av de beste fiskerettene jeg har tilberedt på mitt kjøkken! ❤️
    To gutter i familien som ikke pleier å rope hurra når det står fisk på menyen, små-kranglet om de siste fiskebitene! Tusen takk, Trine! For at arbeidet ditt er så gjennomsyret av kvalitet og omtanke!
    Oppskriftene dine er virkelig et lite stykke hverdagsmagi!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding, som motiverer og inspirerer! Det er alltid gøy å høre når noe smaker godt, og gjør litt ekstra stas på hverdagen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.