Det er knapt noe som er bedre enn ferske, deilige sjokoladecroissanter og en kopp god kaffe! Det er slett ikke hverdagskost her i huset, men noe jeg unner meg på ferietur utenlands - og av og til ellers. Jeg skal innrømme at det er ikke så ofte jeg serverer hjemmebakte croissanter, for det er liksom ikke noe man rører sammen i en fei. Men når det er sagt så er de hjemmelagede utrolig gode på smak og det er faktisk overkommelig å lage dem selv, men det krever litt planlegging - og litt presisjon. Dersom du skal lage deilige, luftige croissanter som flaker seg som de skal, må du nemlig kjevle inn smøret, brette deigen og kjevle igjen - hele tre ganger, slik at du får mange tynne lag med deig og smør. Ta en titt på oppskriften og illustrasjonene mine og prøv deg frem, øvelse gjør mester!
Og det beste av alt er at du kan fryse ned croissantene ustekte og steke dem opp når behovet melder seg - og det kan være rett som det er!
Ingredienser
500 g | hvetemel (kaldt) |
60 g | sukker |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her