Med hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for en smakfull rett. Jeg bruker dem i supper, i pizzasaus og i gryteretter - og ikke minst i pastasauser, som for eksempel denne retten. Her tilberedes alle ingrediensene i en og samme gryte, slik at alle de gode smakene i pastasausen også bidrar til å sette smak på pastaen. Det geniale med denne type one pot-middager er at du kan variere den etter smak og hva du har tilgjengelig. Dette er en ypperlig måte å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester på. Prøv denne one pot-pastaen du også - en kjapp, enkel og smakfull middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
350 g pastaskruer eller annen pasta
1 rødløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrot , i små terninger
3 stilker stangselleri , i små terninger
1 rød paprika , i små terninger
800 g hermetiske tomater , hakkede
1 ss tomatpuré
7 dl kjøttkraft eller utblandet fond
2 ts oregano
1/2-1 ts sukker
1-2 klyper chiliflak
salt og pepper
frisk basilikum
parmesan
godt brød

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med kjøttsaus

Skjær opp alle grønnsakene som angitt. Stek kjøttdeigen i litt nøytral olje, og krydre med salt og pepper.

Ha grønnsaker og kjøttdeig det oppi en gryte sammen med pasta, hermetiske tomater, tomatpuré, kraft og krydder. Gi det hele et oppkok. La det stå å småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre og pastaen er al dente (det vil si ferdigkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand). Rør av og til. Tilsett eventuelt med litt mer kraft dersom det koker tørt.

One pot-pasta med kjøttsaus

Smak til med chiliflak (kan sløyfes), sukker, salt og pepper. Serveres umiddelbart, med litt revet parmesan, basilikum og godt brød som tilbehør.

One pot-pasta med kjøttsaus

Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Har du oppskrift på noen «one pot» uten tomat? Eller ett alternativ til tomat i oppskriftene? Kan ikke bruke tomat pga allergi i familien.
  Mvh May Lis

  1. Jeg har dessverre ikke det på bloggen pr. i dag, men har planer om flere one pot-oppskrifter fremover. 🙂 Skal se om jeg finner på en tomatfri variant. 🙂

 2. Lagde denne i går, helt greit men smakte ikke spesielt mye. Ble veldig mye mat, men ganske grei konsistens og kjøttet ble spredd greit utover. Dette er også en veldig billig rett. Brukte mye jeg hadde og kjøpe for 100kr på Meny, kunne sluppet billigere unna på Kiwi f.eks. Dette ble både middag og lunch i dag. Kommer nok ikke til å lage den igjen. Rett og slett fordi det smakte litt tamt. Vomfyll ikke så mye mer.

  1. Det er viktig å krydre godt med nykvernet sort pepper, salt og chiliflak hvis man vil ha litt «trøkk» i denne pastaretten. Gjorde du det? 🙂

 3. Gratinert kylling med spinat og Parmesan (parmesan byttet ut med mozzrella) ble en kjempesuksess!

 4. Hvordan beregner du væsken i forhold til pastaen?
  Noen spesielle blandingsforhold? Regner med at tomat går som væske sammen med vann/melk? Lurer, da jeg har lyst å prøve noen andre av dine pastaretter som one pot

  1. Synes det er vanskelig å si noe overordnet om dette, da væskemengden vil variere etter hvilke ingredienser du benytter. Når jeg lager en ny oppskrift så prøver jeg meg frem i hvert enkelt tilfelle. Lykke til!

 5. Hvordan er det å kutte opp alt dagen før og ha iei gryte i kjøleskap, og deretter ha i pasta og sette det på komfyren når en kommer hjem? Bortsett fra kjøttdeigen, som må stekes for seg selv først. Tenker på om noe ikke bør stå i ei grytte en natt?

 6. Kjempegod inspirasjon. Har laget den mange ganger. Bruker det jeg har og tilpasser. Krydrer godt. Blir aldri helt lik fra gang til gang, men alltid like god. Lettvidt med alt i ett.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste