Jeg har alltid spekemat og gode oster med på hytta i påsken, da det er kjapt, enkelt og godt å by på dersom vi får påskegjester på besøk, eller hvis vi bare har lyst til å kose oss litt ekstra uten så alt for mye styr. Jeg har i den forbindelse satt sammen et utvalg av produkter som jeg selv liker å spise, og som kanskje kan være til inspirasjon dersom du også har lyst til å servere noe tilsvarende i påsken?

Ingredienser

Culottaskinke el.
coppaskinke
Salami Napoli el.
Chipolata pølser el.
Manchego eller annen ost
aïoli , gjerne hjemmelaget
cherrytomater
kalamataoliven
grønne oliven
soltørkede tomater
focaccia
500 g småpoteter
400 g grovt havsalt
småbladsalat

SLIK GJØR DU

Som tilbehør serverer jeg gjerne saltbakte poteter og en enkel grønn salat. Vask potetene (viktig å beholde skallet på) og kok dem i vann og salt, til potetene er møre etter 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Hell av vannet og saltet, og la potetene dampe noen minutter uten lokk, til de har dampet tørr. Skyll salaten og drypp gjerne over litt extra virgin olivenolje og krydre med salt og litt grovkvernet pepper.

Mens potetene koker fordeler du spekemat og tomater på et fat, skjærer opp manchego i skiver og setter frem de øvrige ingrediensene. Stek chipolatapølsene i nøytral olje til de er gjennomstekte. I løpet av et par strakser er alt klart, og det er bare å invitere til bords!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det var synd å høre at du ble irritert av dette. Jeg har en policy om å ha lite reklame på bloggen min, men noe må jeg ha for å kunne finansiere all den tiden jeg legger ned i å produsere gratis innhold for mine lesere, samt finansiere teknisk utvikling og drift.

   Jeg velger samarbeidsparter med omhu, og anbefaler aldri produkter eller tjenester jeg selv ikke kan stå inne for. Dette samarbeidet med MENY er jeg stolt over å ha, da vi begge er opptatt av matglede og matinspirasjon.

   Håper du ellers har en fin dag!

   1. Jeg synes dette var helt innafor. Jacobs har 1.klasse produkter og i dag var det fantastisk å få tips om «rask» festmat. I morgen skal jeg ha gjester på middag men vil gjerne ut og nyte det flotte været. Hurra – jeg rekker begge deler God Påske

   2. Helt enig med Karen her, for nå ble jeg skikkelig inspirert. Jeg skal lage fest-lunsjbord neste lørdag, og nå fikk jeg en skikkelig spirit til handlelista. Jeg velger jo selv om jeg vil handle på Meny eller ikke.

    Er veldig glad på din vegne Trine, at du har fått et flott samarbeid med denne butikken. Jeg elsker den, men handler også noen av ingrediensene hos andre. Gleder meg!

 1. Hei!
  hvor har du kjøpt de trepinnene?
  jeg leter og leter, men kan ikke finne noen som ligner.

 2. Takk for inspirerende innlegg. Var helt blank og ikke så lysten på lang tid på kjøkkenet. Dette er den perfekte løsningen. Minimum innsats, maks smak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste