Lurer du på hva du skal servere til dessert på nyttårsaften? Hva med å lage små "marengsreder" som fylles med en frisk sitronkrem og friske bær? I tillegg til å være utrolig godt på smak er dette en dessert som du garantert vil imponere med. Det aller meste kan gjøres ferdig på forhånd, og selve anretningen gjør du unna på få minutter rett før servering.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Til 4 minipavlova trenger du omtrent:

2 eggehviter
100 g sukker

Sitronkrem og bær

200 g creme fraiche (ca.)
1-2 ts sukker
1 ss sitronsaft (ca.) (gjerne økologisk)
1/2 sitron skallet, (gjerne økologisk)
friske bringebær og blåbær, eller andre bær etter smak og tilgang
sitronmelisse eller mynte til pynt (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft. Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommene, da kan du nemlig få problemer med få pisket eggehviten stiv. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til det blir stivt. Bruk kjøkkenmaskin eller stavmikser med visper. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut små «reder» (ca 8 cm i diameter, med en ekstra «runde» langs ytterkanten) på bakepapirkledt stekebrett. Stekes på varmluft 120 grader i ca 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl pavlovaene på rist.

Sitronkremen bør lages samme dag som du skal servere desserten: Vask sitronen, tørk med litt kjøkkenpapir og riv skallet på et zesterjern eller lignende. Press deretter ut sitronsaften. Smak til creme fraiche med sukker og sitronsaft. Bruk økologisk sitron dersom du får tak i det, det kjenner du på smaken! Stivpisk blandingen med en håndmikser/stavmikser. Så langt kan du forberede desserten på forhånd.

Rett før servering fordeler du sitronkremen oppå minipavlovaene. Fordel deretter bærene oppå kremen og litt rundt på tallerkenen. Strø til slutt over det revne sitronskallet, pynt eventuelt med sitronmelisse eller mynte og gi desserten et lite melisdryss.

Minipavlovaene kan gjerne lages et par dager før de skal serveres.

Vintips: Il Falchetto Brachetto d´ Acqui 2011

Oppskriften er en del av treretters nyttårsmeny:

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine! Bloggen din er fantastisk inspirerende! Jeg har fulgt den lenge, og må si at jeg er imponert over antall innlegg du produserer samt innholdet i innleggene. Du har mang en gang reddet meg mht «hva skal vi ha til middag» – problematikken. Tusen takk! klem fra Solveig

 2. Har kjøpt inn reinsdyrfilet og gleder meg til å prøve menyen din;)
  Tusen takk for at du deler oppskriftene og inspirasjonen med oss;)
  Godt nytt år!

 3. HEi! Må bare få si at meg og min mann ELSKER DENNE SIDEN DIN!
  Den er rett og slett fantastisk!

  Vi bruker den masse og de siste kose middagen er hentet herifra!

  Takk for din innsats!

  Vennlig hilsen marte Hansen

 4. Hei og godt nytt år!

  Vil bare si at vi hadde minipavlova med sitronkrem til dessert i går kveld og de var knallgode!

 5. Hei! Takk for fin og inspirerende blogg!! Har prøvd mange av rettene dine, en av favorittene her i huset er Kylling Cacciatore, namnam!
  Jeg lagde minipavlovaene til nyttårsdessert. De smakte nydelig, og jeg fulgte oppskriften nøye. Likevel ble de litt seigere enn forventet, uten at det hadde noe å si for smaken. Jeg skulle også lage sitronkremen og skulle være lur å spare litt på kaloriene. Valgte derfor lett créme fraiche, men da fikk jeg ikke stivpisket denne, det ble bare som en tynn suppe som ikke kunne brukes. Kan det være det som gjorde utslaget? Jeg hadde heldigvis litt kremfløte som ble pisket, tilsatte kun sukker-utelot sitronen. De så flotte ut og jeg fikk mye skryt for både utseende og smak :))

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Dersom pavlovaene ble seige kan det tyde på at du ikke stekte de lenge nok. Godt de likevel ble gode på smak! Når en skal kose seg med krem må en glemme kaloriregnskapet, for det er ikke mulig å stivpiske lettprodukter som creme fraiche-light, lettrømme eller matfløte. 🙂

 6. Lagde disse mini pavlovaene til nyttårs dessert. De ble kjempe gode, og fikk skryt fra gjestene.
  Tusen takk for en fantastisk blogg du har. Prøvde dine oppskrifter til jul både på grovbrød, rundstykker og brytebrød, alt ble vellykket og kjempe godt.

 7. Hei – og takk for mye god matinspirasjon! Prøvde meg på minipavlovaene nyttårsaften. Klarte dessverre ikke å få sitronkremen stiv, den ble kun helt flytende (brukte vanlig creme fraiche – ikke lettprodukt). Måtte redde situasjonen med vanlig kremfløte pluss at vi helte litt av den flytende sitronkremen over – smaken var jo god. Går det virkelig an å piske creme fraiche stiv?

  1. Ja, det er fullt mulig å piske creme fraiche stiv. Som du ser på bildene er ikke min sitronkrem rennende. Kan du for eksempel ha hatt for mye sitronsaft i? Vanskelig for meg å si hva som kan være årsaken…

 8. Hei Trine!

  Vil bare si takk for en utrolig god og inspirerende blogg! Det blir alltid en hit hos oss når jeg prøver noen av dine tips:)

  Jeg lurer på om du kan gi meg et tips… Jeg skal ha 30- års lag med venninner og jeg tenkte å inviterere til italiensk aften! Jeg har sett gjennom dine italienske oppskrifter og finner veldig mye som frister! kan du gi meg et tips til en meny jeg kan sette sammen til ca 15 damer? Jeg synes det er vanskelig å finne noe som passer anledningen, samtidig som det er overkommelig for meg å lage…

  Hilsen Elise

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg får daglig spørsmål om jeg kan hjelpe til med å sette sammen menyer til ulike anledninger. Det har jeg dessverre ikke kapasitet til, men jeg har forsøkt å beskrive hvordan en selv kan benytte bloggen til å sette sammen en meny: http://trinesmatblogg.no/sette-sammen-meny/. Lykke til! 🙂

 9. Hei Trine!
  Minipavlovaene var veldig gode. Jeg brukte blåbær og molter, skikkelig innertier. Jeg elsker bloggen din, for en glede å lage god mat:)) Tusen takk

 10. Hei Trine!

  Jeg hadde klubb i går, og serverte minipavlova til dessert. Gjett om det falt i smak! Jeg hadde glemt å kjøpe inn sitron, men jeg brukte heller klementin i stedet. Dette funket helt fint, det og, litt annerledes enn sitron selvsagt…
  Noe som virkelig falt i smak hos gjestene mine, var «sjokolade-overraskelsen» som jeg hadde blandet i marengsen (oppkuttet sjokolade). Brukte en halv plate kokesjokolade her. Mmm…!

  Kjempeflott matblogg du har, Trine! Jeg titter støtt og stadig innom og blir veldig inspirert.. Tusen takk!

 11. Hei Trine,
  Jeg laget denne desserten på nyttårsaften til 38 mennesker og den falt i smak hos store og små. Jeg måtte lage den i flere omganger og det ble noen mislykkede marengser før jeg skjønte at eggehvitene og sukkeret måtte piskes leeeeenge og stekes leeeeenge. Jeg måtte gå ned på temperatur og opp på steketiden.
  Resultatet til slutt ble en virkelig festdessert!!
  vh Annette

 12. Hei Trine!
  Jeg lagde minipavlovaene i dag når jeg hadde middagsbesøk! Nydelige! Tusen takk for at du legger ut mange inspirerende oppskrifter! Keep up the good work!
  Hilsen fast tilhenger!

 13. Denne desserten ble testet ut, og det er faktisk noe av det beste jeg har smakt! Elsker syrlige desserter, og krem basert på creme fraiche var fantastisk godt! Takk igjen for tips:-)

 14. Hei Trine! Jeg lagde mini pavlovaene dine i helgen, og må bare spørre deg: Jeg har lagd pavlova 3 ganger i mitt liv. Den første gangen ble den perfekt (uten at jeg selvfølgelig husker hva spesielt jeg gjorde da….;-), de andre gangene har bunnen blitt fryktelig seig. Den må gås på med kniv for å få skåret /revet av en bit. Resten av kaken kan fint spises m skje, men bunnen blir håpløs! Jeg har forsøkt å gå ned på temperatur og steke lenger, men uten hell….:-(. Noen ide om hva jeg gjør feil? Sitronkremen var dog perfekt:-)

 15. Hei!

  Tenkte å prøve meg på disse som 17.mai-dessert. Ser det står at marengsen kan lages et par dager i forveien. Tenkte jeg skulle lage dem dagen før, men hvordan oppbevares de i mellomtiden?

 16. Hei!

  Først; for en utrolig inspirerende blogg du har! Har benyttet meg av dine fantastiske oppskrifter mange ganger!

  Lurte på om disse minipavlovaene kan stekes i ovn uten varmluft?
  Har ikke det tilgjengelig der jeg tenker lage de.

  Lurer også på beste oppbevaringsmåte over natten?

  På forhånd takk!

  1. Du må nok benytte varmluftsovn for å få det beste resultatet på pavlovaen. Har ikke forsøkt å steke pavlova i annen ovn enn varmluftsovn… Jeg pleier å oppbevare pavlovaen i romtemperatur under et rent kjøkkenhåndkle. 🙂

 17. Serverte denne til min mann igår. Kylling i serrano med valnøttvinaigrette og brokkolimos til middag, og denne til dessert. Hans lykkeutbrudd var en bekreftelse, tusen takk for en fantastisk oppskrift! 🙂

 18. Hei
  Har etter hvert prøvd mange av dine oppskrifter med stort hell. Lørdag skulle jeg lage minipavlova. Fulgte oppskriften, men blandingen ble ikke stiv da jeg pisket den. Måtte jukse med litt gelantin så det ble vellykket til slutt. Lurer imidlertid på hvorfor jeg ikke fikk det til slik det står i oppskriften?

  1. Så leit at det ikke ble helt vellykket i første omgang, men fint at du «reddet» det inn med gelatin. Kanskje du benyttet en stor sitron med mye saft? Jeg har justert oppskriften litt ved å angi sitronsaften i ss. Hvis du synes det gir for liute sitronsmak kan du eventuelt smake til med mere sitronskall. Lykke til neste gang.

 19. Lagde disse i dag, fulgte oppskriften til punkt og prikke og resultatet ble himmelsk 🙂 Den friske kremen med smak av sitron, passet perfekt til en søt marengs!

 20. Hei,
  er det mulig å lage kremen kvelden før og oppbevare kjølig? Hvilke konsekvenser vil det eventuelt ha?

  Takk for svar.

 21. Jeg har aldri brukt varmluft til marengs før, og likte overhodet ikke konsistensen. Så jeg måtte lage dem på nytt i dag, stekte på 100 grader i 1,5 time som jeg pleier, og det ble helt perfekt. Blanke utenpå og fortsatt med en seig kjerne inni. Skal servere desserten i morgen, kjøper en kremfløte som backup siden jeg ser endel sliter med at creme fraichen blir tynn.

 22. Hei Trine!

  Jeg har laget denne før, og den var helt nydelig!!?

  Ønsker å lage denne til bursdag, og lurer på om du har tips da det må være laktoseredusert. Kan man feks ta sitron i laktoseredusert kremfløte? Har du prøvd denne oppskriften med kremfløte før?

  Håper på svar! ☺

 23. Hei, jeg har laget «pavlova» i mange årfør den ble så populær, men jeg bruker eggeplommene og lager eggekrem ved å koke de m sukker, fløte og smør og så har jeg presset sitron i. Eggekremen smører jeg på marengsen før jeg har på pisket kremfløte og bærpynt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste