Luftige, lekre og smakfulle minipavlova gjør alltid suksess når de kommer på bordet, og er ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17. mai. Marengsen kan gjerne lages et par dager før desserten skal serveres, men de bør fylles med krem og fargerike bær rett før de skal nytes.

Ingredienser

MARENGS

3 eggehviter
1 klype salt
125 g sukker

KREM OG GARNITYR

3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang el. 1 ts (ekte) vaniljesukker
2 ts sukker (smak til)
150 g friske bær , for eksempel bringebær og blåbær
mynte , til dekor

BRINGEBÆRSAUS

200 g bringebær friske eller frosne
1 1/2 ss bringebæreddik (smak til)
2 ss melis (smak til)

SLIK GJØR DU

Minipavlova med bringebærcoulis

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett ca. halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt + saltet, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

(Denne oppskriften gir sprø marengs. Dersom du heller ønsker en litt seigere konsistens på marengsen kan du blande ca. 1/2 ss maisenna sammen med den andre halvparten av sukkeret og tilsette det mot slutten (som beskrevet ovenfor). Vend deretter forsiktig inn ca. 1 ts bringebær-/hvitvinseddik med en slikkepott til slutt.)

Kle et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut 6 små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten). Sett minipavlovaene i stekeovnen, senk varmen umiddelbart til 100 grader (fortsatt varmluft) og stek dem i ca. 1 time, til marengsen er crispy inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsene og oppbevar dem tørt frem til de skal pyntes.

Knus bringebærene med en gaffel eller lignende og bland dem sammen med bringebæreddiken. Smak til med melis til du får ønsket sødme på sausen. Sil sausen gjennom et dørslag eller lignende slik at du får fjernet de fleste bringebærfrøene. Dette kan også forberedes et par dager før servering (eventuelt fryses ned).

1-Minipavlova med bringebærcoulis

Pisk kremfløte, sukker (smak til) og frøene fra vaniljestangen, til du får en myk krem. Rett før servering brer du kremen oppå minipavlovaene og strør deretter noen friske bær (og/eller frukt) oppå. Drypp til slutt bringebærsausen over. Server desserten umiddelbart, gjerne med en perlende, søt vin som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvor mange dager før anbefaler du at man lager pavlova bunnen og bringebær sausen?

  2. Lurer også på om de stekes på 120° eller 100°. Ser at det står at ovnen settes på 120°, mener du temperaturen skal senkes til 100° når de settes i ovnen?

    1. Ovnen skal varmes opp til 125 grader, men marengsen skal stekes på 100 grader. Har presisert det nærmere i oppskriften. Lykke til!

    1. Du kan tilsette det sammen med siste rest av sukkeret. Har presisert det i oppskriften nå. Lykke til!

  3. Skal de stekes på samme måte om jeg bruker maisenna og hvitvinseddik slik du beskrev i oppskriften?☺️

  4. Hei, lagde disse – marengsen var helt sprø gjennom og «perfekt» så vidt jeg kunne se – sto på benken over natten og har blitt helt myke over natten. Hva har skjedd? Trodde de kunne oppbevares på kjøkkenbenken til dagen etter…

    1. Dersom marengsen ble myk over natten var den nok ikke ferdig stekt. Ser du har oppbevart den på kjøkkenbenken over natten, og ikke i stekeovnen som oppskriften anbefaler. Ved at den får stå i stekeovnen en tid etter steking vil den «tørke» ytterligere av restvarmen i stekeovnen. Det er nok her det gikk galt for deg…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste