MINESTRONESUPPE MED TOMAT, KYLLING OG BACON

I dag kan jeg friste med en smakfull minestronesuppe som er spekket med deilige grønnsaker og kylling, og som toppes med bacon og timian. Dette er en typisk restesuppe som ofte serveres hjemme hos oss, enten som en vanlig hverdagsmiddag eller hvis vi har gjester på besøk. Ingrediensene varierer etter sesong og hva som finnes i skuffer og kjøleskap. Ta en titt i grønnsaksskuffen for å se hva som har gjemt seg der, og kanskje har du noen kyllingfileter i fryseren som har blitt til overs tidligere? Kanskje du også har en liten pastarest på lur?

Dette er en kjapp og enkel suppe, hvor kyllingfiletene får koke seg møre sammen med grønnsakene, hvorpå du deretter fisker dem opp av suppen og "river" kjøttet i biter ved hjelp av to gafler. Alternativt kan du benytte grillet kylling (som tilsettes helt til slutt). Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: ca. 45 minutter
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

3 kyllingfilter
150 g bacon , i jevnstore biter
nøytral olje
1 rødløk eller 3 sjalottløk, i jevnstore biter
4 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (eller mer), finhakket
1 1/2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 liter kyllingkraft eller utblandet buljong/fond
2 gulrøtter , i jevnstore biter
1 ss frisk timian , finhakket
200 g sellerirot , i jevnstore biter
2 laurbærblader
1/2 squash , i jevnstore biter
3 soltørkede tomater , grovt hakket
100 g tørket pasta
sukker , smak til
frisk timian
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene slik at du har mesteparten klart før du setter i gang. Fres løken i litt olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter tomatpureen. La det surre i ytterligere ett minutt under stadig omrøring, og tilsett deretter hermetiske tomater, kyllingkraft, gulrøtter, sellerirot, kyllingfiletene (hele) og urtene. Gi suppen et forsiktig oppkok og la den stå å småkoke i ca. 20 minutter. Fisk opp kyllingfiletene av suppen og riv i biter ved hjelp av to gafler. Legg til side. Tilsett squash, soltørkede tomater og pasta i suppen og la det trekke til pastaen er al dente, etter 8-10 minutter. Tilsett kyllingen og smak til med sukker, salt og nykvernet sort pepper.

Mens suppen koker sprøsteker du baconet og lar det renne av på litt kjøkkenpapir. Tilsett baconet og gi suppen en lite dryss med frisk timian og server umiddelbart, gjerne sammen med litt godt brød.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Kan man bruke noe annet type kjøtt enn kylling? For eksempel svinekjøtt? Eventuelt droppe kjøttet (kun bacon)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.