Macaroni & cheese er en klassisk pastarett fra USA. For at det skal mette litt mer (eller "bedre") har jeg i tillegg tilsatt brokkoli, løk, spinat og røkt skinke. Prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

250 g makaroni eller annen pasta
250 g brokkoli , i små buketter
1 rødløk , i små terninger
25 g smør
2 ss hvetemel
5 dl melk , varm
150-200 g røkt skinke
100 g babyspinat
200 g ost , revet (cheddar/Jarlsberg/parmesan)
30 g panko /brødrasp
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Mac n cheese med skinke, brokkoli og spinat

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. La brokkolibukettene trekke med de siste to minuttene. Hell av kokevannet og la det renne av.

Mens pastaen koker skjærer du opp grønnsakene som angitt og river osten på et rivjern. Bruk gjerne ulike typer ost hvis du har, dette er en fin måte å få brukt opp osterestene på.

Finn frem en tykkbunnet kjele og stek løken i smøret, til den er blank og myk. Tilsett hvetemelet og rør det godt sammen. La det surre i ca. ett minutt under stadig omrøring, og tilsett deretter den varme melken, litt etter litt, mens du rører hele tiden. La det stå å putre et par minutter slik at sausen tykner. Tilsett grovt hakket spinat, røkt skinke og ca. halvparten av osten og rør godt sammen. Ha i pasta og brokkoli og vend det hele forsiktig sammen. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Ha pastablandingen i en ildfast form (min er ca. 24 cm i diameter) og fordel den jevnt utover. Bland sammen panko/brødrasp og resten av osten og strø jevnt over formen. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter, til retten er gyllen og fin oppå toppen, og litt av sausen pipler frem i kantene.

Nytes umiddelbart, gjerne sammen med en grønn salat og/eller noen søte cherrytomater.

Mac n cheese med skinke, brokkoli og spinat

TIPS

  • Brokkolien kan gjerne erstattes med blomkål. Skinken kan erstattes med pølser, bacon, kylling eller lignende, eller droppes.
  • Visste du at ost kan fryses? Legg osteskalkene i en boks i fryseren, og bruk osten på mac’n cheese, pizza, ostesmørbrød, lasagne og andre retter du bruker revet ost på.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.