Påsken er rett rundt hjørnet, og da er det på sin plass med en smakfull suppe med deilig lammekjøtt, fargerike grønnsaker, varmende krydder og næringsrike linser. Suppen er enkel og relativt kjapp å lage, og er ypperlig å servere dersom dere er mange rundt bordet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

600 g lammekjøtt , i strimler
1 1/2 ts spisskummen (smak til)
nøytral matolje
10 dl vann
600 g hermetiske tomater , hakket
1 stjerneanis (kan sløyfes)
200 g tørre grønne linser (eller 300 g kokte røde/grønne linser*)
1 løk , finhakket
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika , i biter
4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss frisk , revet ingefær
1 ss tomatpuré
2 ss konsentrert kyllingfond eller 1 buljongterning
salt og pepper
frisk koriander

SLIK GJØR DU

linsesuppe med lam

Skjær kjøttet i tynne strimler. Du kan her benytte grytekjøtt av lam, som for eksempel bog eller lår. Krydre kjøttet med spisskummen, salt og pepper, og stek det raskt i en varm stekepanne i to omganger. Bruk gjerne litt av vannet til å koke ut alle de gode smakene fra stekepannen. Ha kjøttet i en liten gryte, tilsett vann, hermetiske tomater og stjerneanis. Skyll linsene under rennende vann og ha dem i gryten. (*Dersom du benytter ferdigkokte linser isteden må du vente med å tilsette dem til mot slutten av trekketiden – sjekk anbefalt koketid på emballasjen.) La kjøtt og linser trekke på lav varme mens du tilbereder de øvrige ingrediensene.

Fres løken i litt olje til den er blank og myk, og tilsett deretter paprika, hvitløk, chili og ingefær. La det surre med et par minutter, men uten av hvitløken tar farge. Tilsett tomatpuréen, rør godt sammen, og la det surre i ytterligere 1 minutt. Tilsett blandingen i gryten sammen med kjøttet og linsene, og rør godt sammen. La suppen trekke på middels varme i tilsammen 45-60 minutter, til kjøttet er mørt og linsene er ferdigkokte. Tilsett eventuelt litt mer vann om nødvendig. Krydre suppen med salt og pepper, eventuelt litt mer spisskummen, og smak eventuelt til med litt kyllingfond eller en buljongterning, om nødvendig.

Servér suppen rykende varm med hakket koriander og med godt brød, for eksempel eltefritt landbrød, som tilbehør.


VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. veldig god suppe, hadde tenkt å fryse resten for å ha lettvint middag til 2, men ble spist opp før den kom i nærheten av fryseren.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste