Å lage sine egne fiskeburgere er slett ikke noen langtekkelig affære. Det tar egentlig ikke særlig lengre tid enn å steke fisken i ovnen, sånn ca 12-15 minutter. Heretter skal jeg bli flinkere til å minne meg selv på det, for hjemmelagede fiskekaker er en høydare og populært hos minsten. Det er mulig at tilbehøret også må få lov til å ta sin del av æren, for denne fennikelsalaten har blitt en ny favoritt som tilbehør til fiskeretter.

Ingredienser

LAKSEBURGER

600 gram fersk laksefilet , i terninger
1-1,5 ts salt
2 ss crème fraîche
1-2 vårløk , finhakket
1/4 sitron , saften (smak til)
friske krydderurter , finhakket (feks. gressløk, persille eller koriander)

FENNIKELSALAT

1/2 fennikel , finsnittet
1/2 rødløk , finsnittet
1/2 syrlig eple , i tynne staver
2-3 reddiker , i tynne staver
1/2 vårløk , i tynne ringer
1/2 ts sukker , smak til
pepper , smak til
1/2 sitron , saften (smak til)

SITRONDRESSING

1,5 dl crème fraîche
friske krydderurter , finhakket (feks gressløk eller basilikum)
1 klype sukker
1/4 sitron , saften (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær laksen i omtrent like store terninger og kjør den raskt i en foodprosessor med kniver (eller en kjøttkvern). Fisken skal kjøres så kort at den akkurat blir passe most, uten at den blir helt finmalt. Rør inn creme fraiche og vårløk, og smak til fiskefarsen med salt, pepper, sitronsaft og friske krydderurter. Form fire burgere, gjerne ved hjelp av metallringer, hvis du har. Stek lakseburgerne i smør på middels varme i ca 3-4 minutter på hver side, til du får en fin stekeskorpe og burgeren er passe gjennomstekt.

Skjær grønnsakene til fennikelsalaten i tynne, tynne skiver. Del opp eplet til slutt, slik at du unngår at det blir brunt. Rør sammen sitronsaft og sukker og fordel over salaten, og pass på at dette dekker eplene. Smak til med salt og pepper.

Rør sammen ingrediensene til sitrondressingen, og smak til med sukker, sitronsaft, salt og pepper.

Server lakseburgerene sammen med fennikelsalaten, og med en raus klatt sitrondressing. Serveres med kokte poteter eller annet tilbehør etter ønske.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Låter verkligt gott! Och visst har du rätt i att det går snabbt och enkelt att laga goda laxburgare. Fänkål är en stor favorit i Katinkas Kitchen också! Här kommer ett tips på en italiensk variant på fänkålssallad som är underbar att servera till rökt eller färsk lax eller vilken fisk som helst. Passar även till fläsk. http://katinkaskitchen.com/?p=6685 Med vänliga matglada hälsningar!

 2. Hei Trine

  Før jeg titttet inn på bloggen din i går hadde jeg bestemt meg for å lage lakseburgere og hva finner jeg – nemlig lakseburger!- og hvorfor ikke prøve en ny variant- fulgte oppskriften til punkt og prikke- hadde ikke gressløk,men brukte masse koriander og flatbladet persille,salaten ble også laget,servert med perlespeltrisottto – smakte helt fortreffelig

 3. Det så fantastisk godt ut! Denne skal prøves på søndag! 🙂 Takk for ny lakseoppskrift, har gått mye i det samme i det siste, (les: mine favoritter her inne;) så nå var det dags for en ny vri 🙂

 4. Dette må jeg definitivt prøve! tenker jeg serverer det med dine hjemmlagde hamburgerbrød til i stedenfor poteter 🙂
  takk for masse inspirasjon og matglede hver dag!

 5. Hvor kjøper du fisk?

  den ‘ferske’ fisken i fiskedisken her kan jo ha ligget i 14 dager 🙁

  1. I fiskediskene der jeg vanligvis handler er det opplyst når de ulike fiskesortene er fanget, og da handler jeg ift disse opplysningene. Ellers bruker jeg en del Salmalaks og Strøm-torsk, samt noe frossen fisk (feks Gourmettorsk).

  1. Du kan eventuelt prøve å erstatte det med litt sammenvispet egg, eller bare droppe creme fraiche. Fint om du gir en tilbakemelding dersom du forsøker det, for da kan jeg skrive det inn i oppskriften. 🙂

 6. Jeg har laget disse tre ganger, første gangen ble det veldig bra men de to siste gangen har de bare smuldret opp og blitt lakssmuler isteden for burgere. Noe tips til hva som kan være galt?

  1. Hm, det har jeg ikke vært borti før. Sannsynligvis kan det ha noe med kvaliteten på fisken å gjøre. Benyttet du laks som hadde vært frosset de to siste gangene?

   1. Nei, jeg benyttet “fersk” fisk alle gangen. Benyttet den typen de selger på vanlige dagligvareforretninger i aliminiumsformer. Den første gangen de smuldret opp trodde jeg det kom at jeg kjørte massen for lenge i foodprosessoren så jeg var litt ekstra oppmerksom på det tredje gang jeg laget de, men det hjalp ingenting. Så det kan jo tenkes at kvaliteten på fisken var for dårlig. Men syns det ble litt sløsing å lage burgere av salmalaks.

    Takk for fantastisk blogg! Hadde mistet litt inspirasjonen til å lage hjemmelaget mat etter at vi fikk vårt første barn, men når jeg oppdaget bloggen din kom glede ved stå på kjøkkenet tilbake:)

    1. Da vet jeg ikke hva det kan være altså… Jeg benytter heller ikke Salmalaks til lakseburgere altså! Så gøy å høre at bloggen min har bidratt til at du har funnet tilbake gleden ved å romstere på kjøkkenet igjen! 🙂

 7. Jag håller verkligen med! Inte svårt alls att laga egna laxburgare eller vad man vill kalla dem för. Och så gott med äpple i fänkålssalladen! Jag brukar göra en italiensk variant med apelsin, fänkål, olivolja och havssalt som brukar göra succé, men äpple måste jag pröva!
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 8. Hei! Disse lakseburgerne er helt supre – lettvinte og veldig smakfulle! Hele familiens favoritt – og på linje med taco og lasagne som helgemat! Serverer aller helst med hjemmelagede burgerbrød, og/eller en bulgursalat med urter/agurk/tomat/hvitløk eller hva jeg har tilgjengelig.

  I fht spørsmål om fersk eller frossen; vet godt at det sies at man MÅ bruke fersk fisk. Forrige gang jeg laget burgerne kjøpte jeg en helside fersk laks, brukte bare halvparten og frøs ned resten. Dette ble til nye burgere denne uka – med supert resultat. Jeg har opplevd tdligere at de kan bli litt “løse”, tror da at jeg kanskje har vært litt raus med creme fraiche.

  Det er en helt utrolig flott blogg du har Trine!

 9. Lakseburger er en strålende idé, mens som noen erfarer så er det litt kokketekniske utfordringer……Tips: IKKE bruk kjøkkenmaskin til å kutte laksen, men grovhakk den isteden med en kokkekniv. Tilsett litt potetmel (1 spiseskje?) for å holde lakseburgeren bedre sammen. Siden de færreste har ringer som du beskriver Trine, så er mitt tips til selve forme og stekeprosessen å bruke ei lita skjærfjøl i plast som man fukter i rennende vann. Legg en ball med laksemasse oppå, og trykk den forsiktig utover til burgerform. ta så en tynn kniv og snitt opp mellom burger og fjøl, og snu heile fjøla mot den varme stekepanna for å avlevere burgeren til steking. Det funker.

  Det er et pluss visuellt å bruke grillpanne, og min til ca. 150.- fra IKEA duger i massevis…..

  Forøvrig snodig å legge inn kommentar nå på en 2 år gammel oppskrift…..:-)

 10. Fennikelsalaten var utrolig god:) Jeg har nettopp fått opp øynene for fennikelen og denne salaten skal lages igjen.

 11. Kosa oss med lakseburger til middag idag. Beste fiskekaker/burger eg har smaka nokon gong. Nydelig. Eg serverte med pitabrød. I tillegg hadde eg eit heilt eple og ei halv appelsin i salaten. Blei veldig godt. Det var ikkje ein einaste bit med grønnsaker/frukt når vi var ferdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste