Stekt laks er fastfood, og sammen med spinat, sennepsaus og couscous med et hint av sitron blir dette en aldri så liten høydare i en hektisk hverdag.

Ingredienser

LAKS & SPINAT

600 g laksefilet eller ørretfilet
150-200 g spinat
salt og pepper
nøytral olje til steking
2-3 ss pinjekjerner , ristet

SITRONCOUSCOUS

4 porsjoner couscous
50 g smør
1/2 dl extra vigin olivenolje
1/2 sitron , skall og saft
salt og pepper
gressløk eller andre urter, finsnittet

SENNEPSAUS

1/2 dl extra vigin olivenolje
1 1/2 ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
1/2 sitron , finrevet skall
1 1/2-2 ts flytende honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

SITRONCOUSCOS

Lag couscous etter anvisningen på pakken. Hell av vannet. Tilsett smør, olivenolje, sitronskall, sitronsaft og gressløk. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

LAKS & SPINAT

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne. Legg til side.

Del laksen opp i jevnstore porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i nøytral olje i 2-3 minutter på den ene siden på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke ferdig på den andre siden også. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. (Laksen kan også bakes i ovnen, se denne oppskriften for fremgangsmåte.)

Stek spinaten i nøytral olje, til den så vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper.

SENNEPSAUS

Ha olivenolje, eddik og sennep i et glass eller lignende, og rist godt sammen. Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir eller lignende. Riv sitronskallet (kun det gule) fint med et zesterjern eller lignende. Smak til med honning, salt og pepper, og eventuelt litt mer sennep/olivenolje/hvitvinseddik om nødvendig.

SERVERING

Server laksen sammen med sitroncouscous, spinat, pinjekjerner og den deilige sennepsausen – og nyyyt!

Laks med sitroncouscous

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvis man ikke er så glad i laks men syns alt annet i oppskriften så nydelig ut, hva ville du valgt av annen fisk el kjøtt i denne retten?
    Takk for inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste