Norske rotgrønnsaker er nå i sesong, og har her fått selskap av kyllinglår, løk, purre og en smakfull sennepsaus. Alt lages i en og samme form, slik at alle de gode smakene beholdes i sausen.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 kyllinglår , delt i to
nøytral olje til steking
1 ss smør
4 porsjoner småpoteter , delt i to
5 sjalottløk , delt i to
4 fedd hvitløk , delt i to på langs
3 gulrøtter , i biter
1-2 persillerøtter , i biter
150-200 g sellerirot , i biter
1/2-1 purre , i biter
2 1/2 dl kyllingbuljong eller utblandet fond
150 g crème fraîche
1-2 ss dijonsennep
flytende honning eller sukker
salt og pepper
frisk timian eller rosmarin

SLIK GJØR DU

Kyllingform med rotgrønnsaker og sennepsaus

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. Finn frem to ildfaste former, en stor og en liten som får plass i stekeovnen sammen.

Rens og skjær opp grønnsakene som angitt. Det er viktig at rotgrønnsakene skjæres i omtrent like store biter, slik at de blir ferdige omtrent samtidig.

Ha potetene i den minste formen, ringle over litt nøytral olje og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille til potetene er møre og gylne, etter ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen. Rør i potetene en gang iblant.

Fordel rotgrønnsaker, løk, hvitløk og purre i den største formen. Ringle over litt nøytral olje, krydre med salt og pepper og ha i friske urter hvis du har. Stekes først i ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.

Mens rotgrønnsaker og poteter koser seg i stekeovnen tar du fatt på kyllingen. Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Krydre med salt og pepper, og stek dem på begge sider i en blanding av nøytral olje og smør, til skinnet er gyllent og sprøtt. Stek kyllingen i to omganger. Legg til side. Ha kyllingbuljong (eller utblandet kyllingfond) og crème fraîche i stekepannen, og rør godt sammen. Smak til med sennep, flytende honning, salt og pepper. Varm opp sausen opp mot kokepunktet.

Når rotgrønnsakene har stekt i ca. 20 minutter heller du sennepsausen over grønnsakene og fordeler kyllinglårene i formen. Stekes i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre. La det hvile i ca. 10 minutter, og server deretter kyllingretten umiddelbart med de ovnsbakte potetene som tilbehør. Du kan gjerne erstatte potetene med godt brød, dersom du heller foretrekker det.

Kyllingform med rotgrønnsaker og sennepsaus

TIPS

 • Varier gjerne med ulike typer rotgrønnsaker.
 • Kyllinglårene kan gjerne byttes ut med kyllingfilet/kyllingbryst.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, denne så fristende ut ! Men, et spørsmål: det står 4 porsjoner småpoteter i oppskriften – mener du 4 småpoteter?

  1. Så hyggelig å høre at retten frister!

   Med «4 porsjoner småpoteter» mener jeg den mengde poteter du regner med går med til 4 porsjoner. Det med poteter er jo så individuelt. 1 «småpotet» (som ofte er på størrelse av en cherrytomat) er alt for lite pr. porsjon. Jeg vil anslå 100-150 g pr. porsjon. Lykke til! 🙂

 2. Jeg skal prøve å lage det, fordi det høres veldig godt! Er der kanskje mulig å forberedes og oppvarmes senere også?Som dessert tenkte jeg om dine crème brûlée med appelsin og kanel.
  Tusen takk, med hilsner fra Tyskland, er det et norsk oppskrivt?

 3. Heisann

  Hva mener du med å ringle olje over grønnsakene? Grønnsakene ble kuttet eksakt samme størrelse og sausen ble varmet opp til kokepunktet som jeg antar er 99 grader. Middagen ble super godt mottatt. Gleder meg til å prøve flere oppskrifter.

 4. Søndagsmiddag på en tirsdag funka helt fin. Dette var utrolig god, og hadde neppe kommet på den sausen sjøl. Kyllingen ble utrolig saftig og fin og etter min mening er kyllingbryst sååå oppskrytt, nei få litt skinn og bein 😀

 5. Hei, jeg har laget en lignende rett tidligere. Har da brukt Stange kyllinglår. Det smaker nydelig, men det blir veldig mye fett i panna når jeg steker disse (mulig det er pga at jeg bruker Stange-kyllingen?). Jeg vil jo veldig gjerne ha med all smaken i sausen videre, men føler det blir unødvendig mye fett. Hva ville du ha gjort her? Ta ut litt av fettet før man tilsetter buljong og creme fraiche eller bruke annen type kylling?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste