Lag en deilig mangosjy til kyllingen. Så enkelt og så godt! Nyt det gjerne sammen med honningbakte gulrøtter med hasselnøtter og chevré.

Ingredienser

KYLLING & MANGOSJY

4 kyllingbryst /fileter med skinn
nøytral olje til steking
1 dl hvitvin eller eplejuice
2 ss mangochutney
1 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ts flytende honning
salt og pepper

TILBEHØR

700 g gulrøtter , gjerne ulike farger
3 ss olivenolje
3 ss flytende honning
1/2 sitron , saften
frisk timian
flaksalt
50-100 g chèvre
1 neve hasselnøtter , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Honningbakte gulrøtter

(Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.)

Skrell gulrøttene og del dem på langs i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med salt og grovt hakket timian. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.

Mens gulrøttene koser seg i ovnen lager du mangosjyen. Rør sammen hvitvin/eplejuice, mangochutney, hvitløk og soyasaus, og smak til med honning, sitronsaft, salt og pepper til du får en fin balanse mellom de gode smakene.

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Finn frem en ildfast form som akkurat rommer kyllingen og hell mangosjyen over. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av det ene kyllingbrystet.

Når gulrøttene har stekt i ca. 10 minutter senker du varmen til 200 grader (fortsatt over- og undervarme). La kyllingen steke med til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. Øk varmen til 225 grader igjen og la gulrøttene steke ferdig. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering. Sil mangosjyen og hold den varm.

Server kyllingen sammen med de honningbakte gulrøttene, gjerne toppet med grovt hakkede hasselnøtter og litt smuldret chevré. Drypp mangosjyen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.

Kylling med mangosjy og honningbakte gulrøtter

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei
    Det er sjeldent (ihvertfall nå under graviditeten) at vi åpner vin, har du alternativer til hvitvin du bruker i retter?

  2. Dette var en veldig lettvint rett å lage, men utrolig god!! Nydelige smaker! Stor begeistring hos alle som smakte. Kommer til å bli en gjentakende rett hos oss.

  3. Denne falt ikke helt i smak hos oss.
    Det var noe som manglet. Laget den slik det stod i oppskriften.

  4. Ble en «suksess» her i huset. Denne blir nok laget flere ganger. Spennende smakskombinasjoner. Nydelig

  5. Så enkelt å lage, så gode smaker!! Deilig med et så vidt lett måltid. Brukenes til hverdags og fest.

  6. Hei

    Jeg/vi er ikke så gode til å lese oppskrifter kanskje, men er det dumt å spørre om kyllingen skal stekes med gulrøttene eller for seg selv? 🙂

  7. Prøve denne oppskrift. Den ble veldig godt mottatt her i huset.. den skal jeg lager og prøve igjen. Jg valgte å serverer ris til , det var godt

  8. Dette er litt av en favoritt hos oss! Vi har laget den flere ganger og den slår aldri feil!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste