
Lag en deilig mangosjy til kyllingen. Så enkelt og så godt! Nyt det gjerne sammen med honningbakte gulrøtter med hasselnøtter og chevré.
Ingredienser
KYLLING & MANGOSJY
4 | kyllingbryst /fileter med skinn |
nøytral olje til steking | |
1 dl | hvitvin |
2 ss | mangochutney |
1 ss | soyasaus |
1 ss | sitronsaft |
1 fedd | hvitløk |
1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
TILBEHØR
700 g | gulrøtter , gjerne ulike farger |
3 ss | olivenolje |
3 ss | flytende honning |
1/2 | sitron , saften |
frisk timian | |
flaksalt | |
50-100 g | chèvre |
1 neve | hasselnøtter , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
(Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.)
Skrell gulrøttene og del dem på langs i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med salt og grovt hakket timian. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.
Mens gulrøttene koser seg i ovnen rører du sammen ingrediensene til mangosjyen. Smak deg frem til en fin balanse mellom de gode smakene.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Finn frem en ildfast form som akkurat rommer kyllingen og hell mangosjyen over. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av det ene kyllingbrystet.
Når gulrøttene har stekt i ca. 10 minutter senker du varmen til 200 grader (fortsatt over- og undervarme). La kyllingen steke med til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. Øk varmen til 225 grader igjen og la gulrøttene steke ferdig. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering. Sil mangosjyen og hold den varm.
Server kyllingen sammen med de honningbakte gulrøttene, gjerne toppet med grovt hakkede hasselnøtter og litt smuldret chevré. Drypp mangosjyen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
This dish was beautiful! We used feta cheese instead of chèvre and we roasted the nuts. Worked perfectly fine:)
🙂
Hei
Det er sjeldent (ihvertfall nå under graviditeten) at vi åpner vin, har du alternativer til hvitvin du bruker i retter?
Du kan benytte eplejuice isteden, evt. hvitvinseddik (og vann).
Dette var en veldig lettvint rett å lage, men utrolig god!! Nydelige smaker! Stor begeistring hos alle som smakte. Kommer til å bli en gjentakende rett hos oss.
Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂