Lag en deilig mangosjy til kyllingen. Så enkelt og så godt! Nyt det gjerne sammen med honningbakte gulrøtter med hasselnøtter og chevré.

Annonse

Ingredienser

KYLLING & MANGOSJY

4 kyllingbryst /fileter med skinn
nøytral olje til steking
1 dl hvitvin
2 ss mangochutney
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 ts flytende honning
salt og pepper

TILBEHØR

700 g gulrøtter , gjerne ulike farger
3 ss olivenolje
3 ss flytende honning
1/2 sitron , saften
frisk timian
flaksalt
50-100 g chèvre
1 neve hasselnøtter , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Honningbakte gulrøtter

(Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.)

Skrell gulrøttene og del dem på langs i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med salt og grovt hakket timian. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.

Mens gulrøttene koser seg i ovnen rører du sammen ingrediensene til mangosjyen. Smak deg frem til en fin balanse mellom de gode smakene.

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Finn frem en ildfast form som akkurat rommer kyllingen og hell mangosjyen over. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av det ene kyllingbrystet.

Når gulrøttene har stekt i ca. 10 minutter senker du varmen til 200 grader (fortsatt over- og undervarme). La kyllingen steke med til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. Øk varmen til 225 grader igjen og la gulrøttene steke ferdig. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering. Sil mangosjyen og hold den varm.

Server kyllingen sammen med de honningbakte gulrøttene, gjerne toppet med grovt hakkede hasselnøtter og litt smuldret chevré. Drypp mangosjyen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.

Kylling med mangosjy og honningbakte gulrøtter

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.