
Kveite er festfisk og fastfood, noe som er en ypperlig kombinasjon dersom man har invitert gjester eller skal kose seg litt ekstra sammen med familien. Kveita har for anledningen fått følge av italienske farger og smaker, og er en opplevelse for både øyne og gane!
Ingredienser
FISK & TILBEHØR
700 g | kveitefilet (ca.) |
4 skiver | parmaskinke |
4 | salvieblader |
nøytral olje til steking | |
200 g | babyasparges eller aspargesbønner |
8 | cherrytomater |
poteter |
PARMESANSAUS
2 ss | smør |
1 | sjalottløk , finhakket |
2 dl | hvitvin |
3 dl | kremfløte |
parmesan , revet (smak til) | |
salt og pepper | |
2 ss | gressløk finsnittet |
SLIK GJØR DU
Kok potetene i saltet vann, til de er møre.
Fres sjalottløken i smøret, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvinen og la det koke inn til det er cirka en fjerdedel igjen. Tilsett kremfløten og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med finrevet parmesan, salt og pepper rett før servering. Tilsett gressløken helt til slutt.
Legg tomatene i et lite ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt, og bak tomatene ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter, til de er møre og fine.
Legg parmaskinken så vidt overlappende utover kjøkkenbenken (så lang som kveitefileten er), og legg salviebladene oppå. Legg fileten oppå skinken og kle deretter hele fiskestykket med spekeskinken. Skjær fisken i 4 jevnstore biter, og stek den på middels varme til fisken er gjennomstekt, etter ca. 2-3 minutter på hver side.
Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller brekk den av der den knekker naturlig. Skrell om nødvendig den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker, og la aspargesen trekke i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er møre.
Server fisken umiddelbart, sammen med parmesansaus, asparges og tomater, og med nykokte poteter som tilbehør.
TIPS
- Får du ikke tak i kveite kan torskefilet være et godt alternativ.
VELBEKOMME!
NAM! Herre Gud, dette så amazing ut! Jeg er så glad i fisk òg! Og vet du hva? Jeg er såå heldig at Meny butikken som er nærmest meg, tar inn den ferskeste fisken og fiskemat som lever og rogn, og krabbe og hummer (avhengig av sesong) rett fra kaia og selger den i frysedisken – er jeg heldig eller er jeg heldig?!
Dette var himmelsk godt!!
Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂
Det her var helt nydelig!
Hei ! Dette var kjempegodt Jeg lurer likevel på hva jeg gjør feil m sausen , den blir veldig tynn ? Jeg har problem med de sausene som skal reduseres , lur alltid for tynne , så jeg lurer på hva jeg gjør feil ? Takknemlig for svar og tips .
Da ville jeg jevnet med maisenna til ønsket tykkelse