Kveite er festfisk og fastfood, noe som er en ypperlig kombinasjon dersom man har invitert gjester eller skal kose seg litt ekstra sammen med familien. Kveita har for anledningen fått følge av italienske farger og smaker, og er en opplevelse for både øyne og gane! 

Ingredienser

FISK & TILBEHØR

700 g kveitefilet (ca.)
4 skiver parmaskinke
4 salvieblader
nøytral olje til steking
200 g babyasparges eller aspargesbønner
8 cherrytomater
poteter

PARMESANSAUS

2 ss smør
1 sjalottløk , finhakket
2 dl hvitvin
3 dl kremfløte
parmesan , revet (smak til)
salt og pepper
2 ss gressløk finsnittet

SLIK GJØR DU

Kok potetene i saltet vann, til de er møre.

Fres sjalottløken i smøret, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvinen og la det koke inn til det er cirka en fjerdedel igjen. Tilsett kremfløten og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med finrevet parmesan, salt og pepper rett før servering. Tilsett gressløken helt til slutt.

Legg tomatene i et lite ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt, og bak tomatene ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter, til de er møre og fine.

Legg parmaskinken så vidt overlappende utover kjøkkenbenken (så lang som kveitefileten er), og legg salviebladene oppå. Legg fileten oppå skinken og kle deretter hele fiskestykket med spekeskinken. Skjær fisken i 4 jevnstore biter, og stek den på middels varme til fisken er gjennomstekt, etter ca. 2-3 minutter på hver side.

Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller brekk den av der den knekker naturlig. Skrell om nødvendig den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker, og la aspargesen trekke i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er møre.

Server fisken umiddelbart, sammen med parmesansaus, asparges og tomater, og med nykokte poteter som tilbehør.

TIPS

  • Får du ikke tak i kveite kan torskefilet være et godt alternativ.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. NAM! Herre Gud, dette så amazing ut! Jeg er så glad i fisk òg! Og vet du hva? Jeg er såå heldig at Meny butikken som er nærmest meg, tar inn den ferskeste fisken og fiskemat som lever og rogn, og krabbe og hummer (avhengig av sesong) rett fra kaia og selger den i frysedisken – er jeg heldig eller er jeg heldig?!

    1. Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂

  2. Hei ! Dette var kjempegodt Jeg lurer likevel på hva jeg gjør feil m sausen , den blir veldig tynn ? Jeg har problem med de sausene som skal reduseres , lur alltid for tynne , så jeg lurer på hva jeg gjør feil ? Takknemlig for svar og tips .

  3. Hei Trine. Dette er en av de beste av dine oppskrifter jeg noengang har laget!! Og jeg har laget mange nydelige retter som kommer fra deg! Husbonden mente at dette overgikk restaurantmat!! ( Og vi bor i en by kjent for god fiskemat)

  4. Kveite stekt med skinke var bare magisk! Som tilbehør hadde vi potetbåter stekt i ovn med hvitløk, timian, sitron og olivenolje. Dessuten en saus av fiskesupperester med masse grønnsaker og asparges 🙂

  5. Brukte steinbit og dill siden vi ikke fikk tak i kveite og salvie. Ble veldig godt og fikk masse skryt fra gjestene!

  6. Jeg lurer på om kveite med parmaskinke kan bakes i stekeovnen? I såfall hvor lenge i ovnen og hvilken temp. Jeg skal lage til 8 pers og vil helst unngå å stå for lenge på kjøkkenet når gjestene er kommet.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste