I dag kan jeg friste med mørdeigskjeks med hvit sjokolade og frysetørket bringebær - en smakfull kombo!

Ingredienser

KJEKSENE

125 g smør , romtemperert
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
175-200 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
50 g hvit sjokolade , finhakket
3-4 ts frysetørret bringebær

DEKOR

150 g melis
1-2 ss sitronsaft
frysetørret bringebær til dekor

SLIK GJØR DU

Kjeks med hvit sjokolade og tørket bringebær

Bruk kjøkkenmaskin og pisk sukker og romtemperert smør til en lys og luftig smørkrem. Ha i eggeplommen og sitronsaft og rør godt sammen, og tilsett deretter mesteparten av hvetemelet, vaniljesukker og bakepulver. Rør også inn frysetørket bringebær og hvit sjokolade, slik at du har en fast og fin deig. Juster eventuelt med mer hvetemel dersom deigen er litt klissete. Form deigen til en jevn pølse som er ca. 4 centimeter i diameter. Pakk den inn i plastfolie og legg den deretter i kjøleskapet i ca. 1 time (eller en halvtime i fryseren).

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Kle to bakebrett med bakepapir. Skjær pølsen i jevnstore skiver som er i underkant av 1 centimeter tykke, og fordel dem på bakebrettene med litt mellomrom mellom hver.

Stekes på midterste rille i 11–12 minutter, til kjeksene er gylne under og begynner å ta litt farge på sidene. La kjeksene hvile på bakebrettet et par minutter og løft dem deretter over på en rist for avkjøling.

Når kjeksene er avkjølt, kan de dekoreres med melisglasur. Rør sammen melis og ferskpresset sitronsaft til du har en jevn og litt tykk glasur. Ha den i en sprøytepose og dekorer kjeksene, og dryss gjerne over litt frysetørret bringebær. La glasuren tørke før du legger kjeksene i tett kakeboks.

Kjeks med hvit sjokolade og tørket bringebær

TIPS

  • Frysetørkede bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, helsekostbutikker og i enkelte nettbutikker.
  • Bytt gjerne ut melisglasuren med smeltet hvit sjokolade.
  • Deigen kan oppbevares i kjøleskap i flere dager. Den kan gjerne fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste