Når de norske jordbærene kommer i butikken, ja da er det endelig sommer! Jeg fikk tak i min første kurv i begynnelsen av denne uken, og har siden den gang nytt deilige norske jordbær så ofte jeg har hatt muligheten, til både frokost, lunsj, middag og dessert. Til dessert laget vi denne deilige sorbeten, eller jordbærslush som Mathias kalte den. Mathias fyller 8 år i dag, og selvsagt overlesses også (voksen)bursdagskaken med deilige norske jordbær! Hipp hipp hurra for Mathias!
Men, over til dagens oppskrift, som hun krever en ingrediens i tillegg til jordbærene (hvis du ser bort ifra isbitene, som vel ikke kan betegnes som ingrediens).
Ingredienser
400 g | frosne jordbær |
2 1/2 dl | eplejuice (kald) |
4 | isbiter |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene i en blender med kniver (og som tåler frosne bær/isbiter), og blend dem til du har en jevn masse. Bruk jordbær og eplejuice av god kvalitet. Juster eventuelt med mer eplejuice dersom du ønsker en tynnere konsistens. Serveres og nytes umiddelbart.
ENJOY!
Kan den fryses? Må man i så fall tilsette noe?
Ta en titt på dette innlegget: http://trinesmatblogg.no/2011/07/29/jordbaersorbet/