KJAPP CHILI CON CARNE

Chili con carne er en varmende rett med aner fra Texas. Retten består tradisjonelt av kjøtt og chili, men har her også fått selskap av tomater, bønner og løk.  Spis den som en gryterett eller bruk den som fyll i tortillas. 

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: 30-45 minutter
  • Kjøkken:
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

CHILI CON CARNE

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk , finhakket
3 fedd hvitløk eller mer, finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
1 1/2 ts spisskummin eller mer (smak til)
1/2 ts chilipulver eller mer (smak til)
1/2 ts kajennepepper (smak til)
1 ts oregano (smak til)
1 rød paprika , i terninger
1 grønn paprika , i terninger
600 g hermetiske tomater , hakkede
1 ts sukker (smak til)
500 g kidneybønner
1/2 lime , saften (smak til)
salt og pepper
frisk koriander (kan sløyfes)

TILBEHØR

2 avokado , i båter
1/2 lime , i båter
tortillalefser eller tortillachips
rømme

SLIK GJØR DU

Skjær og hakk opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter.

Stek kjøttdeigen/karbonadedeigen og den finhakkede løken i litt nøytral olje på middels varme. Bruk gjerne en gaffel og mos kjøttdeigen litt. Tilsett hvitløk og chili, som får surre med de siste minuttene. Tilsett deretter krydderet og tomatpuré, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt, før du tilsetter paprika og hermetiske tomater. La gryteretten putre på middels varme i 5-10 minutter.

Hell av væsken av kidneybønnene og skyll dem forsiktig under rennende, kaldt vann. Tilsett de avrente bønnene i gryteretten og la dem få trekke med i ca. 2 minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak til med limesaft, sukker, salt og pepper og eventuelt litt mer av de øvrige krydderne, om nødvendig.

Gi gryteretten et lite dryss med frisk koriander og server den umiddelbart med ønsket tilbehør, for eksempel avokado, limebåter, litt rømme og tortillachips. Chili con carne smaker også godt i tortillalefser, sammen med for eksempel en grønn salat og litt rømme.

Chili con carne kan gjerne lages 1-2 dager før den skal serveres. Vent gjerne med å tilsette bønnene til du skal varme opp gryta før servering, så holder de seg hele og fine.

VELBEKOMME!

  1. Denne oppskriften har jeg lagd og syns var kjempegod. Så den skal jeg lage til venninnetreff også. 🙂 Fint å vite at eventuelle rester som man ikke spiser til lunsj dagen derpå kan evt. fryses. En herlig, enkel (kjapp) og smakfull rett. Chili kan jo med fordel serveres ekstra ved siden av, så blir retten spiselig også for dem som ikke tåler/liker sterk mat. Jeg liker å ha ekstra hakket chili ved siden av. Takk for superfin oppskrift!

  2. Mm høres godt ut. ? Kan man bruke noe annet i stede for kidneybønner, linser el? Vet jo de er viktig for retten, men tenåringen klarer de ikke

  3. Tips: Kutt opp en nakkekotelett i strimler, brune og ha. Da blir det litt tyggemotstand. Kjempegodt 🙂
    Oppskrifter fra bloggen din er alltid gode.

  4. Denne fikk jeg servert av kjæresten til broren min:) Denne skal prøves ut i helga, da vi får middags besøk:) Takk for veldig god oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits